lostyazilim
tr.link

"Köpek giren eve melek girmez" aslı astarı var mıdır ?

127 Mesajlar 28.432 Okunma
lstbozum
tr.link

joyned joyned WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.04.2019
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Ön muhasebeci
  • Konum Adıyaman
  • Ad Soyad R** O**
  • Mesajlar 797
  • Beğeniler 225 / 224
  • Ticaret 0, (%0)

yilmaz70 adlı üyeden alıntı

Bakın benim niyetim de asla kalp kırmak değil ancak bazı konularda körü körüne hareket etmek doğru değildir.

Ben bu yaşıma kadar çok araştırdım. Çünkü kendime göre inançlı biriyim ve yanlış yapmak istemem hiç bir konuda. Kuran okudum ve bir çok tefsirlerini de araştırdım.

Bu konuda bahsi geçen konu daha önce de izah etmeye çalıştığım gibi rahmet melekleri ile alakalıdır. Rahmet meleklerini araştırın, o zaman ne denilmek istediğini de anlarsınız diye umuyorum. Nihayetinde hiç bir yerde ''köpek beslenilmez'' denilmiyor.

Bir sıhhi tesisatçı çağırdık eve bir kaç yıl önce bahçede mevcut olan tesisat için. Bahçede köpeklerimiz var. Adam direkt: abi şu köpekleri bağla ben abdestliyim namazım bozulur. Ben de aynen dışarı çık kardeşim, kalp kırmayalım şimdi dedim.
Sanki biz abdestli değiliz :) Lafa bak yahu. İşte zaten ne çekiyorsak bu zihniyetlerden dolayı çekiyoruz. Önüne gelen fetva verir vs.

Nasıl bir mantıktır bu? Ben Allah 'ın kitabını bilir onu okurum bu kadar basit. İnançlı biri de bunu yapmalıdır.

İşte sırf bu yüzden dini konulara girmemeye çalışıyorum ama kusura bakmayın da kesin bir hüküm verircesine ''günah'' dediğiniz zaman siz de farkında olmadan yanlış yönlendirdiğiniz için günaha giriyorsunuz maalesef.

Hadisler de yazıyor diye söylüyorsanız; hadislerin güvenilir olanı var bir de uydurulmuş olanları var maalesef.

Neyse, uzatmayalım bu konuyu rica ederim.

Bir kusur işlediysem de affola.

Hayırlı akşamlar.

Elhamdülillah okuyorum ama aklıma göre bilgi vermemek için meali yerine tefsirini okuyorum zaruri durumlar için islamda her zaman açık bir kapı var yorumunuz için teşekkür ederim sağolun hocam.

wmaraci
reklam

Cyprus Cyprus Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 14.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** D**
  • Mesajlar 790
  • Beğeniler 257 / 144
  • Ticaret 1, (%100)
Merhaba ben 2013'ten geliyorum bugün bu konuya cevap yazılacağını biliyordum çünkü; geleceğede gittim 😁
joyned

kişi bu mesajı beğendi.

birhabervar birhabervar WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.10.2017
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Editör
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 378
  • Beğeniler 169 / 125
  • Ticaret 0, (%0)

kalemsur adlı üyeden alıntı

Her şeyden önce şunu belirtmek gerekir. Hadislerde eğer kaynak verilmişse ve kaynak sağlam bir yere dayanıyorsa, büyük hocaların dediği " Uydurma hadislere inanmayın" sözleri elbette fesholur. TdWeb kardeşimin verdiği Resûl-i Ekrem (sav) şöyle buyuruyor: "Av, tarla, bahçe, sürü köpekleri müstesna olmak üzere köpek besleyen kimsenin sevabından her gün bir miktar eksilir."( Buhari, Ez-Zebaih, 6; Müslim, El-Müsakat, 46,50,56-58) delilli ve sahih kabul edilen, aynı zamanda Müslimde de geçen bir hadistir. İkinci bir hadis,

"Abdullah İbnu Mugaffel anlatıyor: "Resûlullah buyurdu ki: "Eğer köpek, ümmetlerden bir ümmet olmasaydı hepsinin öldürülmesini emrederdim. Öyleyse onların siyah olanlarını öldürün."

Şimdi namaz kılan bir insanı ele aldığımız zaman. Köpek 4 mezhebe göre de necistir. Dolayısı ile necaset bir evde barındırıldığında ev necis olu. Yani o evde namaz kılınmaz. Melekler girer girmez, melekler her zaman girer elbette girmez diye bir şey yok. Hiç bir melek girmese bile " Kiramen katibin " dediğimiz hayır ve şer melekleri her insanda vardır. Yani bu evde 5 kişinin olduğunu var sayarsak, 10 tane melek garanti o evde var :)

Ama mesele köpeğin beslenmesine gelince, ev içinde beslenemez çünkü haram bir hayvandır. Çoban ve bekçü köpeği dışında köpek beslemeyi hiç bir İslam alimi caiz görmemiştir.

Hocam uzun uzun yazmışsınız. Sadece okumaya gelmiştim ama cevap yazmadan duramadım. Daha bir sürü şey yazılmış onları da okuyacağım.

1–
Tahir bana kelb demiş
İltifatı bu sözde zahirdir
Maliki mezhebim zira
İtikadimce kelb tahirdir.

Mezhepleri çok iyi bilmem ama 4 mezhebe göre necistir demişsiniz ama şair Nefi Maliki mezhebine göre tahir yani temiz olduğunu söylüyor.

2– tam da buradan hareketle, haram diyorsunuz, pis diyorsunuz ama neye göre? Kime göre? Hangi mezhebe göre? "Ev içinde beslenemez çünkü haramdır" demişsiniz. İşte cevap yazmama asıl sebep olan şey de bu: Kuran–ı Kerim'in 3 yerinde haram olan 3 şey yazıyor.

Bu konuda çok bilgili biri olduğunuz belli. Söyler misiniz o üç şey nedir? Kuran–ı kerim neler için "haram" ibaresini koymuştur. Rica ediyorum artık sevmediğiniz her şey için haram demeyin.
yilmaz70

kişi bu mesajı beğendi.

cthax cthax @emileyt.vanlife Kullanıcı
  • Üyelik 18.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad C** K**
  • Mesajlar 3486
  • Beğeniler 1222 / 1221
  • Ticaret 130, (%100)
Uzun yazacaktım vaz geçtim. Köpek beslemenin ya da başka bir canlı beslemenin neresi günah.

wmaraci
wmaraci

ozgur9111 ozgur9111 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.09.2019
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad Ö** G**
  • Mesajlar 26
  • Beğeniler 0 / 2
  • Ticaret 0, (%0)

kalemsur adlı üyeden alıntı

Her şeyden önce şunu belirtmek gerekir. Hadislerde eğer kaynak verilmişse ve kaynak sağlam bir yere dayanıyorsa, büyük hocaların dediği " Uydurma hadislere inanmayın" sözleri elbette fesholur. TdWeb kardeşimin verdiği Resûl-i Ekrem (sav) şöyle buyuruyor: "Av, tarla, bahçe, sürü köpekleri müstesna olmak üzere köpek besleyen kimsenin sevabından her gün bir miktar eksilir."( Buhari, Ez-Zebaih, 6; Müslim, El-Müsakat, 46,50,56-58) delilli ve sahih kabul edilen, aynı zamanda Müslimde de geçen bir hadistir. İkinci bir hadis,

"Abdullah İbnu Mugaffel anlatıyor: "Resûlullah buyurdu ki: "Eğer köpek, ümmetlerden bir ümmet olmasaydı hepsinin öldürülmesini emrederdim. Öyleyse onların siyah olanlarını öldürün."

Şimdi namaz kılan bir insanı ele aldığımız zaman. Köpek 4 mezhebe göre de necistir. Dolayısı ile necaset bir evde barındırıldığında ev necis olu. Yani o evde namaz kılınmaz. Melekler girer girmez, melekler her zaman girer elbette girmez diye bir şey yok. Hiç bir melek girmese bile " Kiramen katibin " dediğimiz hayır ve şer melekleri her insanda vardır. Yani bu evde 5 kişinin olduğunu var sayarsak, 10 tane melek garanti o evde var :)

Ama mesele köpeğin beslenmesine gelince, ev içinde beslenemez çünkü haram bir hayvandır. Çoban ve bekçü köpeği dışında köpek beslemeyi hiç bir İslam alimi caiz görmemiştir.

bekci kopegi olayi gunumuzde gecerliligini yitirdi sayilir alarm sistemi var baska tarz korumalar var ancak sehirin disinda fabrika olur dagin basinda koy olur o durumlarda belki

bu bahaneyle bahceye kopek atip 24 saat gurultuyle cevreyi rahatsiz ediyorlar buyuk saygisizlik ve islamda kul hakkina girmektir

• Üyelik 05.04.2019
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Ön muhasebeci
  • Konum Adıyaman
  • Ad Soyad R** O**
  • Mesajlar 797
  • Beğeniler 225 / 224
  • Ticaret 0, (%0)

Cyprus adlı üyeden alıntı

Merhaba ben 2013'ten geliyorum bugün bu konuya cevap yazılacağını biliyordum çünkü; geleceğede gittim ��

Wow wow wow 2025 e de gidebilir misiniz? Size inanıyorum gelecekte ne olacak!
Cyprus

kişi bu mesajı beğendi.

Oaltan Oaltan Kimlik Onayı Bekliyor Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 05.09.2019
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Mimar
  • Konum Tekirdağ
  • Ad Soyad O** A**
  • Mesajlar 5
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
yorumları okuyunca gerçekten üzüldüm her hangi bir kullanıcıyı hedef almıyorum fakat hangi çağda yaşıyoruz bir cana sahip çıkıp onu korumanın neresi nasıl günah olabilir.

• Üyelik 05.04.2019
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Ön muhasebeci
  • Konum Adıyaman
  • Ad Soyad R** O**
  • Mesajlar 797
  • Beğeniler 225 / 224
  • Ticaret 0, (%0)
@Oaltan Hocam dindeki her şey herkesin mantığına uymayabilir bu normal bir şey çünkü din bütün herkese hitap ediyor kişiye değil buda normal okul kuralları herkesin hoşuna gidiyor mu yok böyle bir şey olması imkansız ama dinin amacını bilip saygılı olmak gerekir okul kurallarında olduğu gibi.

Backlinkcigeldi Backlinkcigeldi Homo sapiens sapiens... Kullanıcı
  • Üyelik 19.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 3334
  • Beğeniler 179 / 2222
  • Ticaret 139, (%100)
Köpek girsin melek girmese de olur. Köpek var diye girmeyen meleğin evimde yeri yok zaten. Böyle saçma sapan dogmalara inanlar beni bitiriyor. Evim masum her canlıya açıktır. Kedi köpek dahil hepsi.
Lions

kişi bu mesajı beğendi.

Valkyrie Valkyrie Interface Designer / IT Kullanıcı
  • Üyelik 03.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Interface Designer / IT
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad S** E**
  • Mesajlar 1365
  • Beğeniler 20 / 195
  • Ticaret 2, (%100)
İnternetten alıntı yapıyor olacağım ama internete ne yazık ki güven olmaz. Sebep ile burası müftülük yada bakanlık da olmadığı için;

Orjinal kitap kasıttır.
"
Oku! yaradan Rabbinin adıyla oku! O, insanı bir Alâk’tan yarattı. Oku!Rabbin sonsuz kerem sahibidir. O Rab ki kalemle yazmayı öğretti. İnsana bilmediği şeyleri öğretti.
"

the World shall know Pain
Interface Designer / IT
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al