-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** İ**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Arkadaşlar yeni laptopum geldi gelecek.Windows 8 yüklü şekilde gelecek ama ben Pardus milli işletim sistemimizi kullanmak istiyorum.Pardus'u kullanmalımıyım kullanmamalımıyım neden?Yanıtlarınızı bekliyorum.Yükleyeceğim programlar için,oynayacağım oyunlar için bir sakınca oluşturur mu? Yanıtlarınızı bekliyorum.Teşekkürler.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Network Manager
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Oyun disinda her isini gorur cunki film, muzik, ftp, notepad gibi herturlu onemli yazilimlar linux icinde var ama Linux .exe uzantili dosyalari acamaz yani windows icin hazirlanmis olan hic bir oyun calismaz.
Kisacasi yazilimin onunde .exe varsa o yazilim calismaz
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** İ**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Mesela hocam oyun derken oynayacağım sadece PES.Onu oynayamaz mıyım?
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Network Manager
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
.exe Windows isletim sistemine ozel bir uzantidir ve asla hicbir sekilde baska bir isletim sistemi bu uzantiyi calistiramaz taki isletim sistemine Windows Library sunan bir yazilim kurulana kadar bunlarin en buyuk ornegi Wine'dir.
Fakat oyle birsey kurucaksan linux kullanmanin anlami neki?
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** İ**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Bunun dışında yapacaklarım ftp,notepad,adobenin çoğu programlar grafik olsun after effeckt ligtroom photoshop gibi felan bunları rahatlıkla kullanabilirim değil mi?
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** İ**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Teşekkürler.Arkadaşlar yorumlara devam edelim.Neden kullanmalıyım neden kullanmamalıyım?
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Network Manager
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Neden kullanmamalisin!
Pardus kullanmamalisin cunki cok hatalari olan iyi gelistirimemis bir sistem Ubuntu, OpenSuse
gibi Linux surumleri varken Pardus kullanmak intihardir karsilacagin sorunlari tahmin bile edemiyorum.
Neden Linux kullanmaliyim?
Acik kaynak kodlu bir isletim sistemidir, cok az insan kullandigi icin antivirus yazilimi yokken bile windowstan 100kat daha guvenlidir. Neredeyse Linux icin yapilmis yazilimlarin cogu acik kaynak kodlu ve ucretsizdir.
Linux ucretsizdir satin almaniz gerekmez.
Web siteleriyle ilgileniyorsunuz bizzat kendi bilgisayariniza cPanel felan kurup testler yapabilirsiniz. felan filan falan iste :D
Linuxu genellikle bilgisayardan cok iyi anlayanlar kullanir.
Applenin Macintosh ve Google'nin cok unlu ANDROID isletim sistemleride Linux surumleridir yani ANDROID bir telefonunuz varsa
linuxla deneyiminiz var demektir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** İ**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Teşekkürler yorum için.Arkadaşlar kullananlar veya başka önerileri olanlar yorumlara devam edelim lütfen.