AdBlock işi artık mecburiyete kadar geldi. En küçüğünden, en büyüğüne kadar tüm siteler reklam bataklığı haline geldi. Reklamı bırak adamlar her sayfada abonelik için zart diye popup açıyor ekrana. Haliyle kullanıcı deneyimi sıfırın altına iniyor. Günümüzde reklam işi benim fikrime göre Webmaster arkadaşlarımız tarafından yanlış yönetiliyor. Bence geriye dönmeliler. Eskiden reklamları kendimiz alır, gif,png,jpeg şeklinde eklerdik. Sonra javascript girdi sitelerimize ve ele geçirdi. Javascript reklamlar, veri toplayıcılar, isleyiciler, takipçiler engeleniyor çok kral bir şekilde fakat eski sistem reklamları engelleye bilecek bir sistem yapılamaz. Örnek wmaracı da en üstteki banner ne kullanırsan kullan engellenemez.

Ben bir kaç yıldır her bulduğum fırsatta uyarıyorum arkadaşları. Artık farklı kazanç sistemlerine geçmenin zamanı çoktan geldi hatta geri bile kalındı. Böyle sistemli reklam firmaları ile bir yere varmak okyanusta bot ile kürek çekmeye benziyor.

Ben kendimde bu işlerin içerisindeyim ama malesef bende tüm cihazlarımda hem mobil hem pc AdBlock kullanmak zorunda kalıyorum.

Google otomatik reklamlar bile bence sıkıntılı. Zamanında bize sayfa başı 3 reklam sınırı koyardı şimdi kendisi sayfa başı 7-8 reklam gösteriyor. İçerik içinde reklam değil, reklam içinde içerik paylaşıyoruz.