Uzun zamandır aklımda takılıp duran konuyu yazmaya karar verdim. İnternete her girdiğimde,okulda kavga ettiğim arkadaş geliyor bana “Selam” yazıyor sonra gülücükler gönderiyor felan filan.Veya bunun tam tersi oluyor,okulda canım cicim iken internette canım cicim gibi lafların yerine argo kelimeler geliyor.

İnternet bizim hayatımızı değiştiriyor sanki veya anlatamadığımız,söyleyemediğimiz şeyleri yaptırtıyor bize. Okulda bana hiç gülmeyen,bana atışıp duran arkadaşım sanal alemde “Nurçin’im,canım,Nurço’m” gibisinden mesajlar geliyor “Eh,bende onlar beni gaza getiriyor bende canım cicim” diyorum ne yapabilirim ki? :)

İnternet gerçekten çok sorunlu oluyor bazen. Mesala geçenlerde Blogspot 3-5 kişi yüzünden olan bütün blogculara oldu. Bunu birde şu yönden kavrayalım; Şimdi bir sitede oturuyoruz,karşı apartmanda site yöneticisi oturuyor ama oğlu çok yaramaz ve bir gün Nesli Hanım gilin evinin terasına Lig Tv izlemek için çıkıyor ve olanlar oluyor Nesli Hanım Lig Tv’yi izinsiz izlediklerinden dolayı mahkeme açıyor ve siteye kimse giremiyor ve herkes evsiz kalıyor. Eh,kulağa saçma geliyor işte biz bu saçmalığı artık internette yaşıyoruz.

İnternet ile gerçek yaşamı bir çizgiyle ayırabiliriz ama birbirinede bağlamamız gerekir.

Kaynak: http://nurcinozer.com/nesli-hanimdan-sanala-dogru/