Merhaba,
aranızda bu konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar varsa yazarsa sevinirim.
Bir motor aldım 3 hafta falan oluyor. Alırken bir kaç bilgi edindim, hem motoru üstüme geçirir hemde ''trafik sigortasını yaptırırım'' demiştim. O gün motor üstüme geçti birde dedim ''sigortam.net'den poliçe alayım. Herneyse gönderdim asbis no'u falan fazla zaman geçmedi aradılar ''efendim 12 adet şirketin size sunduğu en uygun fiyat; 400 TL dediler.'' Buna o zamanlar parayı çıkıştıramıyordum. Neyse,

Şimdi biraz elim bollandı yani 500 lira kadar bir meblağ var. Dedim sigortam.net'den bir daha sorgulatayım şimdi de en düşük sigorta fiyatı; ''728 TL'' en yüksek sigorta fiyatı; ''1.041 TL''. Bu olayı cidden anlayabilmiş değilim.

- Ehliyetim yeni ve oturduğum şehir öyle İstanbul kadar falan da değil. Motorun sıfırı 10 bin TL 2.el'i yaklaşık 6 - 7 milyardan satılıyor. Geçen bir yere sorduydum bu motorların sıfırlarına 200 ila 250 TL arası trafik sigortası çıkartıyorlarmış. Madem ben sıfır motor alırdım daha iyi.

- Belki de bu fiyatlandırma yıl sonu diye olabilir veya başka bir şeyler olabilir ama bizim iş yine yattı. Motor paslansın bi güzel olduğu yerde. O değil sigorta yaptırmadan ruhsatı alamıyorum. Motoru satmak istesem satamıyorum, birde motorun bir kazası yok birşeyi yok. Daha önce üstüme bir araç yoktu, ehliyetim de yeni bundan da olabilir ama bu da fazla be kardeşim.