-
-
Yaş/Cinsiyet
45 / E
-
Meslek
programcı
-
-
Ad Soyad
T** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba arkadaşlar. Yapmak istediğim şey; dosya upload etmek, soyle ki; bu dosyanın adres stringini veri tabanında ilgili kişinin ID sine göndermek amacım. Bilindiği üzere (ya da ben yanlış biliyorum) ajax ile ayni anda tek tür data gönderiliyor, dogru mu? Lakin benim, hem dosya datasini hemde aynı anda bu dosyayı göndereceğim kişinin ID bilgisini gondermem gerekiyor, bu mümkün mü? Ilgilerinize şimdiden teşekkürler.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Developer
-
-
Ad Soyad
İ** Ş**
-
-
-
Ticaret
19, (%100)
Resim datasını gönderirken hedef olarak belirttiğiniz URL kısmına GET yöntemiyle de extra data daha gönderebilirsiniz. Atıyorum bir dosya upload yapabiliyorsanız URL'ye ek olarak ?ID=1 (upload.php?ID=1) diye gönderirseniz php kısmında $_GET["Id"] diyerek extra data almış olcaksınız
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
.
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Yeni bir FormData nesnesi oluşturup içerisine append metodu ile istediğiniz kadar key => value şeklinde veri ekleyebilirsiniz
let fd = new FormData()
fd.append('file_data', file)
fd.append('ID', id)
ajax ile gönderirken de data parametresine formdata nesnesini verin, ve şu değerleri ekleyin
$.ajax({
contentType: false,
processData: false,
data: fd,
...
-
-
Yaş/Cinsiyet
45 / E
-
Meslek
programcı
-
-
Ad Soyad
T** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Tamm , cok teşekkür ederim, her ikisi de kiymetli bilgiler, sagolun arkadaşlar.. ve böylece uygulamanın sonuna yaklaşmış bulunuyorum, cok teşekkürler, iyi günler
1 kişi bu mesajı beğendi.