qikiki
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** A**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Merhaba arkadaşlar ilerde film sitesi açmayı planlıyorum. Fakat mahkeme telif hakkı filan hep sorun çıkar diyorlar. Ancak anlamadığım şey hdfilmsitesi, unutulmaz filmler gibi siteler çok uzun yıllardan beri varlar. Nasıl oluyor da bu siteler kapatılmıyor? Bilen varsa aydınlatırsa sevinirim. Teşekkürler.
KDOGAN
Burada 13 Yıl
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
K** D**
-
-
-
Ticaret
131, (%99)
Usta sen onları diyenleri boşver. Bu işi yapan adamlara bak.
O kapanan siteler on sekiz üstü içerik attıkları için kapanıyorlar.
Bunun dışında telif hakkı olan içeriği zaten kaldırıyorsunuz hatta artık direk upload edilen yerden kaldırılıyor o içerikler.
O yüzden sorun olmuyor. 1000 filmde 100 tanesini kaldırsalar ne olacak?
Bunun dışında bu sektörü tavsiye etmem.
Film sektörü zordur. Çok fazla rekabet olduğu için ilk sayfaya gelmeniz bile aylar alacaktır.
SEO bilginiz yoksa ve SEO yapamıyorsanız ilk sayfaya içeriklerinizin düşmesi hayal olur. Ya parayla SEO yaptırmak gerekir ki adam akıllı SEO demek fazlaca para harcamak demektir ya da SEO öğrenip kendin yapmaya başlaman gerekir.
Uzunca bir vaktin varsa ve pes etmem, devam ederim, SEO öğrenirim, para yatırırım diyorsan sorun yok.
Kaldırılan videolar için siteyi gezmek meselesi var bir de. En baştan içerikleri kontrol ediyorsunuz.
Hele birde upload yapacaksanız kendiniz, zulüm oluyor.
Gerçekten kaliteli bir sitenin uploadı var, filmlere site adını eklemesi var, özgün yazması var, SEO'su var, sosyal medyası var, zamana ihtiyacı var ve bütün bunların yanı sıra eğer yeniyseniz ve gireceğiniz film sektörü hakkında tecrübe sahibi değilseniz ilk siteyle uzun vadede büyük bir başarı yakalayabileceğinizi düşünmeyin.
İlk film sitesi her zaman tecrübe olur.
İyi forumlar, iyi çalışmalar.
6 kişi bu mesajı beğendi.
qikiki
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** A**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Bu detaylı açıklamanız için çok çook teşekkür ederim.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
Ben Birleşik Devletler'de yaşıyorum, uzun süre film sitesi işlettim. Türkiye'de olmadığım için, Türk filmleri de dahil her türlü film vardı sitemde. (Adult içerik hariç) Zaten offshore bir hosting alıyorsun, telif maillerine de bakıyorsun günlük o yüzden sıkıntı olmuyor Bu şekilde hiçbir sıkıntı yaşamazsın bence.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
H** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Dizi-mag in başına gelenleri unutmayın. Kazancınız arttığında elbet çökerler.
Onun dışında içerikleri siz barındırmadığınız sürece pek sorun çıkmaz çok uzunca süreler.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Gazeteci
-
-
Ad Soyad
M** T**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
ticaret amacıyla kullanıldığı sürece kapatılıyor
qikiki
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** A**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum. Dizimag'ın kapatılmasının asıl sebebi galiba dünya üzerindeki google aramalarında ilk 1800'e girmiş olmasıydı. Bu da ciddi bir ziyaretçi akını demek. Günlük kazançlar 10 bin dolar diye de duymuştum tabi bundan emin değilim. O zamanlar da nerdeyse herkes dizilerini dizimag den izliyordu. Şimdi yeniden açtılar ama eskisi kadar iyi değiller. Film sitesi olarak da en çok beğendiğim site Unutulmaz Filmler'dir. Eskiden teması çok dikkatimi çeken tek film sitesiyse Pocto'ydu. Onu da kapattılar. Sonrasında acaba niye bu tarz site açmadılar diye de merak ettim açıkçası.
Ama bana sorarsanız film sitesi işine girersem herşeye sıfırdan başlarım. Öncelikle özgün bir tema ayarlarım. Pocto gibi. Sonrasını da bir şekilde daha fazla bilgi sahibi olarak öğrenmeye çalışırım. Tabi bunları birden değil zamanla yapmak gerekiyor. Bence de şu anki film sitelerinin çoğunluğun en göze batan yanları reklamlar ve siteye gelen seyirciyi kandırma olayları. Mesela diyelim ki sitenize sinemadaki bir filmi 720p diye attınız ama bir açıyorsunuz fragman çıkıyor. Bu heralde en sinir bozucu şeylerden bir tanesidir. Film sitesi açmak bana biraz emeğe saygısızlık gibi geliyor. Ama sonra şöyle düşünüyorum adamlar zaten filmlerden kazanacakları ne varsa fazlasıyla kazanmışlar daha ne kazanacaklar diyorum. Bu işi yapmak isteyenler bence sinemayı seven kişiler olmalı. İlerde film sitesi olmasa bile film eleştirisi filmlerle ilgili bilgi veren güzel bir site açmayı planlıyorum. Tabi bunu yaparken bile yeni bir fikir bulmalıyım. Şu anda bakıyorum neredeyse tüm film siteleri filan hep aynı temayı kullanıyorlar. Yeni ve yaratıcı fikirlerle film ve sinemayla ilgili bir çalışma yapmayı planlıyorum. Tabi şu an sadece planlamayı planlıyorum. Asıl kısım plandığım kısım olacak. :)
Ripped
Serçe Development
Kimlik Onayı
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
SEO & Software
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
Benim elimden 1 film sitesi geçmişti 2 yıl önce.Uploadını kendim yapmadım,seo'yu falan beceremedim sağdan soldan film aldım günlük anca 250 hite ulaşabildim.Film diye yazı ekleyip fragman koyanlar işe sadece kazanç amaçlı bakanlar.Şu film camiasında "hdfilmcehennemi" ile tanıştıktan sonra film/dizi izleme sitesi açmak saçma bence.Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok.