lostyazilim
tr.link

Aynı font-sizeda farklı görünüm sorunu (mobilde)

9 Mesajlar 2.159 Okunma
lstbozum
tr.link

manav manav WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad F** T**
  • Mesajlar 156
  • Beğeniler 43 / 22
  • Ticaret 0, (%0)
Arkadaşlar bir türlü çözemediğim bu sorunda yardımınıza çok ihtiyacım var. Mesele şu: mobilde sitemdeki konulara verilen cevapları veritabanından çekip bir while döngüsü içinde yani hepsi birbirinin aynı style özelliklerine sahip divler ve fontlar içinde gösteriyorum ama yazı miktarı arttıkça yazılar bir miktar büyüyor.
Fotoda görebilirsiniz. Telefondan bakarsanız kardeslerkiraathanesi.com/mobil adresinden bir konuya girip de gözleyebilirsiniz, gerçekten denemediğim şey kalmadı birisi bu sorunu çözerse çok dua alacak diyeyim. :)
ek-soru:mobilde tarayıcıya göre iş değişiyor. bazı tarayıcılarda yazılar daha büyük ve kalın çıkıyor. Kısacası benim sorum mobilde bu font işini nasıl standartlaştırabilirim?
Adres : gardesim.com

wmaraci
reklam

ResitCicek ResitCicek chilicodes.com Kullanıcı
  • Üyelik 13.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Editör
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad R** Ç**
  • Mesajlar 1310
  • Beğeniler 139 / 307
  • Ticaret 18, (%100)
site adresi nedir

• Üyelik 13.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad F** T**
  • Mesajlar 156
  • Beğeniler 43 / 22
  • Ticaret 0, (%0)
Ek Olarak:
Gardesim.com

Ek Olarak: arkadaşlar problem günceldir yardımcı olursanız sevinirim

hataman hataman WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 51 / E
  • Meslek web programlama
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad H** A**
  • Mesajlar 158
  • Beğeniler 12 / 40
  • Ticaret 3, (%100)
Bir iki şey söylemek isterim sorununuzla ilgili,
1- body tagı için bir css tanımlaması yapılmamış. body tagı için bir fon-size tanımlaması yapın
2- sayfaya cekilen css dosyaları sıralaması hatalı, sayfanın ana sablonunu olusturan css dosyası en son cekılmelı
3- font10 gibi bir font-size tanımlaması var bu buyuk sıkıntı olusturuyor
bu classları kullanmayın ve bence font-size lar için em kullanın px yerine

kolay gelsin.

http://hataman.com
wmaraci
wmaraci

• Üyelik 13.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad F** T**
  • Mesajlar 156
  • Beğeniler 43 / 22
  • Ticaret 0, (%0)
Ek Olarak:

hataman adlı üyeden alıntı

Bir iki şey söylemek isterim sorununuzla ilgili,
1- body tagı için bir css tanımlaması yapılmamış. body tagı için bir fon-size tanımlaması yapın
2- sayfaya cekilen css dosyaları sıralaması hatalı, sayfanın ana sablonunu olusturan css dosyası en son cekılmelı
3- font10 gibi bir font-size tanımlaması var bu buyuk sıkıntı olusturuyor
bu classları kullanmayın ve bence font-size lar için em kullanın px yerine

kolay gelsin.

css dosyasına şunları ekledim

body{
background-color:#F2F6F7;
margin:0px;
font-size: 100%;
}
h1{
font-family: Trebuchet MS;
}
h2{
}
p{
font-size: 1.6em;
}

Bu satırı head tagleri arasında en alta aldım.

tagleri için class tanımlamalarını kaldırdım onun yerine içeriklerimi

tagleri arasına alıp yukarıdaki cssleri verdim.
font-size 1.5em yapıyorum şöyle küçücük oluyor.

font-size 1.6em yapıyorum böyle h1 'den bile büyük oluyor.

Arasını nasıl bulacağız bunun. Ay bu sorun öldürdü beni kaç haftadır. Bunu çözmeme yardım edenden Allah razı olsun inşallah valla delircem ya, bıktım bu mobil tarayıcılardan.

• Üyelik 20.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 51 / E
  • Meslek web programlama
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad H** A**
  • Mesajlar 158
  • Beğeniler 12 / 40
  • Ticaret 3, (%100)
Sitenizin html inde ve csssinde sorunlarınız var elden geçmesi gerekiyor. öncelikle table ı terk etmeniz gerekir. css dosyanıza bakıyorum verdiğiniz css kodlarını göremiyorum
http://www.gardesim.com/css/main.css

genel olarak baktığımda bir çok html ve css hatası görüyorum, artık valid olmayan font tagları hala var genel bir font-size tanımlanmamış, bazı alanların yükseklikleri sınırlanmış max-height ile bu yuzdende fontlar büyük olunca yazının tamamı gorunmuyor.
şöyle bir tag var;

bu kullanılmayan bir tag artık ve bu taga baktıgımızda sadece font10 class için tanımlanmıs cssleri görüyor genel tanımlanmıs css yok bu taga hukmeden bunlarda sorunlar doguruyor.
tavsiyem sitenizden bu tagları temizleyin tableyapısından cıkın ve bootstrap kullanın.
ayrıca sayfa içi style ler yerıne css dosyanıza tanımladıgınız classları atayın taglara

:) kodlara baktıkca aman Allah ım diyorum table içinde div div içinde table onun içinde font tagları.

söyle bir div tagı dive align eklenmiş css dosyasından aldı sadece inline eklenen css kodları ve cerceve2 nini css kodları.

bilmiyorum izah edebildimmi?

• Üyelik 13.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad F** T**
  • Mesajlar 156
  • Beğeniler 43 / 22
  • Ticaret 0, (%0)

hataman adlı üyeden alıntı

Sitenizin html inde ve csssinde sorunlarınız var elden geçmesi gerekiyor. öncelikle table ı terk etmeniz gerekir. css dosyanıza bakıyorum verdiğiniz css kodlarını göremiyorum
http://www.gardesim.com/css/main.css

genel olarak baktığımda bir çok html ve css hatası görüyorum, artık valid olmayan font tagları hala var genel bir font-size tanımlanmamış, bazı alanların yükseklikleri sınırlanmış max-height ile bu yuzdende fontlar büyük olunca yazının tamamı gorunmuyor.
şöyle bir tag var;

bu kullanılmayan bir tag artık ve bu taga baktıgımızda sadece font10 class için tanımlanmıs cssleri görüyor genel tanımlanmıs css yok bu taga hukmeden bunlarda sorunlar doguruyor.
tavsiyem sitenizden bu tagları temizleyin tableyapısından cıkın ve bootstrap kullanın.
ayrıca sayfa içi style ler yerıne css dosyanıza tanımladıgınız classları atayın taglara

:) kodlara baktıkca aman Allah ım diyorum table içinde div div içinde table onun içinde font tagları.

söyle bir div tagı dive align eklenmiş css dosyasından aldı sadece inline eklenen css kodları ve cerceve2 nini css kodları.

bilmiyorum izah edebildimmi?

Anlaşıldı bootstrapa geçmek şart oldu bu bir. İkincisi html ve cssi öğreneli baya oldu. Yeniliklerden bihaber kalmışım kendimi tazeleyebileceğim bir kaynak tavsiyeniz var mı?

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Üyelik 20.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 51 / E
  • Meslek web programlama
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad H** A**
  • Mesajlar 158
  • Beğeniler 12 / 40
  • Ticaret 3, (%100)
hiç belli bir kaynağa bağlı kalmadım o yuzden veremiyorum ama bootstrap orneklerı ıncelersenız bir seyler ogrenırsınız.

enverehan enverehan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.05.2016
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Backend Developer
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** E**
  • Mesajlar 99
  • Beğeniler 6 / 27
  • Ticaret 0, (%0)
Öncelikle font büyüklüğü için px kullanmalısınız. em font büyüklüğü için büyük bir birim. Birde kapsayıcı beyaz kısımdan mı bahsediyorsunuz yazı tipinden mi? Bana yazı boyutlarının hepsi aynı, kapsayıcıların genişlikleri farklı gibime geldi.

https://ehantechnology.com/
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)