lostyazilim

Vevo=Türkiye?

6 Mesajlar 2.330 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

baranos baranos WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Journalist
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 1621
  • Beğeniler 419 / 197
  • Ticaret 5, (%80)
Merhabalar,

Arkadaşlar bana Vevo'nun özelliklerinden bahseder misiniz yani yüksek kaliteli mi lisanslı mı yasal mı Türkiye'de?

Ayrıca Vevo'ya benzer bir sistem var mı Türkiye'de birde merak ettiğim şu videonun mesela kazancının hepsi sanatçıya mı aktarılıyor tahmini kazanç ne kadar bilebilir misiniz?

Konuyu açarken araştırdım umarım doğru yere konu açmışımdır diye artık gerisi moderatör arkadaşlarımın.

wmaraci
reklam

Shrikeen Shrikeen Frontend Developer Kullanıcı
  • Üyelik 24.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Front End Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** Ş**
  • Mesajlar 2933
  • Beğeniler 745 / 744
  • Ticaret 60, (%100)
Vevo (veya VEVO) internet üzerinden yayın yapan bir video klip sitesi. Sony Music Entertainment, Universal Music Group ve Abu Dhabi Media'nın ortak girişimi olan site EMI'nin sahipliğini vermeden lisansladığı içeriği yayınlamaktadır. Resmî olarak 8 Aralık 2009'da hizmete başlamıştır.

Vikipedi

Ama diğer cevapları pek bilmiyorum açıkcası.

future future Computer Engineer Kullanıcı
  • Üyelik 27.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Computer Engineer
  • Konum Adana
  • Ad Soyad Y** Y**
  • Mesajlar 1165
  • Beğeniler 92 / 153
  • Ticaret 62, (%100)
Vevo'nun şuanda Türkiye'de ofisi vs. olduğunu sanmıyorum. Vevo'da olay şudur, sanatçı başvurur ardından videolardan kazanılan paranın belirli bir yüzdesi sanatçıya aktarılır.

Daha önceden Türkiye'de Müyap tüm sanatçıların videolarını yayınlayıp paraları cebe atıyorken, vevo sayesinde örneğin adele milyar dolar kazandı. Bundan sonra müyap yetkilileri kazandığı 300 milyon doları paylaşamayınca ve teliflerden dolayı kapatıldı. Ardından Netdmüzik, pollproduction vs. gibi sanatçıların çalıştığı yapım şirketleri kendi kanallarını kurdu. Bildiğim kadarıyla ordan belirli bir kazancı aktarıyorlar.

baranos baranos WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Journalist
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 1621
  • Beğeniler 419 / 197
  • Ticaret 5, (%80)

future adlı üyeden alıntı

Vevo'nun şuanda Türkiye'de ofisi vs. olduğunu sanmıyorum. Vevo'da olay şudur, sanatçı başvurur ardından videolardan kazanılan paranın belirli bir yüzdesi sanatçıya aktarılır.

Daha önceden Türkiye'de Müyap tüm sanatçıların videolarını yayınlayıp paraları cebe atıyorken, vevo sayesinde örneğin adele milyar dolar kazandı. Bundan sonra müyap yetkilileri kazandığı 300 milyon doları paylaşamayınca ve teliflerden dolayı kapatıldı. Ardından Netdmüzik, pollproduction vs. gibi sanatçıların çalıştığı yapım şirketleri kendi kanallarını kurdu. Bildiğim kadarıyla ordan belirli bir kazancı aktarıyorlar.

Anladım çok teşekkürler peki böyle olmaktansa sanatçı kendi açıp %100'ünü kendisi alsa olmaz mı?
4u24

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

future future Computer Engineer Kullanıcı
  • Üyelik 27.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Computer Engineer
  • Konum Adana
  • Ad Soyad Y** Y**
  • Mesajlar 1165
  • Beğeniler 92 / 153
  • Ticaret 62, (%100)

baranos adlı üyeden alıntı

Anladım çok teşekkürler peki böyle olmaktansa sanatçı kendi açıp %100'ünü kendisi alsa olmaz mı?

Sanatçı kendi açarsa sahte telif filan gelir, onla uğraşır.
Vevo ile bu işi yaparsa, birisi aynı müziği youtube'a koysa bile eşleşen ve telif haklarından koyamaz.

TuralAbiyev TuralAbiyev root@localhost ~ / Kullanıcı
  • Üyelik 17.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Network & Linux/UNIX
  • Konum Rusya
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 4146
  • Beğeniler 0 / 1357
  • Ticaret 89, (%100)
Sılanın videolarının açıklama kısmına görebilirisniz tüm klipleri Sony Music Entertainment Turkey tarafından sunuluyor, lisanslanıyor diyelim. Sony Music Entertainment ve Sony Music Entertainment Turkey birbaşa VEVO ortağı olduğu için bu firmalarla çalışan tüm sanatçılara birer ücretsiz VEVO kanalı veriliyor.

Peki kazanç nereye gidiyor? Kazanc dağıtılıyor. Vevo, sony music ve diğer benzeri müzik şirketleri üyelerine (Mesela Sıla ve saire sanatçılar)

VEVO kanalı zorlamı veriyor? Hayır zorla değil. İsteyen alabilir. Peki sanatçı neden vevo alır? Çünkü vevo youtubede en çok bililen, tanınan partnerdir. Bu yüzden sanatçılar bir nevi kendi reklamınıda yapıyor vevoda olarak. Vevoda olan videolar daha çok izlenir, reklam ağında öne çıkar.
4u24

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al