Sınırsız hosting kaynak yönetimi ile ilgili bu yazımızda, Natro’nun hosting piyasasına yıldırım etkisi oluşturmuş sınırsız hosting paketlerini ele alarak, bu hizmetin en verimli şekilde nasıl kullanabileceğimize dair detaylar paylaşacağız.

Öncelikle, Natro Sınırsız Hosting Paketlerini tanıyalım.

Natro ailesi olarak bu hizmeti, “Yeni nesil SINIRSIZ Web Hosting” sloganıyla sizlere tanıttık. Ayrıca bu hizmetlerin tamamı SSD platformlarında oluşturuldu. Yani I/O tarafında iyi ölçülerde performans sunabiliyor. “Peki her şeye sınırsız diyorsunuz? Ben dilediğim boyutlarda kaynak kullanan web sitemi, bu paketlerde barındırabilir miyim?” sorusunu duyar gibiyim. Bu hizmet yapıları, her ne kadar kişisel ve küçük ölçekli organizasyon web sitelerinin barındırılması üzerine tasarlansa da, SSD ve güncel teknolojiye uyarlanmış yapısı, pakete ait kaynaklar dahilinde, oldukça iyi bir performans sergiliyor. Dilerseniz bu durumu örnekleyelim;

Benim bir blog sayfam var ve bu sayfamı popüler hazır script uygulaması olan WordPress yapısıyla oluşturdum. Günlük ortalama 4.000 adet tekil ziyaretçim ve buna bağlantılı olarak yoğun miktarda trafik kullanım hakkım var. Yoğun trafik kullanmam benim için hiçbir problem değil; sonuçta Natro son kullanıcısına sınırsız trafik hakkı sunuyor ve son kullanıcının derin bir “ohh” çekmesine yardımcı oluyor. Asıl dikkat etmemiz gereken konu hosting hizmetine atanan fiziksel kaynak haklarını optimizasyonlu bir şekilde kullanmak.

Sunulan hosting hizmetlerinin detaylarını görebileceğiniz görsel aşağıdaki gibidir.




Sınırsız Hosting Kaynak Yönetimi En Doğru Nasıl Kullanılır?

Natro, hosting yapısında sizlere özel uygulama havuzu oluşturuluyor ve bu uygulama havuzuna ait kaynaklar, oluşturacağınız tüm web site kayıtları tarafından ortak bir şekilde kullanılıyor. Eğer kiralık bir sunucumuz olsaydı, cloud linux LVE Manager ve Windows tarafından application pool yapısıyla her web sitesi için özel izole kaynak hakkı atayabilirdik. Fakat hosting yapısında böyle bir hakkımız yok.




Bu durumda, sınırsız hosting kaynak yönetimi için yapabileceğimiz en doğru hamle, web site kayıtlarının mümkün olduğu kadar hızlı ve en az kaynak tüketimi sağlayacak yapıda oluşturulması. Peki web site yapısında dikkat etmemiz gereken önemli noktalar nelerdir?

Google’ın da şiddetle tavsiye ettiği gzip yapısını, web site yapısına entegre etmek başlıcaları arasında yer alıyor.
Ayrıca gereksiz java scipt ve CSS kodlarının site yapısını yorarak geç cevap vermesi bu durumu oldukça etkilemekte. Bu durumun önüne geçebilmek için minify CSS ve benzeri müdahaleleri web sayfanıza uyarlamanız lazım.
Site yapınızın hemen çıkma oranını düşürmek ve kullanıcılara en iyi deneyimi sunabilmek için site içi resim optimizasyonu, site hızını oldukça etkilemektedir. Küçük ve kaliteli görselliğe sahip resimleri site yapısında barındırmak, hem kaynakları az kullanmanıza hem de son kullanıcıya iyi bir deneyim sunmanıza yardımcı olacaktır.
Site içi sunucu yanıt sürelerini kısaltmak. Bu terim her ne kadar hosting sunucusu olarak algılansa da Embed kodları vasıtasıyla dış kaynaklardan çekmiş olduğunuz veriler, yanıt süresinin düşmesinde büyük rol oynuyor. Güvenilir ve hızlı cevap veren kaynaklarla veri alışverişinde bulunmak her zaman doğru bir yaklaşım olacaktır.
Cashe yapısının site içeriğinde kullanılması; Browser Cashing yapısı dinamik olan içerikleri statik html yapılara çevirerek bir temp dosyasına kayıt eder ve sitenize istek yapan kullanıcılara tutmuş olduğu dosyalar üzerinden yanıt verir. Bu da hem sitenizin daha hızlı yanıt vermesine, hem de sunucu kaynaklarını daha az kullanmanıza yardımcı olur.



Not: Google site performansını ve site yapısını iyileştirebilmeniz için bizlere Page Speed Insgihts aracını sunmaktadır. Bu sayfada sitenizi sorgulatabilir ve en iyi optimizasyon yapısını oluşturabilmek için detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Sonuç olarak, yukarıda paylaşmış olduğumuz detaylara hassas bir şekilde yaklaşır ve doğru optimizasyon dokunuşları sağlarsanız Natro’nun “Sınırsız Hosting” hizmetleri sizlere fazlasıyla yeterli olacaktır.

Olur da bir gün, bu kaynaklarda artık sizin için yetersiz gelmeye başlarsa, hiç merak etmeyin Natro ailesi her hizmetin alternatifini sizlere sunuyor. Düşük fiyatlarla son kullanıcıya sunmuş olduğu Xcloud ve Xserver hizmetleri yüksek kaynak ihtiyaçlarına hızlı bir şekilde cevap vermiş olacaktır.

Sınırsız hosting kaynak yönetimi ile ilgili bu yazımızın faydalı olmasını dileriz 🙂

Kaynak: Hosting Blog
https://goo.gl/49qBsN