Yorumlarınız Açıkcası pek ilgedar değil verdiğiniz örnekleri kendiniz işleve sokun. ben sizlerden nasıl iyiye gidebilirim diye yorum beklerken yazdıklarınıza bakın
Merhaba öncelikle birkaç tavsiye vermek istiyorum eğer dikkate alırsanız. Vlog fikri gayet güzel fakat yürürken değilde bir etkinlik veya aktivite yaparken çekmeniz daha ilgi çekici olur. Birde önceden düşünmenizi öneririm konuşacağınız konular hakkında hazırlıksız yakalanmayın.
Başarılar dilerim, teknik kaliteyi ben beğendim açıkcası.
Aşırı karamsar olmaya gerek yok. Öncelikle hedef kitlenizi iyi belirlemelisiniz. Ne tarz videolar çekmek istiyorsunuz, kimleri ve hangi yaş aralığını hedef alıyorsunuz bunları belirlemeniz lazım. Kanalınızda oyun ağırlıklı videolar gördüm, bu yüzden 9-13 yaş arası çocuk kitlesini hedef almanız lazım. Örneğin MediaKraft'ın kanalını takip eden çocuklar küfür/argo sevmez iken Enes Batur ve Muratabigf gibi kanalları izleyen çocuklar argo şaka ve küfürleri seviyorlar. Onlarda daha çok 12-16 yaş arası izleyiciler. YouTube, dünyada geniş bir pazar. Türkiye'de de bir çok kanal var. Sizin ilk hedefiniz şuan hangi oyun popüler, en çok hangi oyunlar aratılıyor ve o oyunlara göre içerik çekmeniz lazım. Sosyal medyayı aktif tutun. İzleyiciye sadece videolar ile değil, yazılı/görsel paylaşımlarla da eğlendirin. Zaten diğer kanalları incelerseniz bu dediklerim temel yapı taşı olduğunu anlarsınız. Yapılamayacak iş değil, sadece fazla yaratıcı olmak lazım. Çünkü rakibiniz çok ve sizi farklı kılan ufakta olsa bir şey lazım. Karamsar yorumlara aldırış etmeyin, hiç bir youtuber ilk başladığı zaman profesyonel değildi.
anilgzl yorumun için teşekkürler dediklerinizi birbir birdahaki videolarımda yerine getireceğim diğer arkadaşların örnekleride çok güzel hepinize teşekkür ediyorum.
Para kazanmak için yapılan ve bana göre (şahsi düşüncem) gereksiz birşey şu vlog olayı... Daha iyi ve eğitici, insanların sorunlarını çözebilecek, sorulara cevap olabilecek şeylere yönelmeniz dileğiyle...