-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Elektronik
-
-
Ad Soyad
H** T**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Merhaba, ben açık liseden bu sene mezun oldum sayılır sadece staj kaldı.Ben mesleki açık lise bilişim deyim. YGS hazırlanıyorum, açık öğretimden mezun birini temeli çokta sağlam değil ama matematik seviyorum, sadede; matematiğe çalışıyorum. Kendim kandırmak istemiyorum ben bir ıtü yada biraz daha düşük Ege üniversitesinde okumak istiyorum, ama mf4 ten o kadar yüksek puan alamam onu için 2 yılık hakkım var 150 geçtikten sonra; ben diyorum 2 senelik bilgisayar programcılığı bölümüne gitsem orda DGS ile 4 yıllık yazilim,bilgisayar mühendisliği yada ıtü-boğaz iç bilgisayar öğretmenliği geçiş yapabilir mi şuanda başlamış 2,5 yıla kadar iyi bir temel yaparım. Benim 1 sene daha kaybedecek vaktim yok DGS girmiş arkadaşlar tecrübelerin yazarlarsa sevinirim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
U** V**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Geçen sene dgs sınavı daha kolaydı ancak bu sene epey farklı soru tiplerine şahit olduk o yüzden dgsye pek güvenmemeni tavsiye ederim kontejan sıkıntısı da biraz var ama sen diyorsan 2.5 yıl ders çalışıcam ygs ve lysde de bence başarı yakalayabilirsin
MUWWEN
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Front and Developer
-
-
Ad Soyad
E** E**
-
-
-
Ticaret
18, (%94)
DGS de başarı yakalaman YGS ve LYS ye göre daha zor , DGS yerine sınava hazırlık daha mantıklı olur senin için , ki önünde daha uzun bir zaman var
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
U** V**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
benim bölümümde matematikten alıyor ve dgs puanları daha açıklanmadı bende sana sene kaybet demiyorum ancak dgs'ye fazla güvenmemeni söylüyorum bu 2.5 sene gibi bir sürede okurken hemde düzgün bir çalışma programıyla ilerlersen ygs veya lysyi de kazanabilirsin sadece dgsnin eline kalma diye diyorum
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Bankacı
-
-
Ad Soyad
B** N**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
dgs daha kolay olabilir + Ön lisans bölümünden mezuniyetini de elde etmiş olursun
anilgzl
Mobilya Dekorasyon
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Mobilya Dekorasyon
-
-
Ad Soyad
A** G**
-
-
-
Ticaret
33, (%100)
Ben önlisans mezunuyum. Geçen sene DGS ile tercih yapmayı denedim ancak istediğim bölümü tutturamadım bende açıkta kalmamak amacıyla açıköğretim yazdım. 3. sınıftan devam ediyorum, DGS ile kayıt olduğumdan dolayı muaf oldum bir çok dersten.
Bu senede DGS'ye girdim ancak bir umudum olmadığından yine bu sene girdiğim YGS ile tercih yaptım ve tutturdum. Sıfırdanda olsa 4 sene bir daha okuyacağım. Kaybım olacak ancak DGS ile bir yere yerleşmek biraz zor hale geldi.
Eğer gerçekten kendine güveniyorsan ve önlisans sürecinde DGS'ye zaman ayırır test çözerim diyorsan DGS ile 2 seneliğe tamamlamayı kesinlikle dene. 2+2 yapabilirsin yani. DGS'nin yarısı sözel yarısı sayısal. Ben lisede ve üniversitede hiç sayısal ders görmediğimden bir şey yapamadım sınavda. Sadece sözelde yetmiyor maalesef.
"...bir daha gel, gel samsundan..."
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Eğitim
-
-
Ad Soyad
S** E**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Eğer DGS ile İTÜ,BOĞAZİÇİ gibi üniversitelere girmek istiyorsanız,sıkı çalışmanız lazım.Çünkü kontenjan az veriliyor.Ve sizin gibi düşünen başka öğrenciler de var.Matematik ve Türkçe çözeceksiniz.DGS ve ALES soru bankalarını çözebilirsiniz.
Eğer gerçekten isterseniz sıkı bir çalışma ile neden olmasın ki?
Bu arada istediğiniz bölüme ve üniversiteye yerleşmiş olsanız bile,önceki yorumda bir arkadaşında söylediği gibi 3.sınıftan başlayacaksınız diye bir şey yok.İntibak sınıfında fark derslerini alacaksınız.Yani ben 2 sene önlisans okuyorum daha sonra da DGS ile giderim, 2 sene daha okurum ve toplam 4 senede bitiririm, diye bir şey yok.
Normal şartlarda 4 yıllık bir bölüm ,önlisans ve DGS ile birlikte 5 seneyi bulacaktır.Tabii dönem uzatmazsanız.
Başarılar dilerim.