lostyazilim
tr.link

Kıbrıs'ta okuyan var mı?

12 Mesajlar 2.034 Okunma
acebozum
tr.link

metapak metapak WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.12.2016
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum KKTC
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 1052
  • Beğeniler 134 / 491
  • Ticaret 19, (%100)
Doğu Akdeniz'de okuyorum.
Öncelikle Kıbrıs'ın en iyi ünisi burası. Amaşrhir olarak Girne daha iyi bence. Mağusa'da kiralar tl olarak ödeniyor genelde en az yarım dönemlik veya 1 yıllım alınıyor. En ucuz ev 1000 tl civarı oluyor. Old Town Hall Hotel diye bir yer var okulun tam karşısında orada kalıyorum aylık 1000 tl su 70 tl sabit elektrik yüzde 10 indirimli
Fiyat olarak Türkiye'ye benzer ama tabi bir iki lira farklar oluyor. Alkol ucuz bu güzel bişi
Yakın doğu üniversitesi mühendislik alanında biraz daha gelişmiş. En son kktc nin ilk yerli arabasını yaptılar. Ama ydü ırkçılık olaylarının pkk semptizanlarının çok olduu bi okul diyebilirim.
Kktc de okuyan veya okumak isteyen arkadaşlar mesaj atabilir yardımcı olabilirim görüşebiliriz

elektronikssl
webimgo

UtkuBrs UtkuBrs WM Aracı Yönetici
  • Üyelik 29.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Bilgisayar Mühendisi
  • Konum KKTC
  • Ad Soyad U** P**
  • Mesajlar 1550
  • Beğeniler 529 / 528
  • Ticaret 186, (%100)
Bilgisayar ve bilişim alanlarında kesinlikle yakındoğuyu tavsiye ederim. Eğitim kalitesi düşük olmakla beraber daüden ve gaüden gelen arkadaşlarımız hep yata yata geçtiğimizi söylemişlerdi. %100 burslu olsanda kıbrısta her okulda sosyal etkinlik, sağlık parası gibi meblağları kitleyecekleri için senede 2-3 bin tl her türlü okula yatırırsın. Hayat pahallı ev kiraları yüksek özellikle lefkoşa ve girnede magosa keza daha uygun yaşam açısından fakat oldukça uzakta. Girne ve lefkoşa bir bütün gibidir 15 dkda ulaşım sağlarsın, daüde okuğunda hayatın magosada geçer.

Okul açısından çok sıkıntı yaşamazsın kısa sürede alışırsın ancak altını çizerek söylüyorum maddi durumunun iyi olması şart. Arabanın olmasıda şart ulaşımda büyük sıkıntı. Ev kiraları sterlin ve 6 aylık peşin ödeniyor. Yurtta kalırsan geçenin 2 sinde şemame ile halay çekerken bulursun kendini. Düzgün bir evde oturmak için 300 sterlini gözden çıkarmalısın. Büyük şehirden geldiğinde köy gibi gelir kıbrıs insana ancak gece hayatına girdinmi istanbulda dahi göremeyeceğin ortamlarda bulursun kendini. Bursunu kaybetmemek için sosyal hayatından kısıtlaman gerekir bu durumda da kaçmak için gün sayarsın. Ortamlara da kendinin kaptırırsan burs falan kalmaz.

Özetlemek gerekirse, 5 senelik eğitim hayatımda rahat rahat 2 ev alabileceğim para harcadım %50 burslu olduğum halde hesabını ona göre yapta gel :)

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 5 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 5 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al