Malzemeler:
- 1 adet sandviç ekmeğ, (tercihim tam buğday olması.)
- 1 çay bardağı yoğurt (mümkünse light olsun.)
- 1/2 kase yağsız lor peyniri
- 4 adet ince dilimlenmiş derisiz tavuk göğsü
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 adet ince dilimlenmiş kırmızı soğan
- 4 yaprak marul
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı hazır acı sos (isteğinize göre tatlıda kullanabilirsiniz.)
- 1 çay kaşığı karabiber
Bol Proteinli Tavuklu Sandviç Hazırlanışı:
- İlk olarak lor peyniri, yoğurt ve limon suyunu bir kabın içinde karıştırın. Bu karışıma tuz ve pul biber ekleyerek, sos haline gelinceye kadar karıştırın.
- Sonrasında tavuklarımızı tuz, karabiber ve pul biber ile harmanlayarak ızgarada 5 dakika cıvarında pişirin ve aynı şekilde diğer tarafınıda harmanlayıp pişirin.
- Sonrasında ızgarada veya başka bir tavada soğanları pişirin.
- Tereyağını eriterek acı sosyal karıştırın ve tavuklarınızı bu sosa batırın.
- Sonrasında sandviç ekmeğinin her iki tarafınıda yaklaşık 1 dakika kadar kızartın ve her iki tarafınada marul koyun.
- Sonrasında sandviçin üzerine tavuğu koyun ve üzerine lor peynirli sosu ilave edin.
- Son aşama olarak kızartmış olduğumuz soğanları sandviçin üst kısmına ekliyoruz ve bol proteinli tavuklu sandviçimiz hazır hale geliyor.
- Afiyet olsun.
KAYNAK: http://www.fitnesszamani.com/tavuklu-sandvic-tarifi.html