-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Dijital Reklam Uzmanı
-
-
Ad Soyad
Ç** K**
-
-
-
Ticaret
68, (%100)
Ya uzun zamandır düşünüyorum sıkıntıdan patlayacağım. İnançlı bir insanım ancak bilgi almak istiyorum. Kafamı karıştıran şeyler:
-Bir Ateiste Göre-
Bir ateist olarak düşünelim. Şimdi ne diyor. Evren bir atomdan oluştu, o atom patlayınca da günümüz hayatı meydana geldi değil mi? Tamam buraya kadar sorun yok. Şimdi fizikte nedir? Hiçbir şey yoktan var, vardan da yok olamaz değil mi? Burda işte ben bu ateiste sorarım. O ilk atom nasıl varoldu?
Bunu müslümana göre düşününce en mantıklısının bir yaratıcı olmasına inanmak olduğunu düşünüyorum. Ayrıca düşünün, eskiden tam anlamazdım ama bu düzen nasıl oluştu? Şans eseri mi? Daha doğrusu şans nedir? Şans nasıl oluştu? Beynim şu anda yanmak üzere, şu din mevzusu da ciddi anlamda psikolojimi bozuyor. Yani bu açıklamalar kesin olduğuna götürüyor ama göremeyince de insan tereddüt ediyor. Bilmiyorum yani, hani din yok desek bu sefer insanların bu düzeni vs nasıl böyle oluştu? Daha doğrusu oluşmak ya da olmak nedir acaba...
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Network Manager
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Allahın bir varlık olarak kabul edebilirsek o zaman aklillara hemen şu soru düşer, peki ya allahı kim yarattı?
Diğer dinlere mensup insanların genellikle verdiği yanıt hep onu allah yarattı bunu allah yarattıdır, fakat yaratılmış herşeyin bir yaratanı olmak zorundaysa en basit soru allahı kim yarattı olacaktır?
O zaman onuda başka bir allah yaratmış olmalıdır ki böyle düşünürsek bu durum bu şekilde sonsuzluğa kadar uzanır.
O nedenle bu konuyu fazla incelemeden bir dini kabul etmek gerekir.
Din iyi birşeydir, insanı kötü biri olmaktan korkur, doğru yoldan sapmamasını sağlar. Fakat dine inanmayanlarada saygım sonsuzdur, çünki ne dinde nede dinin olmadığı bir yerde bu sorunun mantıklı bir cevabı yoktur.
Ha şöyle birşey kesindirki eğer iki şeyi hem din hemde bilim farklı şekillerde açıklıyorsa kesinlikle bilime inanmak gerekir. Bunu tarih boyunca en büyük din adamlarındanda duymuşuzdur ztn.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
40, (%100)
Evren bilimi zaten oluşumu tasvir etmek. Bu oluşumu başlatan bir gücün olduğunu bu bilimle ilgilenenlerden de duyabilirsiniz. Yani o güçte Allah cc. oluyor.
Er kişiysen görevin neyse başar,
Zevke, eğlenceye hayvanda koşar. ATSIZ
30958
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
Ateistlerin dünyadaki amaçları nedir ? Neden yaşıyorlar ki ? Zengin bir ateisti anlarım . Hic bir kısıtlama olmaması icin inançsızlık tam ona göredir peki fakir ateist ? Bende bunları merak ediyorum..
30958
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
Hayır hocam ayrım değil sadece merak ediyorum . Fakir bi insan ateist olursa neden yaşar ? İnanc olmadan nasıl yasar onu merak ediyorum . Zenginin aklına inanc gelmezki o düyada yaşamayı sever . ölümü hic düşünmez .. Hocam ben müslümanlığı soruma katmadım . Hristiyan yada Yahudi olsanız size bunu soracak değilim . Fakir müslümanın bir amacı var . Hayatta yaptıklarıyla yargılanacak ve ona göre Cennet veya Cehhenneme gidicek . Yani ölümden sonraki hayata inanıyor . Ve benim bu dünyada bir amacım yok diyemiyor ..
30958
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
Yani demek istediğiniz Ateistin amacı sadece özgürce yaşamak . Din kavramları hayatımızı kısıtlar biz onları yok sayarız diyorsunuz .. Peki hocam İslam,Hristiyanlık,Yahudilikte sizi gerçek anlamda kısıtlayan şeyler neler ? Ben bir dine inanarak ölmeyi tercih ediyorum derseniz hayatınızda ne kaybedersiniz .
2-İslamda zenginlik fakirlik vardır. Ve ikisininde sınavlarında farklılık var müslüman icin dünya zenginliği önemli olmamalıdır . ( Bunu çevrenizde tanıdığınız ateistten farkı olmayan müslümanlar icin demiyorum) Önemli olan manevi zenginllik . Allah'ın karşısında günahların değil sevabların ağır basmasıdır . Açlıktan ölen çocuklar zaten bizim inancımıza göre Cennete gideceklerdir . Ama onların ölmelerine göz yuman bizlerde hesabını vericez .. Ve ben müslümanlıgı savunmak yada sizin inancınıza saldırmak icin bunları sormuyorum . İlk sorumda sadece sizden ateistlerle ilgili olan merak ettiğim soruları sordum . Ve sizde cevapladınız o yüzden teşekkür ederim ..