-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
G** Z**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
lisede turizm ve otelcilik okudum. üniversitede devam eden arkadaşlarım var lisedeki eğitim ile hiç bir farklı yok. dersler aynı konular aynı. fakat turizm de yabancı dil (artık ingilizce yabancı dil sayılmıyor) bilmiyorsan hiç bir yere gelemezsin şayet oteli olan bir dayın yoksa. fakat dış ticaret okursan ki pek bilgim yok mesleki yabacı dil sana yetecektir. turizm iş imkanları ne kadar çok olsa da çalışma şartları çok kötü olan bir meslek. garson olarak giriyosun masa taşıyosun. tamam eyvallah masa taşırım fakat girdiğin iş amelelik olsun ki kötü olarak söylemiyorum keşke amelelik olsa. en azından güneşin anlında sıcakta masa taşırken zırh gibi garson kıyafetlerini taşımakdan daha iyidir. en kötüsü kat hizmetleri bölümü 800tl maaş verirler 30 oda temizlemeni isterler ki bu imkansız. kat hizmetleri müdürü (MÜDÜR) bir memurdan daha az maaş alır. reception olurum kurtulurum dersen en az 3 yabancı dil bilmen gerekiyor. eğilimin varsa yabancı dile iyi bir seçim olabilir. iş gücünden kaçmak için +3 yabancı dil bilen personeller balık gibi avlanıyor sektörde. 2 den fazla yabancı dil bilmezsen ve işini sevmezsen hiç bir yerlere gelemezsin birde turizm öyle lanet bir meslek ki. yaşın biraz ilerlediği zaman eğer müdür şef olamazsan postalıyorlar.