Lisede sayısal mezunuyum Ünv'de bilgisayar programcılığı okudum. Okulda size harfleri öğretiyor oda eksik falan çok beklentiniz olmasın burda iş size düşüyor onlar size a b yi öğrettiğin de sizin okul dışında "Baba" yazmayı öğrenmeniz gereklidir. Bu işi seviyors ve istekli iseniz yapın yoksa bir yerlere gelemezsiniz benim vize final notlarım 85-100 arasıydı ama mezun olup işe atıldıktan sonra aslında okulda pek bişi öğrenmediğim fark ettim. Kendimi şirkette geliştirdikten sonra freelance işlere de başladım.

İlk giriş olarak alacağınız ücret 800-1200 arasıdır diye tahmin ediyorum. Belki o kadar bile olmaz firmalar tecrübesiz yazılımcıları eğitmek için aldığından çok para vermiyor ama 2-3 yıllık bir yazılımcı olduğunuzda 2.000 TL'den asağı kabul etmezsiniz.
Freelance olarakta yaptığım projeler 2.000 - 10.000 TL arasıdır.
Tabi freelance için çevre ve referans gereklidir.
Bir Ürün takip sistemini sıfırdan yazmam yaklaşık 2-3 haftamı alabilir. Stok ürün fatura irsaliye raporlama vs. ama fiyatıda 6.000-8.000 TL arası değişir :)
Ama unutmamak lazım herkes böyle kazanamayabilir bazen 1 ay kazanırsınız diğer ay kazanamazsınız hele ki piyasada wordpress 250 tl yapan insanlar varken sizin bu fiyatlara iş yapmanız biraz zor o yüzden kurumsal müşteri bulmanız gereklidir.
Kurumsal olmayanlar millet 250-500 'e yapıyor sen neden 2.000 senin farkın ney ? Burada ikna size kalmış :)