-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
yok
-
-
Ad Soyad
S** S**
-
-
-
Ticaret
76, (%87)
Merhaba,
aranızda bu konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar varsa yazarsa sevinirim.
Bir motor aldım 3 hafta falan oluyor. Alırken bir kaç bilgi edindim, hem motoru üstüme geçirir hemde ''trafik sigortasını yaptırırım'' demiştim. O gün motor üstüme geçti birde dedim ''sigortam.net'den poliçe alayım. Herneyse gönderdim asbis no'u falan fazla zaman geçmedi aradılar ''efendim 12 adet şirketin size sunduğu en uygun fiyat; 400 TL dediler.'' Buna o zamanlar parayı çıkıştıramıyordum. Neyse,
Şimdi biraz elim bollandı yani 500 lira kadar bir meblağ var. Dedim sigortam.net'den bir daha sorgulatayım şimdi de en düşük sigorta fiyatı; ''728 TL'' en yüksek sigorta fiyatı; ''1.041 TL''. Bu olayı cidden anlayabilmiş değilim.
- Ehliyetim yeni ve oturduğum şehir öyle İstanbul kadar falan da değil. Motorun sıfırı 10 bin TL 2.el'i yaklaşık 6 - 7 milyardan satılıyor. Geçen bir yere sorduydum bu motorların sıfırlarına 200 ila 250 TL arası trafik sigortası çıkartıyorlarmış. Madem ben sıfır motor alırdım daha iyi.
- Belki de bu fiyatlandırma yıl sonu diye olabilir veya başka bir şeyler olabilir ama bizim iş yine yattı. Motor paslansın bi güzel olduğu yerde. O değil sigorta yaptırmadan ruhsatı alamıyorum. Motoru satmak istesem satamıyorum, birde motorun bir kazası yok birşeyi yok. Daha önce üstüme bir araç yoktu, ehliyetim de yeni bundan da olabilir ama bu da fazla be kardeşim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Kaynak
-
-
Ad Soyad
E** S**
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
Sigorta fiyatlarına zam geldiği için dostum, benimde ticari aracım var ilk sigortam 600 TL idi şuan ki fiyatı 1,500 TL gibi rakamları buluyor geçenlerde gelen zamdan dolayı bu böyle artık.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Eğer sen bir melodi olsaydın,...
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Kaynak
-
-
Ad Soyad
E** S**
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
Vallahi o konuda bir bilgim yok bunu da bana trafik tescil işi yapan birisi söylemişti lakin belli de olmaz bir bakarız yükselmiş bir bakarız düşmüş burası Türkiye herşey bir anda değişebiliyor. :)
Eğer sen bir melodi olsaydın,...
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
seo ve adwords
-
-
Ad Soyad
F** K**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
Büyükşehirler için ücretleri fahiş bir şekilde arttırmışlar diye biliyorum.
Örnek vereyim, benim aracın kaskosu 550 TL, trafik sigortası 500 TL.
ilginç değil mi :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
SARUHAN HOLDING - Fakir Elektr
-
-
Ad Soyad
Ç** K**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Ya burası Türkiye ne bekliyorsunuzki %45 vergi veriyoruz taşıt almak için. Arabanın beygiri biraz yüksek olunca %95 vergiye giriyor. Bence hak ettiğimizi buluyoruz. :D
2 kişi bu mesajı beğendi.
cagdaskorkmaz.com.tr
sterk
boş kalsın olunca yazarım
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Atama bekliyor
-
-
Ad Soyad
C** Y**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Valla araban motorun var derdin var biliyorsunuz ki Türkiye vergiler sayesinde ayakta zaten o da olmazsa kötü yani. Bütün sigortacılar zam yapmış 600₺ verdiğim geçen sene sigorta ücreti bu sene 1200₺ olmuş ne diyim. Devletim saolun
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
IT
-
-
Ad Soyad
Ö** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
hocam aldığınız motorun belgesini gönderin bir fiyatta biz verelim sigorta için, uygun fiyat olursa kestirirz poliçenizi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
H** B**
-
-
-
Ticaret
50, (%100)
Demekki halkın %50 si vergilerde memnun. Hakediyoruz biz bunları
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
yok
-
-
Ad Soyad
S** S**
-
-
-
Ticaret
76, (%87)
Arkadaşlar, bilmeyenler için söylüyorum; trafik poliçenizi yaptırmadığınız her ay için %5 faiz geliyor. Bunun için poliçenizi aracınızı aldıktan hemen sonraya yaptırmaya bakın yoksa başınıza böyle iş alırsınız.
- Her ay için %5 faiz uygulanıyor.
- Trafik poliçeniz olmadan bir rutin kontrole denk gelirseniz 80 ₺ cezası var ve aracınız bağlanıyor. Bu da yetmezmiş gibi bağlanan araç hergün otoparkda yattığından bunun içinde ayrı bir ücret alınıyor.
- Motorunuzu otoparkdan çıkartmak isterseniz trafik poliçenizi mutlaka yaptırmalısınız. İster bu 1000 TL olsun ister 10 bin ₺ yani trafik poliçeniz olmadan o aracı otoparktan çıkartamazsınız.
- Trafik poliçenizi yaptırmazsanız ruhsatınızı alamazsınız.
- Bugün bir araç satarken noterde illa ki ruhsatınız sorulur ve ruhsat olmadan aracınızı satamazsınız.
- Geçici ruhsat sadece 30 günlüktür.
- Yeni aldığınız aracın sigortası 10 gün boyunca askıda kalır yani adınıza bir sigorta görünür. Bu süre içerisinde yaptırırsanız kat be kat aşyalarda trafik poliçenizi yaptırabilirsiniz.