lostyazilim
tr.link

Ev almak mı?

35 Mesajlar 4.591 Okunma
acebozum
tr.link

shateiel shateiel Biologist Kullanıcı
  • Üyelik 03.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Biyolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 1703
  • Beğeniler 659 / 509
  • Ticaret 9, (%100)
Abim 18 yaşından beri çalışıyor. İlk başlarda migrosta part time çalıştı. Askere gitti geldi, burger king'de çalıştı tekrar migrosa girdi. En sonunda özel güvenlik şirketine girdi. Ne zamandan beri para biriktiriyor bilmiyorum ama özel güvenlik olduğundan beri (7-8 senedir) asgari ücret alıyor. Şuan için ₺102.000 birikmiş parası var ve pazartesi günü beğendiği 1+1 evin alış işlemini gerçekleştirecek.

Siz şuan onun 2 katı para kazanıyorsunuz. Evde tek gelir sahibi sizseniz kenara ayırıp bir müddet biriktirmek çok zor olacaktır.

Lakin annemle babam bu evi alırken dediğiniz gibi peşin yerine kredili olarak ödediler ve tam tamanına bu evin değerinin 10 katı para ödediler. Pişmanlar mı? Hayır. Çünkü kirada olduklarında bu para kiracıya gidiyordu. 10 sene kira öderim 10 sene sonra ev benim olur bundan daha iyi ne olabilir dediler ve aldılar. Almasalardı biz hala kirada otururduk.

3 boğaza tek kişi bakıp birde üstüne ev sahibi olmak çok zor. Sadece eşiniz olsa gideriniz oldukça az olacak ve kenara ayıracağınız para daha fazla olacaktır.

Şu için kredi çekmekten başka çareniz gözükmüyor gibi.

wmaraci
reklam

27207 27207 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 02.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1852
  • Beğeniler 346 / 707
  • Ticaret 5, (%100)
Benim aldığım gibi alır.
1- Kenara 40.000 TL koyar.
2- 100.000 TL kredi çeker.
3- Kendisi 600 TL kiralı evde oturur.
4- Aldığı evi 900 TL'ye kiraya verir.
5- Her ay da 1400 TL kredi öder. Cebinden 1100 TL çıkar her ay.
glofrum

kişi bu mesajı beğendi.

takiplekazan takiplekazan www.ucuztakipcim.com Kullanıcı
  • Üyelik 04.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Sosyal Medya Uzmanı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** Ş**
  • Mesajlar 860
  • Beğeniler 85 / 277
  • Ticaret 1, (%100)
140.000 TL ye aldığınız evi nasıl 900 TL ye kiraya veriyorsunuz? :)

Türkiye'nin en uygun fiyatlı sosyal medya paneli - www.ucuztakipcim.com

Juzk Juzk WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Üniversite Öğrencisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad T** T**
  • Mesajlar 1198
  • Beğeniler 66 / 300
  • Ticaret 66, (%100)
Hocam bizimkiler ev için taksite girdi 110 bin TL'ye Halk Bank'tan kredi çektiler 140-145 civarı oldu oldu.İlk başlarda 1650 civarı ödüyorduk ablam ile ben üniversiteye başladık 1250 TL ödüyoruz şuan 3 bucuk yıl kaldı ortalama 4-5 senedir ödüyoruz.
120 bini nasıl 218 bin yapıyor ?

wmaraci
wmaraci

ebagcuvan ebagcuvan emrebagcuvan.com.tr Kullanıcı
  • Üyelik 22.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek --
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad E** B**
  • Mesajlar 2908
  • Beğeniler 716 / 715
  • Ticaret 8, (%100)
Evi alıyorsun krediyle oturmadan kiraya veriyorsun kira krediye gidiyor ve o orada yokmuş gibi hayatına devam ediyorsun 5 yıl sonra 1 ev daha alıp aynısını yapıyorsun ilk evin kredisi bitince oraya taşınıyorsun ve 10 yılda 2 ev sahibisin :D

• Üyelik 04.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** Ş**
  • Mesajlar 860
  • Beğeniler 85 / 277
  • Ticaret 1, (%100)
150 bin TL kredi çekip ev alır mısın? Bakalım kira geliriyle kredi taksitlerini ödeyebilecek misin. ;)
Rekomedya

kişi bu mesajı beğendi.

ebagcuvan ebagcuvan emrebagcuvan.com.tr Kullanıcı
  • Üyelik 22.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek --
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad E** B**
  • Mesajlar 2908
  • Beğeniler 716 / 715
  • Ticaret 8, (%100)
takiplekazan Alırsında ödersinde :) yerinde bulursun kredi ödemesinide kirayla eş değer getirirsen her türlü yaparsın :)

SizinWeb SizinWeb . Kullanıcı
  • Üyelik 04.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Yönetici
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ş** K**
  • Mesajlar 3625
  • Beğeniler 1459 / 1458
  • Ticaret 135, (%100)

ebagcuvan adlı üyeden alıntı

Evi alıyorsun krediyle oturmadan kiraya veriyorsun kira krediye gidiyor ve o orada yokmuş gibi hayatına devam ediyorsun 5 yıl sonra 1 ev daha alıp aynısını yapıyorsun ilk evin kredisi bitince oraya taşınıyorsun ve 10 yılda 2 ev sahibisin :D

1 evin ortalama fiyatı 250k desek ev alsan alacağım kira 1 1.5k arasıdır en fazla ancak 250 350k arası dükkan alsan 3 4k kiraya verirsin bu dükkan sana daha fazla kazandırır ev almak mantıklı değil misal yakınında 350k eğerinde bir ev için kredi çekildi 450 filan buldu kredi var olan kendi paraları kredi faizine gitti ancak bu 350k ile dükkan alsalardı aylık 3 4k kirası olur ev aksar 1.5k kirası olur hangisi daha mantıklı ve ben ticaret isleri ile gıda alanında çalıştığım için önce 350k lik bir para ile ayda 6 10k arası para bırakan bir is de tavsiye ettim kendilerine ama halen yapmış değiller insanları anlayamıyorum doğrusu geçen sene sıkışan bir mutahitin 120k ya sattığı evi önerdim bakarız dediler 3 5 ay sonra ev 170k satıldı rahat bir şekilde sonra gelipte baba ya keske biz alsaydık diyorlar insanları anlamak tuhaf doğrusu bunlar benim bakış acımdır.

Bugün Bizim Yarın Çocuklarımızın.

• Üyelik 04.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** Ş**
  • Mesajlar 860
  • Beğeniler 85 / 277
  • Ticaret 1, (%100)
Hocam bizim millete iyilik yapmayacaksın. Adam hemen kuşkulanıyor neden bana iyilik yapmaya çalışıyor diye. :)

28 yaşıma kadar öğrendiğim en önemli şey tavsiye ile iş yapmayacaksın. He mutlaka karlı bir işte olabilir ama gerek yok. Kendin edeceksin kendin bulacaksın. Başkasının aklıyla iş yapınca ve işler ters gidince insan daha fazla dert ediyor. Ayrıca aklı veren kişide kötü duruma düşüyor.

O nedenle atalarımız ne demiş. "Tırnağın varsa başını kaşı." ;)

arslanturk0687 arslanturk0687 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 05.10.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Var.
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad T** Ç**
  • Mesajlar 691
  • Beğeniler 1 / 198
  • Ticaret 2, (%100)
Bankadan yüklü miktarda kredi çekip ev almak bana mantıksız geliyor. 120 bin çeksem 150 gibi bir şey ödemek gerekecek. Her ay 1000 tl ödesem 150 ay yapacak. 150 ay, 12,5 sene yapıyor. Borç ödemeyi sevmiyorum. Faiz olmasa daha iyi. Sağlam 10,15 kişiden borç alsam 120 bin yine toplarım; ama 10 kişiyi bırak 4 kişi bile yok. Bu devirde de kimse kimseye borç vermez. Sonuçta vatandaş mecbur kredi çekiyor. 20 sene kirada oturdum diyelim. Her ay 600 tl verdim diyelim. 120 bin tl tutuyor. Ev almanın mantığı yok bana gör. Ha, evli olsam fikrim kesin değişecek. Değişse ne olacak? Hiçbir şey. Bir memur maaşıyla ev mi geçindireceksin, ev mi alacaksın? Şu forumda bazıları yazıyor. Şu villa, arsa filan aldım, sattım, 300 bin tuttu gibi bazen yazılara denk geliyorum. Millet bayağı zengin diyorum kendi kendime. Yalnız bu zenginliği kendi alın terinizle kazandıysanız ne âlâ. Atanızdan kalan kazançsa orası ayrı. Sadece ülkemiz değil, dünyanın %50 (tahminen) zenginlerin zenginliği, atalarından kalma kazançlardır. Bir memurun veya işçinin gözünden hayata bakmak onlar için zordur. Allah helalinden az da olsa versin. Haramdan korusun. Ev önemli; ama alamadıktan sonra yapacak bir şey yok.
takiplekazan

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al