Malzemeler:


  1. 1 adet sandviç ekmeğ, (tercihim tam buğday olması.)

  2. 1 çay bardağı yoğurt (mümkünse light olsun.)

  3. 1/2 kase yağsız lor peyniri

  4. 4 adet ince dilimlenmiş derisiz tavuk göğsü

  5. 1 çay kaşığı pul biber

  6. 2 tatlı kaşığı tereyağı

  7. 1 adet ince dilimlenmiş kırmızı soğan

  8. 4 yaprak marul

  9. 2 yemek kaşığı limon suyu

  10. 2 yemek kaşığı hazır acı sos (isteğinize göre tatlıda kullanabilirsiniz.)

  11. 1 çay kaşığı karabiber



Bol Proteinli Tavuklu Sandviç Hazırlanışı:


  1. İlk olarak lor peyniri, yoğurt ve limon suyunu bir kabın içinde karıştırın. Bu karışıma tuz ve pul biber ekleyerek, sos haline gelinceye kadar karıştırın.

  2. Sonrasında tavuklarımızı tuz, karabiber ve pul biber ile harmanlayarak ızgarada 5 dakika cıvarında pişirin ve aynı şekilde diğer tarafınıda harmanlayıp pişirin.

  3. Sonrasında ızgarada veya başka bir tavada soğanları pişirin.

  4. Tereyağını eriterek acı sosyal karıştırın ve tavuklarınızı bu sosa batırın.

  5. Sonrasında sandviç ekmeğinin her iki tarafınıda yaklaşık 1 dakika kadar kızartın ve her iki tarafınada marul koyun.

  6. Sonrasında sandviçin üzerine tavuğu koyun ve üzerine lor peynirli sosu ilave edin.

  7. Son aşama olarak kızartmış olduğumuz soğanları sandviçin üst kısmına ekliyoruz ve bol proteinli tavuklu sandviçimiz hazır hale geliyor.

  8. Afiyet olsun.



KAYNAK: http://www.fitnesszamani.com/tavuklu-sandvic-tarifi.html