lostyazilim
tr.link

Forumda ticaret işlemlerine kural getirilme önerisi

15 Mesajlar 2.190 Okunma
lstbozum
tr.link

27207 27207 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 02.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1852
  • Beğeniler 346 / 707
  • Ticaret 5, (%100)
Bunun en mantıklı çözümü aracı bir siteyle çalışmak. Envato Studio ile çalışılsın mesela. Paran orada kalsın, hem de iki taraf için hem işi yapma hem parayı alma açısından garanti olur. Forumda ticaret puanının hiç garantisi yok.
Bakıyorum adamın yüzlerce ticaret puanı var. Girip incelediğimde %80'i 10 liralık makale tarzı ucuz ticaretlerden oluşuyor. Kimse 10 lira ile ticarette güven sağlayamaz. Çoğu kişi böyle böyle puan şişiriyor işte. Hiçbirinde de şöyle 300 500 liralık bile iş görmedim. Maksat puan artsın.

wmaraci
reklam

SeoDoktoru SeoDoktoru Seo Expert Kurumsal+ Üye
  • Üyelik 15.12.2016
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek SEO Uzmani
  • Konum Rusya
  • Ad Soyad A** E**
  • Mesajlar 463
  • Beğeniler 293 / 292
  • Ticaret 167, (%100)
Ben ilk baslarda senin dedigin gibi once is sonra para olarak calistim bir sure. Suanda elimde teslim alinmayan 12 adet rapor var. Attigim linkleri geri silsem ekstra is. Zaman kaybinami yanayim, cebimden cikan makale parasina mi yanayim. O yuzden is yapacaginiz adamin ticaret puanini ve yazdigi ettigi actigi konularida incelemekte fayda var. Zaten is yapilabilecek adamlar kendini actigi konulardan, yazdigi mesajlardan belli eder. Yada forum yetkilileri bir sistem yapacak sadeceon falan gibi. Para forum kasasinda kalicak, is tesliminde forum parayi odeyecek ama bu seferde bir suru vergi algi olaylari cikacak ortaya. Neresinden tutarsan tut zor bir is internet uzerinden ticaret yapmak.

SeoDaddy SeoDaddy Kalitelibacklink.com Kullanıcı
  • Üyelik 15.06.2016
  • Yaş/Cinsiyet 32 / K
  • Meslek SEO Danışmanı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** G**
  • Mesajlar 828
  • Beğeniler 161 / 257
  • Ticaret 28, (%100)
Parayı peşin alıp ortadan tüyen satıcılar için 'önce iş sonra para' mantıklı gelebilir. Ancak seo hizmetlerinde bu durum nasıl olacak? Seo yaparken tanıtımlar vs. için ekstra harcamalar oluyor. Belli bir miktar ödenmezse ve müşteri ödeme yapmadan tüyerse ne olacak?

Belli bir kural çerçevesinde bu durumun engellenebileceğini sanmıyorum.

hsynksy hsynksy WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.10.2015
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek finans
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad H** A**
  • Mesajlar 231
  • Beğeniler 8 / 55
  • Ticaret 11, (%100)
Anlaşılan genel olarak bir kural uygulamak çok zor. Herkes kendi gemisinin kaptanı olmaya devam edicek. Biz biraz su aldık ama olsun 1 musibet 1000 nasihattan iyi demişler.

wmaraci
wmaraci

27207 27207 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 02.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1852
  • Beğeniler 346 / 707
  • Ticaret 5, (%100)
hsynksy

Hocam merhaba. Lafın üstüne laf olmaz ama standartlaştırmak çok zor. Bazı zorluklar var:

1- Ticaret puanına göre hareket etsen; ticaret puanı kesinlikle bir güvenilirlik puanı olamaz.

2- Ticaret puanı olmayanla alışveriş etsen bu sefer de kafanda soru işareti kalıyor.

3- Önce para desen; işi yaptıran şüpheleniyor, önce iş görmek istiyor.

4- Önce iş desen; işi yapan biraz para görmek istiyor, ya elimde kalırsa diyor.

5- Forum üyelik zamanına baksan olmuyor, mesaj sayısına baksan olmuyor, puana baksan olmuyor.

Ben özellikle Skype verenle konuşmuyorum bile. Skype vs hepsini kapattım. Telefon numarası istiyorum. Skype sanki kimliği gizlemek için yapılmış bir paravan gibi geliyor bana. Telefonla konuşup banka ile para transferi yapmak en doğrusu. Hem alanın hem verenin tüm bilgileri şeffaf oluyor.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al