lostyazilim
tr.link

Ev almak mı?

35 Mesajlar 4.541 Okunma
lstbozum
tr.link

ebagcuvan ebagcuvan emrebagcuvan.com.tr Kullanıcı
  • Üyelik 22.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek --
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad E** B**
  • Mesajlar 2908
  • Beğeniler 716 / 715
  • Ticaret 8, (%100)

SizinWeb adlı üyeden alıntı

1 evin ortalama fiyatı 250k desek ev alsan alacağım kira 1 1.5k arasıdır en fazla ancak 250 350k arası dükkan alsan 3 4k kiraya verirsin bu dükkan sana daha fazla kazandırır ev almak mantıklı değil misal yakınında 350k eğerinde bir ev için kredi çekildi 450 filan buldu kredi var olan kendi paraları kredi faizine gitti ancak bu 350k ile dükkan alsalardı aylık 3 4k kirası olur ev aksar 1.5k kirası olur hangisi daha mantıklı ve ben ticaret isleri ile gıda alanında çalıştığım için önce 350k lik bir para ile ayda 6 10k arası para bırakan bir is de tavsiye ettim kendilerine ama halen yapmış değiller insanları anlayamıyorum doğrusu geçen sene sıkışan bir mutahitin 120k ya sattığı evi önerdim bakarız dediler 3 5 ay sonra ev 170k satıldı rahat bir şekilde sonra gelipte baba ya keske biz alsaydık diyorlar insanları anlamak tuhaf doğrusu bunlar benim bakış acımdır.

İstanbul için bu fiyatlar geçerli biz Edirne'den aldık 100k civarında 140m2 civarında ev 3 tane oda gibi balkon var altımızdaki daire de bizim sayılır şimdi 100k ya aldığımız ev 190k oldu bizim gibi kelebir diyebileceğimiz bir ev bulmak gerekiyor eğer başka şehir de düşünürseniz böyle bir şey alıp değerlendirebilirsiniz yada arsa alıp kar edip satın yada dursun o yüzden bir şey diyemem kendimden örnek verdim.
SizinWeb

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

SizinWeb SizinWeb . Kullanıcı
  • Üyelik 04.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Yönetici
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ş** K**
  • Mesajlar 3625
  • Beğeniler 1459 / 1458
  • Ticaret 135, (%100)
haklısınız istanbulda 350k ye 1ev satıp üstüne 100k ekleyip çorluda 4katlıapt ve altında dükkan olan bir yer alan bimiz vardı gecen senelerde bu ilerisine göre değişir tabiki bende kendim için yorumladım şu an evim var ancak birazda birikim olsaydı kiraya çıkar bildigim ticaretle devam eder yada tehlikeye sokmamak için parayı gider üstüne ekler dükkan alırım çünkü benim oturacagım evin kirası aylık 1 k olsun diyelim ama dükkandan gelicek kira getirisi 3 4 k olucaktır buda her ay en az 2 3 k cepte demektir bukadarda maasım var her ay temiz 4k kalır bana bu 4k ilede kredi çekerek bir dükkan daha alınabilir ve gene aynı sistemle devam edilir ortalama 5 10 sene içinde 2 dükkan ve 1 ev sahbi olabilirsiniz ebagcuvan
ebagcuvan

kişi bu mesajı beğendi.

Bugün Bizim Yarın Çocuklarımızın.

ebagcuvan ebagcuvan emrebagcuvan.com.tr Kullanıcı
  • Üyelik 22.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek --
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad E** B**
  • Mesajlar 2908
  • Beğeniler 716 / 715
  • Ticaret 8, (%100)
SizinWeb Kesinlikle, bu devirde güzel bir dükkan çok güzel bir kira getirisi bırakır dediğiniz gibi birde 2 3k maaş varsa zaten kolay kolay aç kalmassınız ki daha çok kazanırsınız. Ama bu artık istanbul için biraz zor olabilir çünkü fiyatlar iyice arttı yenibosnada bile evler 1.5k kira 300k satış var bazı yerlerde alternatif şehirler gerekiyor.

SizinWeb SizinWeb . Kullanıcı
  • Üyelik 04.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Yönetici
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ş** K**
  • Mesajlar 3625
  • Beğeniler 1459 / 1458
  • Ticaret 135, (%100)
yani yerine göre değişir herşey tabiki ben bu alanlara yakın oldugum için bu yönde düşünüyorum doğrusu birde maaşımın iyi olması birazda insanın elinde olabildiğince tabki günlük 3 5 saat arası yaratım ben sabah 7 de uyanır başlarım işe gece 11 de felan gelirim 3 4 de kadar bilgisayarda çalışırım çok çalışmadan kazanılmıyor ne yazıkkı inş rabim güzel bir şekilde sizede güzel bir ev nasip etsin bu arada apt almak için ben babam kardeşim bir fiil yaz kış demeden sabah 4 5 gece 12e kadar çalıştık apt aldık öyle ticaretle bu bir maaşa olmadı bunuda paylaşayım

Bugün Bizim Yarın Çocuklarımızın.
wmaraci
wmaraci

Rekomedya Rekomedya Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad C** Ş**
  • Mesajlar 1930
  • Beğeniler 1527 / 1150
  • Ticaret 25, (%100)

portal adlı üyeden alıntı

Emin Evim diye bir olay kredi çekmeden ev sahibi oluyorsunuz kura sistemiyle bir araştırın derim

Emin evim de aynı hesaba geliyor, sadece faiz alıp vermemiş oluyorsunuz. Daha önce arkadaşlarla işimize yarayabilecek tüm modellerini denemiştik, banka kredisine göre tek artısı faizin işin içine girmemesiydi.

Ek Olarak:

arslanturk0687 adlı üyeden alıntı

Bankadan yüklü miktarda kredi çekip ev almak bana mantıksız geliyor. 120 bin çeksem 150 gibi bir şey ödemek gerekecek. Her ay 1000 tl ödesem 150 ay yapacak. 150 ay, 12,5 sene yapıyor. Borç ödemeyi sevmiyorum. Faiz olmasa daha iyi. Sağlam 10,15 kişiden borç alsam 120 bin yine toplarım; ama 10 kişiyi bırak 4 kişi bile yok. Bu devirde de kimse kimseye borç vermez. Sonuçta vatandaş mecbur kredi çekiyor. 20 sene kirada oturdum diyelim. Her ay 600 tl verdim diyelim. 120 bin tl tutuyor. Ev almanın mantığı yok bana gör. Ha, evli olsam fikrim kesin değişecek. Değişse ne olacak? Hiçbir şey. Bir memur maaşıyla ev mi geçindireceksin, ev mi alacaksın? Şu forumda bazıları yazıyor. Şu villa, arsa filan aldım, sattım, 300 bin tuttu gibi bazen yazılara denk geliyorum. Millet bayağı zengin diyorum kendi kendime. Yalnız bu zenginliği kendi alın terinizle kazandıysanız ne âlâ. Atanızdan kalan kazançsa orası ayrı. Sadece ülkemiz değil, dünyanın %50 (tahminen) zenginlerin zenginliği, atalarından kalma kazançlardır. Bir memurun veya işçinin gözünden hayata bakmak onlar için zordur. Allah helalinden az da olsa versin. Haramdan korusun. Ev önemli; ama alamadıktan sonra yapacak bir şey yok.

120 bin lira kredinin 10 yıl vade ile toplam geri ödemesi 220 bin lira civarı yapıyor yani tam 100 bin lira fazladan ödeme yapıyorsunuz. Aylık taksitleri de 1800-1900 lira arası oluyor.
takiplekazan

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al