cliaweb
Web Hosting Sağlayıcı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Hosting Sağlayıcısı
-
-
Ad Soyad
R** Y**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Lejyoner adlı üyeden alıntı adlı üyeden alıntı
Merhaba,
Hostta lokasyonun önemi nedir ? Yurt içi lokasyon hız bakımından yurt dışı lokasyondan dahamı iyidir. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim şimdiden tşk ederim.
Merhaba,
Teknik olarak Türkiye konumlu projelerde Türkiye lokasyon hosting hizmetlerinin tercih edilmesi her açıdan daha mantıklı olacaktır. Eğer dünya geneline hitap eden kapsamlı bir site söz konusu ise daha farklı senaryolar düşünülebilir. Türkiyede yaşayan biri yurt dışı sunucularına erişmeyi denediğinde yanıt sürelerinde ms oranlarında kısmen kayıplar veya gecikmeler yaşayacaktır.
İyi çalışmalar.
Mesaj 1 defa düzenlendi. Son düzenleyen: cliaweb (30.01.2022 21:25)
2 kişi bu mesajı beğendi.
Linux Hosting | Linux Reseller | VPS | VDS https://www.cliaweb.com - İletişim : +90 (850) 885 10 39
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Makale Yazarı
-
-
Ad Soyad
B** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hocam yabancı içerikli bir site kuracaksanız yabancı host olması daha mantıklı bir hareket olur.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Freelancer İşler için PM atınız..
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Garson
-
-
Ad Soyad
R** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Sitende ingilizce makalaler paylaşacaksan global düşünüyorsan yabancı firma öneririm hem lokasyon açısından da iyi olacaktır hemde cloudflare kullanırken hız kaybı yaşamassın lokasyon farkı nedeniyle bunun için digitalocean ve ovh tavsiye ederim.
Türkçe makaleler paylaşıcaksan içeriklerin türkce olacaksa ozaman türk hosting firması tercih ederim bu konuda @odeaweb favorimdir hala kullanmaktayım turkish chat adında bir uygulamam var playstorede 4.9 yıldız derecesi var 1000geçik indirmesi oldu gayet performanslı ve 1 gün olsun mağdur etmedi beni.
Umarım faydam dokunmuştur.
Mesaj 2 defa düzenlendi. Son düzenleyen: lino1907 (15.02.2022 07:40)
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Ben genellikle yurtdışı (Almanya) lokasyon tercih ediyorum. Sunucuya bağlanma süresi açısından örneğin yakınlık sebebiyle Türkiye'de barınan bir sunucu 30-40 milisaniye içerisinde yanıt veriyorsa Almanya sunucusunun yanıt verme süresi 50-70 milisaniye olabiliyor. Yani 0.2 saniye fark ediyor fakat eğer Almanya sunucusunun performansı daha iyiyse bu süreyi fazlasıyla telafi edip Türkiye'de barınan sunucudan çok daha hızlı hale gelebiliyor. Benim de Almanya tercih etme sebebim bu.
Yine de Türkiye veya Almanya olacak diye bir şart koymayın kendinize. Tamamen firma odaklı düşünmenizi öneririm. İyi hizmet versin, uptime garanti oranı yüksek olsun. Kısacası firmanın kaliteli olmasına bakmanız yeterli. Google sıralaması açısından sunucu lokasyonu fark etmiyor. En azından Google'ın gizli bir algoritması yoksa ben öyle biliyorum.
Mesaj 2 defa düzenlendi. Son düzenleyen: sworks (19.02.2022 13:42)