-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** Ç**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Merhaba arkadaşlar, Bilgisayar Programcılığı bölümü okuycam bu sene.Geçen sene Akdeniz Üniversitesi Turizm İşletme bölümünü bıraktım.Tekrar sınava girince yeteri kadar çalışamadım ve bu sene 2 yıllık bu bölüme razı oldum.
2 yıllık Bilgisayar Programcılığı okuyup DGS kovalayıp PC Mühendisliği veya Yazılım Mühendisliği okumayı düşünüyorum.
Bu bölümü okuyan arkadaşlarmıız var mı şuan aramızda? Nerelerde çalışıyorlar ne kadar alıyorlar vs?
1 kişi bu mesajı beğendi.
ETC Mobile Apps
Mobil uygulama yapılır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Web Yazılım Uzmanı
-
-
Ad Soyad
F** K**
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
Lisede sayısal mezunuyum Ünv'de bilgisayar programcılığı okudum. Okulda size harfleri öğretiyor oda eksik falan çok beklentiniz olmasın burda iş size düşüyor onlar size a b yi öğrettiğin de sizin okul dışında "Baba" yazmayı öğrenmeniz gereklidir. Bu işi seviyors ve istekli iseniz yapın yoksa bir yerlere gelemezsiniz benim vize final notlarım 85-100 arasıydı ama mezun olup işe atıldıktan sonra aslında okulda pek bişi öğrenmediğim fark ettim. Kendimi şirkette geliştirdikten sonra freelance işlere de başladım.
İlk giriş olarak alacağınız ücret 800-1200 arasıdır diye tahmin ediyorum. Belki o kadar bile olmaz firmalar tecrübesiz yazılımcıları eğitmek için aldığından çok para vermiyor ama 2-3 yıllık bir yazılımcı olduğunuzda 2.000 TL'den asağı kabul etmezsiniz.
Freelance olarakta yaptığım projeler 2.000 - 10.000 TL arasıdır.
Tabi freelance için çevre ve referans gereklidir.
Bir Ürün takip sistemini sıfırdan yazmam yaklaşık 2-3 haftamı alabilir. Stok ürün fatura irsaliye raporlama vs. ama fiyatıda 6.000-8.000 TL arası değişir :)
Ama unutmamak lazım herkes böyle kazanamayabilir bazen 1 ay kazanırsınız diğer ay kazanamazsınız hele ki piyasada wordpress 250 tl yapan insanlar varken sizin bu fiyatlara iş yapmanız biraz zor o yüzden kurumsal müşteri bulmanız gereklidir.
Kurumsal olmayanlar millet 250-500 'e yapıyor sen neden 2.000 senin farkın ney ? Burada ikna size kalmış :)
4 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Geliştirici
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Bende Bilgisayar Programcılığı kazandım tek sorun matematiğim olağanüstü kötü olması :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Dünyayı Kurtarmak.
-
-
Ad Soyad
O** A**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
bilgisayar programcılığı okuyacaksan sakın sivas cumhuriyet üniversitesine gitme berbatın üstünde bi okul 2 yılımı arıya verdiler bırakmak zorunda kaldım bende bul yıl sınava girdim başka biyere gidecem
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** Ç**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
FurkanKandemir adlı üyeden alıntı
Lisede sayısal mezunuyum Ünv'de bilgisayar programcılığı okudum. Okulda size harfleri öğretiyor oda eksik falan çok beklentiniz olmasın burda iş size düşüyor onlar size a b yi öğrettiğin de sizin okul dışında "Baba" yazmayı öğrenmeniz gereklidir. Bu işi seviyors ve istekli iseniz yapın yoksa bir yerlere gelemezsiniz benim vize final notlarım 85-100 arasıydı ama mezun olup işe atıldıktan sonra aslında okulda pek bişi öğrenmediğim fark ettim. Kendimi şirkette geliştirdikten sonra freelance işlere de başladım.
İlk giriş olarak alacağınız ücret 800-1200 arasıdır diye tahmin ediyorum. Belki o kadar bile olmaz firmalar tecrübesiz yazılımcıları eğitmek için aldığından çok para vermiyor ama 2-3 yıllık bir yazılımcı olduğunuzda 2.000 TL'den asağı kabul etmezsiniz.
Freelance olarakta yaptığım projeler 2.000 - 10.000 TL arasıdır.
Tabi freelance için çevre ve referans gereklidir.
Bir Ürün takip sistemini sıfırdan yazmam yaklaşık 2-3 haftamı alabilir. Stok ürün fatura irsaliye raporlama vs. ama fiyatıda 6.000-8.000 TL arası değişir :)
Ama unutmamak lazım herkes böyle kazanamayabilir bazen 1 ay kazanırsınız diğer ay kazanamazsınız hele ki piyasada wordpress 250 tl yapan insanlar varken sizin bu fiyatlara iş yapmanız biraz zor o yüzden kurumsal müşteri bulmanız gereklidir.
Kurumsal olmayanlar millet 250-500 'e yapıyor sen neden 2.000 senin farkın ney ? Burada ikna size kalmış :)
Kitap satın almakta fayda var diller hakkında sanırım
Benimde süper değil ama orta diyebilirim
onurasillsoy adlı üyeden alıntı
bilgisayar programcılığı okuyacaksan sakın sivas cumhuriyet üniversitesine gitme berbatın üstünde bi okul 2 yılımı arıya verdiler bırakmak zorunda kaldım bende bul yıl sınava girdim başka biyere gidecem
Namık Kemal Üniversitesi(Tekirdağ) 325 ygs puanıyla alıyor.Tekirdağlıyım zaten burda rahat rahat okumayı düşünüyorum.
ETC Mobile Apps
Mobil uygulama yapılır.
armoniy
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Mimarlık Adayı
-
-
Ad Soyad
A** D**
-
-
-
Ticaret
2, (%50)
Benim sınavsız geçişte vardı . Ama okumadım KODLAMA anlamayan merakı olamayan adamın gitmesin oraya ! ilgin varsa git
ben bu durumun farkına vardım gitmedim çizmeyi seviyorum yapıressamlığına gidiyorum DGS mimarlığa geçeceğim
"kendini geliştir , geliştiren insan gelişime açık olur"
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci (CENG)
-
-
Ad Soyad
A** B**
-
-
-
Ticaret
66, (%94)
Ben okudum, yarından sonra DGS var Bilgisayar Mühendisliğine geçmeye çalışıcam...
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** E**
-
-
-
Ticaret
6, (%83)
ben okuyorum kardeşim sorun olursa pm at
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** Ç**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
DGS istediğin yere yerleşebilirsen 3. sınıftan mı başlıcaksın?
Zor mu işle birlikte götürmeye çalışıcam? Anadolu lisesi çıkışlıyım.
ETC Mobile Apps
Mobil uygulama yapılır.