-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
Merhaba arkadaşlar
Bugün sabah 10 gibi uyuyordum ve telefonum çaldı. Açtım tam hatırlamıyorum İstanbul Beşiktaş (Adiyesinden-yada başka birşey) arıyorum dediler. Geçen sene Mart ayında bu numaradan aranarak konut, araç vs vs 1 yılı ücretsiz 1 yılı ücretli sigorta yaptırmışsınız. 3bin küsür lira borcunuz var gibi bir şeyler dediler.
Ben de uyku sersemi hem ne zaman böyle bir konuşma yaptığımı hatırlamaya çalışırken aynı anda detaylarını öğrenmeye çalıştım fakat doğal olarak bi süre sonra o süre zarfında yurt dışında olduğum aklıma geldi.
Uzun bir dönem yurt dışındaydım be bu telefon hiç kullanılmadı nasıl bir görüşme yapmışım diye sorunca başka kim kullandı bu telefon numarasını filan dediler. Ben de ısrarla hattın kapalı olduğunu söyledim. Daha sonrasında bana kredi kartı vs alırken bu gibi sözleşmelerin imzalatıldığından bahsetti. Ben de kredi kartımı 6 sene önce aldım hangi bankaymış? diye sordum ve banka bilgilerini görüntüleyemediklerini söyledi. İlkten telefon da yapmıştım daha sonrasında kredi kartı sözleşmesi yapmış oldum. Biraz daha zorlayıp detay öğrenmeye çalışınca da tamam bilgilerinizi adliyeye yönlendirelim ordan öğrenirsiniz artık dediler ve kapattılar.
İnternette aradıkları telefon numarasını araştırdım. Benzer numaralarla ve hikayelerle başkalarını da aramışlar. Uyku sersemi belki durumu anlamadan bazı bilgiler verecektim ve tuzaklarına düşecektimbelki de fakat şansım belki geçen sene o süre zarfında yurt dışında olmam oldu. Biraz da zorlayınca vazgeçtiler.
En başta adresimi söylediler, call centermış gibi arkadan sesler geliyordu filan.
Dolayısıyla durum böyle.
Bu işler bu kadar kolay mı? Adresim ellerinde, numaram vs. belki tc bilgilerim de. Hadi ben bu sefer yemedim ya sonraki sefer? ya bu işlere hemen kanacak insanlar?
3 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
E-Ticaret Yöneticisi
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Geçmiş olsun hocam. Bu sabah bende arandım ama bilmediğim numara olmadığı için açmadım. Sizi arayan numara neydi? Paylaşırsanız bilgimiz olsun bizimde
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
Teşekkürler hocam. Aynen numarayı vermem iyi olur.
(0212) 703 48 27 Numara bu ama internette araştırdım son iki hanesi farklı şekilde aramışlar herkesi. Muhtemelen aynı kişiler
1 kişi bu mesajı beğendi.
Teveccuh
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
CEO
-
-
Ad Soyad
T** Ç**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Numaralarımızı hep üye olduğumuz operatörler para karşılığı satıyorlar. Türkiye'de hiçbir firmaya güvenemiyorum. Beni de sürekli arayanlar oluyor. Rehberde kayıtlı olmayan numaraları açmıyorum. Geçen gün, günde 3 kez aradı o 0212 ile başlayan numara, açmadım. Aslında bu durum, ülkemizdeki kimlik gizliliğinin bile emin, güvenli bir şekilde korunamamasından kaynaklı.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
Aynen öyle hocam ama yapacak bir şey de yok gibi bu durum için
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
site geliştirme
-
-
Ad Soyad
M** G**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
******* nasıl müdahale etmiyor bunlara
şerefsiz ******* şirketlerinin milletin telefon numaralarını satmaların sonucu oluşuyor bunlar hiç bir yargı mensubu devlet buna müdahale etmiyor neden çünkü kendi canları yanmadı
2000 yıllarında mersinde mobiletler cirit atıyor kap kaç kızlara taciz bir sürü olay ne emniyet ne valilik hiç ses çıkarmıyor nezamanki tam hatırlamıyorum vali veya emniyet müdürünün karısına kap kaç yaptılar adamlar sesini duysa mobiletin elli tane polis arabası takıldı peşlerine
bu nasıl bir dünya canın yanmadan banane diyorlar
3 kişi bu mesajı beğendi.
www.elitevhizmetleri.com
Teveccuh
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
CEO
-
-
Ad Soyad
T** Ç**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Bugün yine aradılar. Numara 0212 945 22 62
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
ARGE
-
-
Ad Soyad
F** Ç**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Ülkemizde numaralarımız ve bazı bilgilerimiz firmalar tarafından satılabiliyor. Bu duruma ilgili yerlerin artık müdahale etmesi lazım.