lostyazilim
tr.link

Ciddi Ciddi Teknoloji Sitesi Açanlar Var?

22 Mesajlar 2.794 Okunma
lstbozum
tr.link

Golsime Golsime Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 29.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Takılıyo
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad G** A**
  • Mesajlar 506
  • Beğeniler 206 / 195
  • Ticaret 26, (%96)
Üst Uyarı: Başlık zaten yeterince uzun daha fazla uzamasın diye "tek başına" ve "bütçesi olmadan" kısımlarını yazmadım.

Arkadaşlar yanlış anlamayın ama ciddi ciddi günümüzde tek başına bir teknoloji sitesi açıp tek başına ve reklam bütçesi olmadan bir yere getirebileceğini düşünen arkadaşlar var, bu arkadaşlar hakkında sadece ben mi böyle düşünüyorum diye merak ettim sizinde görüşlerinizi alabilirmiyim?
ebagcuvan Extazylinks

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

Extazylinks Extazylinks WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad E** S**
  • Mesajlar 255
  • Beğeniler 39 / 49
  • Ticaret 0, (%0)
Golsime hocam teknoloji siteleri cidden fena arttı , ben Türkiye'de çok az bulunduğu için (ders şeklinde) yazılım türünde açtım. Teknoloji tarzı site açanların %90 u başarısızlığa mahkumdur bence, bu sadece Teknoloji için geçerli değil , cıvkı çıkarılmış her konu için geçerli, o başarılı olan %10 cidden emek vermiş kimselerdir.

Ek Olarak: Düşündüklerim doğrumu bilmiyorum ama şahsi fikrim bu

Regex Regex SEO & Law Consultant Kullanıcı
  • Üyelik 27.12.2015
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Avukat
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 846
  • Beğeniler 256 / 527
  • Ticaret 106, (%100)
Yola çıktığınız mantık doğru. Ama yalnızca teknoloji sitesine genellemeniz, teknoloji siteleri için konuyu indirgemeniz yanlış. Zira forum siteleri, haber siteleri, portal siteleri ve genel olarak çoğu sektör için durum bundan ibarettir. Bir reklâm bütçesi, yazar ekibi ve neyi niçin yaptığını bilen imtiyaz sahibi olmadığı sürece projeler uzun ömürlü olmayacaktır.

Film sitelerinde durum farklı mı? Esc siteleri peki? Ya XYZ siteler? Üstelik bunlar hem illegal hem de rekabeti en yüksek olan sektörlerdir. Bu sektörlerde kalite, yazarlık önemli olmasa bile özgünlüğün önemi yine ekip çalışmasının önünü açar. Aynı zamanda bu sektörlerde ise backlink dediğimiz dışa dönük SEO yatırımları olmazsa olmazdır.

Yani "teknoloji sitesi" değil de "site" diye genellesek daha doğru olur.

Peki tek kişi bir siteyi ve/veya teknoloji sitesini yönetebilir mi? Evet, elbette..
-
Nasıl?

Şunları sağlayarak:

• Planlama

• Yatırım

• Hedef belirleme

• Günlük düzenli ilgi

• Disiplin ve gelişimi süreklilik hâline getirme psikolojisi

• Kişisel misyon ve vizyon belirleme

Özetle: Asıl sorulması gereken soru, teknoloji sitesinin tek kişi tarafından yönetilip yönetilemeyeceği değil; herhangi bir web sitesinin "bilinçsizce" yönetilip yönetilemeyeceğidir.
OiS sorueki Rastena

kişi bu mesajı beğendi.

Extazylinks Extazylinks WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad E** S**
  • Mesajlar 255
  • Beğeniler 39 / 49
  • Ticaret 0, (%0)
Sourtimes Zaten açılan sitelerin çoğu plansız açılıyor buda başarısızlığa yol açıyor
Regex

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

beyyin beyyin WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.04.2016
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 42
  • Beğeniler 13 / 27
  • Ticaret 0, (%0)
haklısınız hocam ama biraz da atılımın kalitesine bakıyor bence.

yani spinleye spinleye makale atmaktan başka bir şey olmayacaksa tutmaz tabi ama güzel bir arayüz, özgün ve kaliteli yazılar vb. olursa neden tutmasın :)
Extazylinks

kişi bu mesajı beğendi.

Regex Regex SEO & Law Consultant Kullanıcı
  • Üyelik 27.12.2015
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Avukat
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 846
  • Beğeniler 256 / 527
  • Ticaret 106, (%100)

Extazylinks adlı üyeden alıntı

Sourtimes Zaten açılan sitelerin çoğu plansız açılıyor buda başarısızlığa yol açıyor

İşte ben de bunu vurguluyorum. Yazımda zaten tam olarak bunu anlattım. Kategorik olarak, olay yalnızca teknoloji siteleri değil. Bilakis tüm site projeleri hemen hemen böyle.
Kotil Extazylinks

kişi bu mesajı beğendi.

Kotil Kotil Son oynayışlar.. Kullanıcı
  • Üyelik 13.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Ögrenci / Yazar / Editör
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad T** K**
  • Mesajlar 2157
  • Beğeniler 1092 / 743
  • Ticaret 90, (%99)
Sourtimes Yine profesyonelliğini konuşturmuş. Çağdaş abininde dediği gibi haritasız, plansız projesiz bir yola çıkarsanız eve dönmek zorunda kalırsınız. Eğer bir Site kurulacaksa eğer 1 hafta temeli hazırlanmalı sonra hayata geçirilmelidir.
Regex Extazylinks

kişi bu mesajı beğendi.

NETEOR NETEOR neteor.com.tr Kullanıcı
  • Üyelik 30.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Yazılımcı
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** D**
  • Mesajlar 1102
  • Beğeniler 630 / 380
  • Ticaret 14, (%100)
Kotil

yok hiç öyle şey olur mu. :D ne 1 haftasından bahsediyorsunuz, anlık olaylar bunlar.

adam ilk önce içinde teknoloji geçen bir domaini godaddyden 2 liraya reglicek ve sponsor hosting talep edecek, ardından wordpress kurup birde en w'r+zinden bir teknoloji teması atacak. ondan sonra bilindik teknoloji sitelerinden yazıları kopyalayıp kendi sitesine girecek. son olarak wmaraci'na niye adsensem onaylanmadı diye konu açacak. :D olay tam olarak bundan ibaret..
OiS Rastena Golsime

kişi bu mesajı beğendi.

Golsime Golsime Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 29.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Takılıyo
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad G** A**
  • Mesajlar 506
  • Beğeniler 206 / 195
  • Ticaret 26, (%96)
Yorumlar için teşekkürler, konuda sadece teknoloji sitelerinden bahsetmemin nedeni site tanıtım bölümünde sürekli teknoloji sitesi gördüğümdendi :) Her gün yenileri geliyor bende yerimlerime kaydedip ara ara bakalım nasıl gidiyor diye bakıyorum her 4 sitenin 3 tanesi 1 ay sonra hosting parası ödenmediğinden (tahminim) dolayı kapatılıyor ve bir daha açılmıyor...

Newjack Newjack Sms Onayı Gerekli Telefon Onaysız
  • Üyelik 08.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Blogger
  • Konum Tekirdağ
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 998
  • Beğeniler 48 / 282
  • Ticaret 10, (%90)
Tekeller çoğaldı, 1-2 kişiyle olacak bir iş değil teknoloji sitesi açmak. İyi bir planlama, altyapı ve ekip işi ile bir yerlere varılabilir, aksi taktirde kendini avutur herkes...

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al