aynen arar. boşanma davanız varsa meslek, gelir, ikamet gibi şeyler için karakola çağırır. veyahut başka bir dava için çağırabilir. yani aramaması gerekir ama hızlı ilerlemek için yapıyorlar bazen. fakat karakola çağırmıyorsa polis değildir.
birde bu cia vb. uygulamalar çıktığı için senin gibi oralardan sorgulatanları kandırmak için birisi teline öyle kaydedip sorguda polis görünsün isteyebilir.
kısa ve net olarak karakola çağırmıyorsa polis değildir :)
Ek Olarak:
Bozkurt Reis adlı üyeden alıntı
Genel Bilgilendirme
Bir Olayla İlginiz Olduğunda, Polis Merkezlerinde Bulunan Muhakkik Polis Memurları Tarafından Sizlere Ulaşılır, İlginiz Olduğunuz Konuyla İlgili İfadenizin Alınması Ya Da Soru Sorulması İçin Sizleri Polis Merkezine Ya Da İlgili Savcılığa Çağırırlar.
Başka Sorularınız Varsa Alabilirim.
hocam ona bakarsan iki günde bir emniyet mesaj atıyor; kendini polis olarak tanıtanlara itibar etmeyin diye... bu bir çelişki değilmidir :)
şahsen beni ilk aradığında ondan önce mesaj gelmişti aynısından. suratına kapadım. tekrar aradı. niye kapatıyorsunuz karakola çağıracaktık dedi. dedim iki günde bir polisim diye arayanlara inanmayın diye mesaj atıyosunuz. güldü oda :)
ama onun haricinde defalarca terörle mücadeleden aradığını söyleyen oldu. bende hı hı dedim kapadım. yok adıma 100 tane hat varmış 50 tane kart varmış. böyle cümleler kuruluyorsa **************dır. polis karakola çağırmak harici hiç bir şekilde aramaz. telefondan bilgi almaz, vermez.