-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
müzisyen/webmaster
-
-
Ad Soyad
E** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Kapitalizmin gelir kapısı olan reklamlar her zaman toplum mühendisliği yapmıştır bu bilinmeyen bir şey değil. Mesela bizim insanımızın %80'i kara kaşlı kara gözlü olduğu halde reklamlarda hep sarışın, kumral, renkli gözlü figürler seçilir. Avrupa'ya olan özentimizi, kompleksimizi bu şekilde kullanırlar.
Bu konuda da ilgili firma yine üstüne vazife olmadığı halde toplum mühendisliğine soyunmuş. Eskiden bir evde sadece erkek çalışır onun kazancı tüm aileye yeterdi. Şimdi aynı parayı ikiye bölüp hem erkeği hem kadını çalıştırıyorlar. Onlar servetlerine servet katarken bulaşığı kim yıkayacak derdi de bu düzende hayatta kalmaya çalışan emekçilere düşüyor.
Eleştiriniz bu yöndeyse katılıyorum. Binlerce yıllık insanlık tarihi erkeğe de kadına da birer rol vermiş. Erkek evi geçindirir, kadın da evin bakımını sağlar. Ha yeri gelir erkek evin bakımına yardımcı olur, kadın da ev geçindirmeye ama temelde roller bellidir. Ne dışarda çalışıp para kazanmak ne de evin temizliğini, bakımını yapmak ayıp ya da aşağılanacak bir şey değil.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Kadını gösteriyor ve evet maalesef kadın oynatılmak zorunda. Kendimden örnek vereyim, siteye resim seçerken kadın resimlerinden seçerim, bir erkek resmi çok nadir kullanmışımdır.
Reklamda diyor ki, temizlik herkesin ortak görevidir diyor. Temizliği sadece kadına yüklemiyor. Bence bir sorun yok ama siz bilirsiniz tabi, alıp almamak size kalmış bir şey.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Hmm kadın ve kadınlar oynatılsın ve oynatılmaya da devam etsin bence de. Kadın demek, zariflik, güzellik, sevgi, masumluk, aşk, mutluluk, huzur . . . . . demektir. Eklemeyi unutmuşum, tekrar yazdım. .
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / K
-
Meslek
Devlet Memuru
-
-
Ad Soyad
E** T**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Keşke o oynatılan kadınların sizin bahsettiğiniz özellikleri ön planda olsa da bizde takdir etsek keşke ya şişko kadınların hiçbirisi bu saydıklarınızı taşımıyor ya da bu terslikte bir iş var
Siber suçlarla alakalı yaşadığınız problemleri PM atabilirsiniz.
VipTema
Vip Tema Web Tasarım
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Vip Tema Web Tasarım A.Ş.
-
-
Ad Soyad
Ö** I**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
EmineT bahsettiğiniz reklamı izledim. Sizin anlatmak istediğiniz hassasiyete gönderme yapmış yoksa ben mi yanlış anladım. Reklamda "cif hüzünle sunar" demiş dediğiniz gibi olsa "gururla" derdi esprili bir şekilde tüm işlerin kadına yaptırılmasına bolca vurgu yapılmış. Reklamın en sonunda ise "eşitlik hepimizin elinde" diyerek hem ürünü herkese tavsiye etmiş olmuş hemde iş yükü konusunda kadın erkek eşitligi konusuna dokunmuş. Yani cif sizin gibi düşünüyor ben öyle anladım.