lostyazilim
tr.link

Fikri Olan Var mı ?(farklı konu okuyun lütfen..)

11 Mesajlar 1.403 Okunma
lstbozum
tr.link

SonYazilim SonYazilim www.sonyazilim.net Kullanıcı
  • Üyelik 16.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek cad/cam/cae
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** Ö**
  • Mesajlar 1205
  • Beğeniler 298 / 299
  • Ticaret 61, (%98)
Arkadaşlar benim mesleğim endüstriyel tasarım aynı zamanda makinalarda işleme yapabiliyorum çalıştığım sektörde makina parça imalatı ama 10 yılı aşkındır bu işle uğraşıyorum..

Sözün kısası ben her şeyi üretebilirim cam bardaktan tencereye araba farından uçak parçalarına kadar bir çok alanda yapamayacağım bir şey yok tasarımcı ve aynı zamanda imalatçıyım..

Şimdi sizden istediğim olmayan bir ürün var mı bildiğiniz eksik olan herhangi bir şey örnek ayak yıkma makinası veya basit bir ürün aylardır düşünüyoruz ve bişi bulamadık şimdi burada bir çok farklı yaşam tarzına sahip insanlar var herkesin düşüncesi farklı ben bir fikir istiyorum eğer gerçekten orjinal bir fikri olan varsa kar paylı çalışabiliriz...

Yorumlarınızı bekliyorum aklınıza ne gelirse yazmanızı istiyorum saçma da olsa yazın sadece olmayan veya çok pahalı olan türkiyede üretilmeyen vs.vs.

Şimdiden teşekkürler...

wmaraci
reklam

Kotil Kotil Son oynayışlar.. Kullanıcı
  • Üyelik 13.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Ögrenci / Yazar / Editör
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad T** K**
  • Mesajlar 2157
  • Beğeniler 1092 / 743
  • Ticaret 90, (%99)
Pm gönderilmiştir.
SonYazilim

kişi bu mesajı beğendi.

kendoka kendoka Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 02.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Geleneksel Tedavi Usulleri Uzmanı
  • Konum Konya
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 1393
  • Beğeniler 257 / 275
  • Ticaret 25, (%100)
Hocam seninle hacamat kupası yapalım köşeyi döneriz :)

• Üyelik 16.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek cad/cam/cae
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** Ö**
  • Mesajlar 1205
  • Beğeniler 298 / 299
  • Ticaret 61, (%98)
Yokmu hocam ondan vardır yaaa ;)

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 02.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum Konya
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 1393
  • Beğeniler 257 / 275
  • Ticaret 25, (%100)
Hocam yapan var da sağlam yok ya. Yani piyasada kaliteli ürün olursa kolayca satıabilir. Eğer her şeyi yaparız diyorsanız geçmişte geliştirdiğim bazı projeler var yapılmamış ama ihtiyaç. Ortak olarak bazı şeyler sunabilirim. Gerekli donanıma sahipseniz ev tipi kojenerasyon sistemleri yapılabilir. Düşünün bir ev günlük 25 kg kömür yakıyor. Ne kötü 100 kkacl ısı açığa çıkıyor. Ve bu ısı sadece ısıtmada kullanılıyor. Basit fikirli sistemlerle bu büyük enerji bir çok işe çevrilebilir. Bir çok projem var. Fakat yeterli kaynak sahibi değilim.

Ek Olarak: Türkiyede gelecek enerji sektöründe. Dünya genelinde ise enerji depolama ve taşıma sistemlerinde. Ne kadar büyük enerjiyi ne kadar küçük alana hapsedebilirseniz o kadar büyük iş başardınız demektir. Bu dünya için. Türkiye için enerji depolama değil enerji kaynak sıkıntısı çekiyor. Aylık 100 lira fatura cidden büyük bir rakam. Asgeri ücretin %20 ye yakını enerjiye gidiyor. Bu cidden büyük bir oran. Bu alanda anlaşmalı ve sistemli çalışmalar üretebiliriz. Baştan söyleyeyim lise 3 terkim. :) Ama ihtiyaç dahilinde bir çok üniversite dersi aldım.

• Üyelik 16.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek cad/cam/cae
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** Ö**
  • Mesajlar 1205
  • Beğeniler 298 / 299
  • Ticaret 61, (%98)
Hocam şidi şöyle söyliyeyim tabi projeleri değerlendirecek bilgi ve üretim hacmine sahibim ama ben daha çok mekanik ve parça üretimi sağlayabilirim bu yani cam plastik be metal olan herşeyi üretelirim maliyetine mal edebilirim sonuçta ben yapıcam fakat şöyle bir durum var ben üreticiyim dizayn ederim ama bahsettiğiniz projeler enerji sektörü örneğin daha çok dijital teknoloji ve elektronik bilgisi istiyor gibi geliyor o bende yok ben cihazın tüm parçalarını üretirim ama elektronik ve elektrik bilgim yok malesef bu destek alarak aşılabilir tabi

Benim düşüncem örneğin adam store perdenin yukarı aşağı çeken aparatta bir yenilik yaptı adam komşum be 3 ayda 500 bin tl cebinde tiko yani buna benzer olursa daha iyi olur gibi sanki...

Hacimat olayında kaliteden kastınız ne bilmiyorum o sektmrün pazarındanda pek bilgim yok en alasını üretebiliriz de ne kadar satabiliriz..

• Üyelik 02.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum Konya
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 1393
  • Beğeniler 257 / 275
  • Ticaret 25, (%100)
Hmm hocam sizin demek istediğinizi anladım. Hacamat kupası olayında güzel para var var olmasına da oyle çok yüksek meblalar malesef olacağını sanmıyorum. Yani fikrin bizzat kendisi para kazndırmaz. Reklam vs emek de lazım. Tabi geliri de olur. Ama sizin talebiniz farklı. Yani örnek olsun diye söylüyorum oyle bir iş yaptı ki adamlar. Parayı kırdı. Herkesin üstüne . . . bir üründen. wcmatik. Değil mi basit ama faydalı. Ve deli gibi satılan bir ürün. Bulan üreten kim bilmiyorum ama ne kadar çok kazandırdığını düşünebiliyorum. Hocam o zaman şöyle söyleyeyim. Mesela strling motoru yapabilir miyiz ? İneternette her türlü dökümanı 3 boyutlu projeleri var. O da olmadı odak noktası ayarlanabilir mercek ile metal kesim kaynak el aleti yapabiliriz. 50cm çap kadar bir mercek. Suyla yapılabilir. Özelliği odak noktası ayarlanabilir olacak. Yani Mercek çapında yapılan değişimlerle odak noktası 1 metreden 10 metreye kadar değişecek. Boyle bir şey ile köy yerlerinde tarlada orda burda yasayan insanlar çok büyük işler becerebilir. Yaz günleri kaynak yada kesim yapabilirler. 50cm çapında bir mercek 1500 dereceye çıkabilir. Bu da kaynak için yeterli bir sıcaklık.

Ha bir de gaz yakıtlı bir kaç silah projem var. Klasik havalı tüfek dediklerimiz insan gücü ile çalışır. Bunu gazlı modeli olsa patlama olur.

Hocam bendekiler genelde hareketli parçalar üzerine. Basit bir makina tarzında bir şeyler için düşünmek gerek.

• Üyelik 16.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek cad/cam/cae
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** Ö**
  • Mesajlar 1205
  • Beğeniler 298 / 299
  • Ticaret 61, (%98)

kendineozel adlı üyeden alıntı

Hocam şidi şöyle söyliyeyim tabi projeleri değerlendirecek bilgi ve üretim hacmine sahibim ama ben daha çok mekanik ve parça üretimi sağlayabilirim bu yani cam plastik be metal olan herşeyi üretelirim maliyetine mal edebilirim sonuçta ben yapıcam fakat şöyle bir durum var ben üreticiyim dizayn ederim ama bahsettiğiniz projeler enerji sektörü örneğin daha çok dijital teknoloji ve elektronik bilgisi istiyor gibi geliyor o bende yok ben cihazın tüm parçalarını üretirim ama elektronik ve elektrik bilgim yok malesef bu destek alarak aşılabilir tabi

Benim düşüncem örneğin adam store perdenin yukarı aşağı çeken aparatta bir yenilik yaptı adam komşum be 3 ayda 500 bin tl cebinde tiko yani buna benzer olursa daha iyi olur gibi sanki...

Hacimat olayında kaliteden kastınız ne bilmiyorum o sektmrün pazarındanda pek bilgim yok en alasını üretebiliriz de ne kadar satabiliriz..

Hocam yazdıklarınızın hepsi aslında matıklı ama benim sektörün dışına çıkan yanları çok fazla bunları destek alırken projeyi kaptırmamız an meselesi aslında daha önemli olan şey kendi imkanlarımla yapabileveiğim az bi sermayeyle üretebileceğim en azından bir sonraki daha büyük bi projeye sermaye kazanabileceğim bi fikir olmalı örnek dersek mesela ayakkabı çekiceği bu gibi bişey bizim ilk projemiz olabilir..

lenovo lenovo Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 23.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Dövmeci - Tattooist
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad G** G**
  • Mesajlar 64
  • Beğeniler 2 / 10
  • Ticaret 1, (%100)
Pm Gönderilmiştir.

mutlux mutlux WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek öğretmen
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 1231
  • Beğeniler 303 / 212
  • Ticaret 40, (%100)

kendineozel adlı üyeden alıntı

Hocam yazdıklarınızın hepsi aslında matıklı ama benim sektörün dışına çıkan yanları çok fazla bunları destek alırken projeyi kaptırmamız an meselesi aslında daha önemli olan şey kendi imkanlarımla yapabileveiğim az bi sermayeyle üretebileceğim en azından bir sonraki daha büyük bi projeye sermaye kazanabileceğim bi fikir olmalı örnek dersek mesela ayakkabı çekiceği bu gibi bişey bizim ilk projemiz olabilir..

merhaba hocam

ucu demir gerisi pilastik olacak şekilde 10.000 adet tırnak makasi ne kadara malolur bilginiz varsa iletirseniz sevinirim

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al