-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
H** Ş**
-
-
-
Ticaret
24, (%96)
Günümüzde yapılan araştırmalar sonucunda adblock kullananların %75'i reklamlar üzerinden gelir elde eden, site sahipleri, uygulama editörleri kısacası webmaster'lardan oluşuyormuş, valla bunu öğrenince içimden dedimki biz bile kendi ekmeğimize taş koyuyorsak ALLAH hepimizin cezasını verecek :laugh: :laugh: :laugh:
Ayrıca belirteyim, google chrome'da adblock kullanmıyorum siteleri gezerken ama reklama boğan sitelerde bir içeriğe bakmam gerektiğinde opera üzerinden adblock ile o siteye giriş yapıyorum onun haricinde emeğe saygım olduğundan asla adblock kullanmıyorum kullanılmasınıda tavsiye etmiyorum ( istisnalar hariç ) .
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Adwords danismani
-
-
Ad Soyad
H** Y**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Suanda ekşi sözlükte mobilde rahat bir sekilde dolasamiyorsunuz. Pop-up lar acilan kapanan reklamlar sagdan soldan ziplayam reklamlar. Napalim kanser mi olalaim bizde adblock kullaniyoruz mecbur boyle sitelerde.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Reklamları engelleyerek birde ben webmasterim diyen insan benim içi aşırı ilginç insandır. Reklamları göreceksin, kimler ne işler yapıyor bileceksin.
Kısacası, reklamları engellemeyi sevmem, engellemem. Google ads, adsense kullanan insan reklamları engellememeli!
Chrome kullanın reklamları zaten engelleyemezsiniz ;)
Engelleyenlere selam olsun =)
Mrtcn
PrismaCSI
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Cyber Sec & Project Manager
-
-
Ad Soyad
M** G**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Adblock kullanmıyorum ama reklamda görmüyorum, dns sinkhole kullanıyorum şiddetle öneririm. Kullanmadığını düşün ekşide reklamdsn ölürsün, haber sitelerinde adam gibi haber okuyamazsın, film sitelerinde kumar batağına çekilmeye çalışılırsın.
İşte biz buna zorunluluk diyoruz...
cihaneken
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Elektrik Teknisyeni
-
-
Ad Soyad
C** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
AdBlock işi artık mecburiyete kadar geldi. En küçüğünden, en büyüğüne kadar tüm siteler reklam bataklığı haline geldi. Reklamı bırak adamlar her sayfada abonelik için zart diye popup açıyor ekrana. Haliyle kullanıcı deneyimi sıfırın altına iniyor. Günümüzde reklam işi benim fikrime göre Webmaster arkadaşlarımız tarafından yanlış yönetiliyor. Bence geriye dönmeliler. Eskiden reklamları kendimiz alır, gif,png,jpeg şeklinde eklerdik. Sonra javascript girdi sitelerimize ve ele geçirdi. Javascript reklamlar, veri toplayıcılar, isleyiciler, takipçiler engeleniyor çok kral bir şekilde fakat eski sistem reklamları engelleye bilecek bir sistem yapılamaz. Örnek wmaracı da en üstteki banner ne kullanırsan kullan engellenemez.
Ben bir kaç yıldır her bulduğum fırsatta uyarıyorum arkadaşları. Artık farklı kazanç sistemlerine geçmenin zamanı çoktan geldi hatta geri bile kalındı. Böyle sistemli reklam firmaları ile bir yere varmak okyanusta bot ile kürek çekmeye benziyor.
Ben kendimde bu işlerin içerisindeyim ama malesef bende tüm cihazlarımda hem mobil hem pc AdBlock kullanmak zorunda kalıyorum.
Google otomatik reklamlar bile bence sıkıntılı. Zamanında bize sayfa başı 3 reklam sınırı koyardı şimdi kendisi sayfa başı 7-8 reklam gösteriyor. İçerik içinde reklam değil, reklam içinde içerik paylaşıyoruz.
kafka1907
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** T**
-
-
-
Ticaret
1, (%0)
Hocam aslında Adblock'a karşı olduğunuzu belli ederken reklamını yapmış oldunuz. Belki de forumda Adblock'tan haberi olmayanların da bilmesini sağladınız. :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
51 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
F** O**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Adblock kullanımı aslında hem üreticiyi hemde tüketiciyi dolaylı yoldan etkiliyor.
Dünya üzerindeki bütün kullanıcılarının adblock kullandığını düşünün. Hiçbir webmaster, reklam platformlarından para kazanamadığı için bir çok sitenin fişi çekilecek. (Özellikle belirli bir kitleye hitap eden, giderleri ve iş yükü fazla olan dizi/film/oyun/w*rez vs. platformların neredeyse tamamı)
Bu durum kullanıcıları direk olarak etkileyecek. Ya insanlar aradığını bulamayacak, ya Adblock kapatmadan giremeyeceği siteler artacağı için, adblock'u hep kapalı tutmak zorunda kalacak ya da siteler ücretli üyelik vs. gibi para kazanma yönüne yönelecek.
Bakalım adblock kullanımı ciddi oranda artarsa (ki umarım artmaz) bizi neler bekliyor olacak. :)
ilkayy
ucrmyslnmsmdstgmdeanldm
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
N/A
-
-
Ad Soyad
İ** G**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Adblock artık chrome için gerekli bir araç haline geldi, YT de bir müzik dinlemek bile eziyet e haliyle burda reklamları engelleyen normal siteye girince görmek istermi? tabikide istemez doğal olarak bütün sitelerdeki reklamları görmüyorsun iyi de oluyor.