Arkadaşlar bana Vevo'nun özelliklerinden bahseder misiniz yani yüksek kaliteli mi lisanslı mı yasal mı Türkiye'de?
Ayrıca Vevo'ya benzer bir sistem var mı Türkiye'de birde merak ettiğim şu videonun mesela kazancının hepsi sanatçıya mı aktarılıyor tahmini kazanç ne kadar bilebilir misiniz?
Konuyu açarken araştırdım umarım doğru yere konu açmışımdır diye artık gerisi moderatör arkadaşlarımın.
Vevo (veya VEVO) internet üzerinden yayın yapan bir video klip sitesi. Sony Music Entertainment, Universal Music Group ve Abu Dhabi Media'nın ortak girişimi olan site EMI'nin sahipliğini vermeden lisansladığı içeriği yayınlamaktadır. Resmî olarak 8 Aralık 2009'da hizmete başlamıştır.
Vevo'nun şuanda Türkiye'de ofisi vs. olduğunu sanmıyorum. Vevo'da olay şudur, sanatçı başvurur ardından videolardan kazanılan paranın belirli bir yüzdesi sanatçıya aktarılır.
Daha önceden Türkiye'de Müyap tüm sanatçıların videolarını yayınlayıp paraları cebe atıyorken, vevo sayesinde örneğin adele milyar dolar kazandı. Bundan sonra müyap yetkilileri kazandığı 300 milyon doları paylaşamayınca ve teliflerden dolayı kapatıldı. Ardından Netdmüzik, pollproduction vs. gibi sanatçıların çalıştığı yapım şirketleri kendi kanallarını kurdu. Bildiğim kadarıyla ordan belirli bir kazancı aktarıyorlar.
Vevo'nun şuanda Türkiye'de ofisi vs. olduğunu sanmıyorum. Vevo'da olay şudur, sanatçı başvurur ardından videolardan kazanılan paranın belirli bir yüzdesi sanatçıya aktarılır.
Daha önceden Türkiye'de Müyap tüm sanatçıların videolarını yayınlayıp paraları cebe atıyorken, vevo sayesinde örneğin adele milyar dolar kazandı. Bundan sonra müyap yetkilileri kazandığı 300 milyon doları paylaşamayınca ve teliflerden dolayı kapatıldı. Ardından Netdmüzik, pollproduction vs. gibi sanatçıların çalıştığı yapım şirketleri kendi kanallarını kurdu. Bildiğim kadarıyla ordan belirli bir kazancı aktarıyorlar.
Anladım çok teşekkürler peki böyle olmaktansa sanatçı kendi açıp %100'ünü kendisi alsa olmaz mı?
Anladım çok teşekkürler peki böyle olmaktansa sanatçı kendi açıp %100'ünü kendisi alsa olmaz mı?
Sanatçı kendi açarsa sahte telif filan gelir, onla uğraşır.
Vevo ile bu işi yaparsa, birisi aynı müziği youtube'a koysa bile eşleşen ve telif haklarından koyamaz.
Sılanın videolarının açıklama kısmına görebilirisniz tüm klipleri Sony Music Entertainment Turkey tarafından sunuluyor, lisanslanıyor diyelim. Sony Music Entertainment ve Sony Music Entertainment Turkey birbaşa VEVO ortağı olduğu için bu firmalarla çalışan tüm sanatçılara birer ücretsiz VEVO kanalı veriliyor.
Peki kazanç nereye gidiyor? Kazanc dağıtılıyor. Vevo, sony music ve diğer benzeri müzik şirketleri üyelerine (Mesela Sıla ve saire sanatçılar)
VEVO kanalı zorlamı veriyor? Hayır zorla değil. İsteyen alabilir. Peki sanatçı neden vevo alır? Çünkü vevo youtubede en çok bililen, tanınan partnerdir. Bu yüzden sanatçılar bir nevi kendi reklamınıda yapıyor vevoda olarak. Vevoda olan videolar daha çok izlenir, reklam ağında öne çıkar.