lostyazilim
tr.link

Dis ticaret mi turizm ve otel isletmeciligi mi

14 Mesajlar 3.086 Okunma
lstbozum
tr.link

qmenaq qmenaq Kimlik Onayı Bekliyor Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 07.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek serberst meslek
  • Konum Konya
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 14
  • Beğeniler 1 / 2
  • Ticaret 0, (%0)

Doruk adlı üyeden alıntı

Yaklaşık 9 yıl restorancılık yaptım ve turizm otelcilik mezunu çok kişiyle çalışma fırsatım oldu.

İşe komi olarak başlayıp koordinatörlük seviyesine ulaşan da var, turizm otelcilik okuyup garson kalanlar da.. Kariyerinizin varacağı nokta sizin işinize olan bağlılığınızla alakalı

• Hızlı yaşamayı, gecenin gündüzüne karışmasını düzensiz yaşamayı, çok fazla insanla diyaloğa girmeyi ve çok arkadaşın olmasını istiyorsan turizm otelciliği

• Turizme nazaran daha insanla muhattab olmayı, ciddiyeti, sıkıcı ofis arkadaşlarını ve genel olarak tekdüzeliği istiyorsan dış ticareti seçebilirsin

Benim tavsiyem iki sektörle ilgili de araştırma yap, kendini o işin içindeyken hayal et. Nerede olmak istiyorsun onu belirlemelisin öncelikle

Hangi sektöre yatkın olduğunu bilmiyorum ama benim tavsiyem de genel olarak dış ticaretten yana olur. Ben de şu an dış ticaretle ilgiliyim, mektepli değil alaylıyım ama. İşe sıfır noktasında başladım, çok uykusuzum kaldım, çok çalıştım ama emeğim meyvelerini vermeye başladı. İşimden çok memnunum

Tecrübelerimden bir kısmı bu şekilde, bunları kendine göre yorumla işte..

Yazın ve bilgilerin için eline saglık hocam

wmaraci
reklam

Androman Androman IRC... Kullanıcı
  • Üyelik 15.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad F** T**
  • Mesajlar 464
  • Beğeniler 177 / 178
  • Ticaret 15, (%100)
Okul bitiminden sonra Konya'da yaşamaya devam edeceksen, ikisini de okuma. Liseden sonra dış ticaret işine girdim, çalışırken de dış ticaret okudum, mezun olalı 4 yıl oldu ve halen bu işi yapıyorum. Sıkıcı, tekdüze, ciddiyet falan diyenlere aldırma. Meslek deneyimi olmayan herkes girmiş yazmış bişeyler. Ege veya Akdeniz bölgesinde yaşarım, 30 yaşıma kadar çalışırım ondan sonra Allah büyük diyorsan turizm oku. Dış ticaret okuyacaksan, serbest bölge olan bir yerde yaşamak zorundasın. Bursa, İstanbul, Mersin, vs vs. İnsan ilişkilerim ve evrak takibim iyi, sabırlıyım ve her işin altından kalkarım deyip, ömrünün sonuna kadar rahat bir yaşam süreceksen dış ticaret oku.

brkltprmk brkltprmk WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Pöh
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 876
  • Beğeniler 67 / 163
  • Ticaret 11, (%100)
turizm yanından geçme dış ticareti dene. Dgs ile 4 yıla tamamlarsın

gokhanzeybek gokhanzeybek WM Aracı Telefon Onaysız
  • Üyelik 23.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad G** Z**
  • Mesajlar 94
  • Beğeniler 13 / 9
  • Ticaret 1, (%100)
lisede turizm ve otelcilik okudum. üniversitede devam eden arkadaşlarım var lisedeki eğitim ile hiç bir farklı yok. dersler aynı konular aynı. fakat turizm de yabancı dil (artık ingilizce yabancı dil sayılmıyor) bilmiyorsan hiç bir yere gelemezsin şayet oteli olan bir dayın yoksa. fakat dış ticaret okursan ki pek bilgim yok mesleki yabacı dil sana yetecektir. turizm iş imkanları ne kadar çok olsa da çalışma şartları çok kötü olan bir meslek. garson olarak giriyosun masa taşıyosun. tamam eyvallah masa taşırım fakat girdiğin iş amelelik olsun ki kötü olarak söylemiyorum keşke amelelik olsa. en azından güneşin anlında sıcakta masa taşırken zırh gibi garson kıyafetlerini taşımakdan daha iyidir. en kötüsü kat hizmetleri bölümü 800tl maaş verirler 30 oda temizlemeni isterler ki bu imkansız. kat hizmetleri müdürü (MÜDÜR) bir memurdan daha az maaş alır. reception olurum kurtulurum dersen en az 3 yabancı dil bilmen gerekiyor. eğilimin varsa yabancı dile iyi bir seçim olabilir. iş gücünden kaçmak için +3 yabancı dil bilen personeller balık gibi avlanıyor sektörde. 2 den fazla yabancı dil bilmezsen ve işini sevmezsen hiç bir yerlere gelemezsin birde turizm öyle lanet bir meslek ki. yaşın biraz ilerlediği zaman eğer müdür şef olamazsan postalıyorlar.

wmaraci
wmaraci
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al