lostyazilim

Static Hosting nedir? ne işe yarar?

4 Mesajlar 818 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

McFLY McFLY Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 02.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** R**
  • Mesajlar 212
  • Beğeniler 3 / 16
  • Ticaret 7, (%100)
RunAbove'da gördüm, oluşturdum fakat ne işe yaradığını bilmiyorum. Static Hosting bildiğimiz hosting gibi mi? CNAME ayarı falan demiş. pek anlamadım açıkçası.

Bana böyle bir şey verdi:
Objects: 10
Container size: 227.81KB
CNAME/TXT record destination: hosting1.AUTH-**********.storage.bhs-1.runabove.io.

Bunları ne için kullanabilirim?

wmaraci
reklam

MaximusTR MaximusTR WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Uygulama Geliştirme
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad N** G**
  • Mesajlar 514
  • Beğeniler 48 / 94
  • Ticaret 0, (%0)
Diğer adı cdn sitenin css,resim,js,video.... gibi dosyalarını başka bir sunucu(köprü) üzerinden çekersiniz ne işe yarıyacak, Düşünün japonyada bir siteniz var ve siteye girerken resim,js,css gibi dosyaların yüklenmesi türkiyeye göre uzun sürecektir. static hosting ile bu sorun ortadan kalkar çünkü static hosting farklı yerlerdeki sunucu üzerinde barınır. (america,türkiye,japonya gibi örnek olarak) diyelim mesela yukarıdaki örnekteki siteye girdiğinizde static hosting aracılığı ile resimleri türkiyede barınıyormuş gibi olur yani daha hızlı veri alışverişi olur. Büyük sitelerin çoğu kullanıyor facebook,google,youtube.....

McFLY McFLY Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 02.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** R**
  • Mesajlar 212
  • Beğeniler 3 / 16
  • Ticaret 7, (%100)

MaximusTR adlı üyeden alıntı

Diğer adı cdn sitenin css,resim,js,video.... gibi dosyalarını başka bir sunucu(köprü) üzerinden çekersiniz ne işe yarıcak, Düşünün japonyada bir siteniz var ve siteye girerken resim,js,css gibi dosyaların yüklenmesi türkiyeye göre uzun sürecektir. static hosting ile bu sorun ortadan kalkar çünkü static hosting farklı yerlerdeki sunucu üzerinde barınır. (america,türkiye,japonya gibi örnek olarak) diyelim mesela yukarıdaki örnekteki siteye girdiğiniz static hosting aracılığı ile resimleri türkiyede barınıyormuş gibi olur yani daha hızlı veri alışverişi olur. Büyük sitelerin çoğu kullanıyor facebook,google,youtube.....

Teşekkür ederim. Peki domainim Godaddy'de barınıyor. Anladığım kadarıyla CNAME ile bağlanıyor bu static hosting. Nasıl bağlarım ve ayrıca DNS ile bir hosting bağlamaya gerek var mı?

MaximusTR MaximusTR WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Uygulama Geliştirme
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad N** G**
  • Mesajlar 514
  • Beğeniler 48 / 94
  • Ticaret 0, (%0)

McFLY adlı üyeden alıntı

Teşekkür ederim. Peki domainim Godaddy'de barınıyor. Anladığım kadarıyla CNAME ile bağlanıyor bu static hosting. Nasıl bağlarım ve ayrıca DNS ile bir hosting bağlamaya gerek var mı?

Direk cname ile bağlayınız.

Örnek olarak bağladığınız ve adresi cdn.siteadi.com diyelim.

Normalde sitenizin dosya adresleri şöyledir.

siteadi.com/ornek.jpg

Bağlantıyı doğru yaptığınız zaman aynı dosyaya şu adrestende ulaşabileceksiniz

cdn.siteadi.com/ornek.jpg

Siteniz wordpress ise eklenti ile mevcut dosyaları artık cdn (statik) adresinizden çekebilirsiniz.

wmaraci
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al