zeFir adlı üyeden alıntı

Hayır hocam ayrım değil sadece merak ediyorum . Fakir bi insan ateist olursa neden yaşar ? İnanc olmadan nasıl yasar onu merak ediyorum . Zenginin aklına inanc gelmezki o düyada yaşamayı sever . ölümü hic düşünmez .. Hocam ben müslümanlığı soruma katmadım . Hristiyan yada Yahudi olsanız size bunu soracak değilim . Fakir müslümanın bir amacı var . Hayatta yaptıklarıyla yargılanacak ve ona göre Cennet veya Cehhenneme gidicek . Yani ölümden sonraki hayata inanıyor . Ve benim bu dünyada bir amacım yok diyemiyor ..

Hocam mesele müslüman olmak değil sizin bu söylediğiniz vaatler " cennet cehennem " hristiyanlarda da var yahudilerde de var. Farir bir insan inanc olmadan neden yaşamasın ki ? Müslüman olan ve fakir olarak yaşayan onca insan var? Hemen hemen hepsi de belki her cuma dua ediyor sonuc değişiyor mu ? Hayır hala fakir, hala parası yok belkı de zar zor karnı doyuyor, madem o kadar mahremetli biri yatarıcınız şu sınav muhabbetini bır kenara bırakıp açlıktan ölmek üzere olan ve akbabanın başında beklediği çocuga yardım ederdi yahut diğer ölen aç çocuklara. Mesele fakir zengin olmak değil mesele hayatını dilediğin gibi özgürce yaşamak. İster fakir ol ister zengin ister müslüman ister ateist yahudi hristiyan fark etmez eğer " insan " isen gerisi önemli değil.