lostyazilim
tr.link

js ile yenilenen div içindeki tikli radio butonunun tikinin kalkması sorunu

3 Mesajlar 664 Okunma
lstbozum
tr.link

tarkan3261 tarkan3261 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.03.2021
  • Yaş/Cinsiyet 45 / E
  • Meslek programcı
  • Konum Elazığ
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 58
  • Beğeniler 3 / 7
  • Ticaret 0, (%0)
merhaba arkadaşlar. ajax ile bir div içerisinde alt alta radio buton ve yanında ilgili kişilerin adlarını yazdırıyorum ve bu div içeriği her iki saniyede bir yenileniyor. dolayısıyla bu radio butonlardan herhangi birini seçince, yenilendiği için seçimim kalkıyor, bu tiklenen radio butonunun tikinin kalkmaması için çok düşündüm araştırdım bir sonuca ulaşamadım, bir fikri veya bilgisi olan var mı, ilgilerinize şimdiden teşekkürler, kodum aşağıda...
$("#divKisiler").append('
');

wmaraci
reklam

zfczfc zfczfc WM Aracı Kimlik Onayı
  • Üyelik 13.03.2021
  • Yaş/Cinsiyet 49 / E
  • Meslek Matematik Öğretmenliği okuyoru
  • Konum Konya
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 121
  • Beğeniler 68 / 68
  • Ticaret 0, (%0)
Verdiğiniz onclick olayındaki mesajcek fonksiyona e parametresi verip fonksiyon sonuna e.preventDefault() eklemeyi denediniz mi? Sorununuz büyük ihtimal ile bunla alakalı farklı bir seçim yaptığınızda bir event tanımlıysa şu anki fonksiyonunuzdaki onclick gibi event.preventDefault() araştırabilirsiniz.

tarkan3261 tarkan3261 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.03.2021
  • Yaş/Cinsiyet 45 / E
  • Meslek programcı
  • Konum Elazığ
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 58
  • Beğeniler 3 / 7
  • Ticaret 0, (%0)
Arastirdim işlevini öğrendim ama bazı yerlerde kullanılmasını kavradim bazı yerlerde kullanimini anlamadim, neyse aslinda benim kodlar biraz karmaşık iliskili bu yuzden benimkine uyduramadim ve kendimce baska bir yol buldum hallettim cok teşekkür ederim sayin zfczfc ilginize yardımınıza teşekkürler. Bulduğum yöntemi de burada sunayim: kisiler listesini bir kere tam olarak dive yüklüyorum o şekilde kalıyor rahat rahat seçimini yapıyorum ha diyelimki o an biri online oldu ve bunu yansıtmak rengini kırmızıya cevir mek için kisileri tekrar listelemek yerine, online olan kisi bilgisini ajax ile çekiyorum ve var olan kisiler üzerinden döngü ile hangisi ise onun rengini kırmızı yapıyorum.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al