THEX3T4R adlı üyeden alıntı

Şu Windows için Hantallık Kelimesini kullanan arkadaşlar acık bir şekilde kusura bakmasınlar cahili olarak görüyorum. Being'de dediği gibi İnsan faktörü ve ne yapılacağına bağlıdır. Ben Devre kartları , Visual Studio (.NET) , Yüksek istemli oyunlar ve program çeşitliliği.
Windows 10 Betasından beri kullanmaktayım ve güzel özelliklere sahip diye bileceğimiz bir Laptop kullanmaktayım hangi işlemi yaparsam yapayım istediğimde kapağını kapatır ve istediğim zaman kaldığım yerden devam ederim. Yeniden başlatmayı hatta nerdeyse 3 aya yakındır kapatmadım bile diye bilirim. Windows 10'da 1 Kere bile olsun Mavi ekran , DLL gibi hatalar almadım ayrıca Windowsun kendisi ile gelen uygulamaları fazlası ile kullanıyorum. (IIS vs. Geliştirme araçları) Aynı zamanda kurcalayanda biriyim diye biliriz.
MacOS 1 Yıl boyunca gece gündüz kullandım. Ben bir CEO olsaydım toplantıdan toplantıya koşsam ve fazlada bir bilgim olmaz ise Mac Kullanırdım ama şunuda ne kadar maddi durumunuz iyi olursa olsun. Ekipman bulunurluğu ve Fiyat konusunda her zaman Windows öndedir.
Mac içerisinde genellikle 2000'den yüksek I/O değerlerine sahip bazen yazma değerleri 3000'i bulan Diskler mevcut bana göre tek artısı budur. Bu özellikte bir disk alıp Windows'ta kullanın bakalım veya Standart bir diskte MacOS kullanın bakalım :)
Windows'a Hamallık diyen arkadaşlar merak ediyorum ne özellikle bir Laptop kullandılar. Bir Mac fiyatının ortalama 4500 TL aşağı olmadığını ve genellikle arkadaşların kullandığı Laptoplar 2000 TL olduğu için Sonra Windows Hamallık.
Fanatik biri değilim :D ama Günümüzün kullanım alanları ve fiyatlarıda düşünün aynı zamanda Windows Echo siteminide göz önünde bulundurun.
MacOS ayrı bir işletim sistemi değildir. Bir linux OS dağıtımıdır ama ne olursa olsun bu genede kişiden gişiye değişen bir şeydir ama gördüğüm kadarı ile Mac Laptoplar kullanım ömrü olarak daha uzundurlar. MacOS için aynı şeyi söyleyemem ama :)

Mac OS kesinlikle Linux OS dağıtımı degildir. Unix tabanlıdır.

Ben arch kullanıyorum gayet memnunum. Windows hantal degil sadece son kullanıcıya hitap ettiği için sistem şişmesi sonrası ince ayar gerektirdiğinden hantal geliyor.
Eğer sisteminiz son teknoloji ise zaten gözle görülür bir fark olmaz, olamaz eski sistem ise Linux. Mac hiç kullanmadım, bana göre Linux ten farkı Adobe desteği ve Visual Studio desteği.

Eğer Mac im olsaydı Windows kuracak kadar çılgın olmazdım 😊