Selam dostlar,
Veridyen com tarafında başlangıç hosting paketini satın aldım.
Özellikleri
1024 MB Disk Alanı
20 GB Aylık Trafik
5 Email Hesabı
1 Veritabanı
50.000 Dosya Limiti
%10 İşlemci (CPU) Limiti
Ücretsiz SSL Sertifikası
Bu gün siteyi sosyal medya hesabımda tanıttıktan sonra önce fotoğraflar yüklenmemeye başladı. Fotoğrafların yüklenmeme sorununu boyut küçülterek falan bir şekilde çözdüm. fakat daha sonra site açılış hızım 6 saniyeye çıktı. Sİteye gün içinde giren tekil ziyaretçi 800 kişi sayfa gösterimi 2500 civarı.
teknik destek ile konuştuğum şöyle bir cevap aldım;
"Öncelikle detaylı bir kontrol sağladığım da, bulunduğunuz sunucu da dahil olmak üzere hiç bir sunucumuzda yavaşlık veya farklı bir sorun görünmüyor. Siteniz de kullanmadığınız eklentileri kaldırabilir, bozuk veya kullanmadığınız CSS/JavaScript kod parçalarını, dosyalarını silebilir, yüksek çözünürlükte ki resimleri optimize edebilirsiniz. Optimize yapılması için kurulan eklentiler aslında web sitenizde ekstra olarak CSS ve JavaScript dosyası oluşturduğu için resimleri optimize etse bile dosyaların sayısını arttırdığı için yavaşlık sorunu tam çözülmeyebilir. Size önerim, şu anda sunucularımız üzerinde de kurulu olan LiteSpeed Cache eklentisini kullanmanızdır. LiteSpeed Cache eklentisini kullanmanız halinde, ilgili web sitesin de göz ile görülebilir bir şekilde hızlanma olacaktır. LiteSpeed Cache eklentisini kurarak bilgi vermeniz halinde, gerekli ayarları sağlayabilirim."
Ama zaten ben bu dediklerinin bazılarını eklentilerle yaptım. sorun çözülmedi. Bir arkadaşım hostingimin gelen trafiği kaldırmadığını , cpu'nun düşük olduğunu söyledi.
Şimdi sorunun ne olduğunu söyleyecek birisi var mı? Ne yapmam gerkiyor. Düzelebilir bir şey mi yoksa aldığım hosting paketini mi arttırmam gerekiyor. Eğer arttıracaksam böyle bir iş için nasıl bir pakete ihtiyacım var.
Site adresim. www.dogalolaniye.com