Merhaba arkadaşlar
Bugün sabah 10 gibi uyuyordum ve telefonum çaldı. Açtım tam hatırlamıyorum İstanbul Beşiktaş (Adiyesinden-yada başka birşey) arıyorum dediler. Geçen sene Mart ayında bu numaradan aranarak konut, araç vs vs 1 yılı ücretsiz 1 yılı ücretli sigorta yaptırmışsınız. 3bin küsür lira borcunuz var gibi bir şeyler dediler.
Ben de uyku sersemi hem ne zaman böyle bir konuşma yaptığımı hatırlamaya çalışırken aynı anda detaylarını öğrenmeye çalıştım fakat doğal olarak bi süre sonra o süre zarfında yurt dışında olduğum aklıma geldi.
Uzun bir dönem yurt dışındaydım be bu telefon hiç kullanılmadı nasıl bir görüşme yapmışım diye sorunca başka kim kullandı bu telefon numarasını filan dediler. Ben de ısrarla hattın kapalı olduğunu söyledim. Daha sonrasında bana kredi kartı vs alırken bu gibi sözleşmelerin imzalatıldığından bahsetti. Ben de kredi kartımı 6 sene önce aldım hangi bankaymış? diye sordum ve banka bilgilerini görüntüleyemediklerini söyledi. İlkten telefon da yapmıştım daha sonrasında kredi kartı sözleşmesi yapmış oldum. Biraz daha zorlayıp detay öğrenmeye çalışınca da tamam bilgilerinizi adliyeye yönlendirelim ordan öğrenirsiniz artık dediler ve kapattılar.
İnternette aradıkları telefon numarasını araştırdım. Benzer numaralarla ve hikayelerle başkalarını da aramışlar. Uyku sersemi belki durumu anlamadan bazı bilgiler verecektim ve tuzaklarına düşecektimbelki de fakat şansım belki geçen sene o süre zarfında yurt dışında olmam oldu. Biraz da zorlayınca vazgeçtiler.
En başta adresimi söylediler, call centermış gibi arkadan sesler geliyordu filan.
Dolayısıyla durum böyle.
Bu işler bu kadar kolay mı? Adresim ellerinde, numaram vs. belki tc bilgilerim de. Hadi ben bu sefer yemedim ya sonraki sefer? ya bu işlere hemen kanacak insanlar?