sofgames adlı üyeden alıntı
Peki biz firma kurmasak ancak isimsoyisim.com.tr olarak bir seo sitesi açsak ve oradan seo için işlem yapsak şirket kurmak vergi vermek fatura kesmek gibi bedel ödemek zorundamıyız?
Şimdi anlatmak istediğim şu;
Normal de elde edilen her gelirden bizim devletimiz vergi ister. Fakat, ben bugüne kadar çok nadir firma olarak seo işlemi yapan kişi gördüm.
Siz, kendinize blog tarzında site açıp, oradan seo işlemi yaptıracak kişilere hitap edeceksiniz.
Ben sanmıyorum ki, birisi gelip size bana seo işlemi yap ama, faturasını isterim diyeceğini.
Fakat, Siz gider bir firmaya " size seo işlemi yapalım " diye bir teklifte bulunursanız, bu firma/firmalar sizden fatura talep ederler. Çünkü o firmalar da bu faturaları cari olarak işler ve o dönemin gideri olarak gösterirler.
Yani, şahıs olarak seo işlemi yaptığınız taktir de fatura kesmeniz gerekeceğini zannetmiyorum.
Ek Olarak:
murataydiner adlı üyeden alıntı
Bir e-ticaret sitesi işletmecisi olarak;
ister sahibinden, ister gitti gidiyor nerede ürün satarsanız satın kural şu.
Sahibinden.com size fatura keser siz müşterinize fatura kesersiniz.
faturasız çıkış olmaz.
diyelimki kendiniz site açtınız.
1 tl likde ürün satsanız 1.000.000 milyon tl de ciro yapsanız farketmez sonuçta ticaret yapıyorsunuz. fatura kesme zorunlulğunuz var.
Ayrıca ürün bir yerden başka bir yere nakil olduğundan dolayı ya irsaliyeli fatura ya da irsaliye ve fatura kesme zorunluğunuz var demektir.
Sonuç olarak her malın bir giriş faturası ve çıkış faturası zorunludur.
Aynen katılıyorum.
Çünkü, bu firmalar bu malları aldıkları zaman depolarına girdi olarak gösterirler. Bu mallar da satıldığı zaman çıkış yapmak zorundalar.
Kimisi, yer değişimi gibi " Taşıma irsaliyesi " olarak gönderir, kimisi sevk irsaliyesi düzenler ve o irsaliye ye istinaden fatura düzenler.
Mağazadan satış yapıldığı taktirde, Şayet irsaliyeli fatura değilse, İş yerinden teslim alindiği için, sevk irsaliyesi düzenlenmemiştir " ibaresi ile fatura teslim edilebilir.