lostyazilim

Masrafsız bankalar varmı ?

17 Mesajlar 1.992 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

omerenes omerenes WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad Ö** D**
  • Mesajlar 695
  • Beğeniler 93 / 127
  • Ticaret 9, (%100)
Herkeze Hayırlı Akşamlar,

17 Yaşındayım 18 e girmeme 3 ay var ama bana banka hesabıl lazım devamlı kullanmıyacağım belli bir birikimim var onu hesabıma yatırıp ilerki zamanlarda kullanmayı planlıyorum.

O yüzden bana masrafsız bi banka lazım (EnPara'yı aradım 3 ay sonra gel dediler) enpara dışında başka ne var ?

Velimle birlikte gitcem.

Allah hep güzel insanlar çıkarsın karşımıza.
wmaraci
reklam

Fatma Fatma WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 46 / K
  • Meslek Anne
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad F** B**
  • Mesajlar 1499
  • Beğeniler 413 / 412
  • Ticaret 12, (%100)
turkiye finans katılım bankasına yatırabilirsin normalde yatırabilirsin kar zarar ortaklığınada katılabilirsin

Zuperman Zuperman WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 31.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğretmen Adayı
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad M** Ü**
  • Mesajlar 531
  • Beğeniler 55 / 97
  • Ticaret 5, (%100)
kuveyt türk

Hayat seni yıkabilir ama önemli olan yıkıldığın zaman daha sağlam ayağa kalka bilmektir.

• Üyelik 18.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad Ö** D**
  • Mesajlar 695
  • Beğeniler 93 / 127
  • Ticaret 9, (%100)
Cevaplarınız için teşekkürler.

wmaraci
wmaraci

Fatma Fatma WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 46 / K
  • Meslek Anne
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad F** B**
  • Mesajlar 1499
  • Beğeniler 413 / 412
  • Ticaret 12, (%100)

omerenes adlı üyeden alıntı

Cevaplarınız için teşekkürler.

rica ederim kardeşim faizli sana bir abla önerisi faizli bankalara sakın bulaşma helal parana haram bulaşmış olur ,haram gelirsede helalıda götürür ,ben bütün bankalardan hesabımı kredi kartımı kapattım türkiye finanstan hesap açtım çünkü lazım olduğunda mesela atmden birine para göndereceksin veya alacaksın tek kuruş kesinti yapmıyor ama diğer bankalar 10 tl bile göndersen 7 8 tl gibi para kesiyorlar turkiye finansın kâr zarar ortaklığı diyede bir hesap var paran yerinde saymaz çalıştırır kârını verirler diğer katılım bakalarınada bakabilirsin

• Üyelik 18.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad Ö** D**
  • Mesajlar 695
  • Beğeniler 93 / 127
  • Ticaret 9, (%100)

Fatma adlı üyeden alıntı

rica ederim kardeşim faizli sana bir abla önerisi faizli bankalara sakın bulaşma helal parana haram bulaşmış olur ,haram gelirsede helalıda götürür ,ben bütün bankalardan hesabımı kredi kartımı kapattım türkiye finanstan hesap açtım çünkü lazım olduğunda mesela atmden birine para göndereceksin veya alacaksın tek kuruş kesinti yapmıyor ama diğer bankalar 10 tl bile göndersen 7 8 tl gibi para kesiyorlar turkiye finansın kâr zarar ortaklığı diyede bir hesap var paran yerinde saymaz çalıştırır kârını verirler diğer katılım bakalarınada bakabilirsin

Teşekkür ederim ablacım. Ben zaten parayı yatırıp 1-2 yıl sonra eğitim masraflarım için kullanmayı planlıyorum.
Fatma

kişi bu mesajı beğendi.

nettebugun nettebugun Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 13.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Doktora öğrencisi.
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** O**
  • Mesajlar 798
  • Beğeniler 386 / 218
  • Ticaret 16, (%100)
Kardeşim istersen Kuveyt Türk, Al Baraka Türk gibi katılım bankalarına git, istersen diğerlerinden birine. Emin ol, hepsi de aynı şekilde (teoride farklı olsalar da) paranı kullanacak: Birisi sana kârından kırıştıracak, diğeri de ismine faiz diyecek. Merak etme, ikisi de aynı yol...
Eğer "önce kazanç" diyorsan EnPara'dan şaşma. Yok "kolaylık" diyorsan İş Bankası. Kazancının adı faiz değil de başka şey olsun dersen Ziraat Katılım var. En azından ülkeye yatırımları var. Körfez rantiye devletlerinin paranı kullanması yerine Ziraat'e gidebilirsin velin ile. (Ziraat Bankası değil, Ziraat Katılım Bankası)
Fatma

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 18.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad Ö** D**
  • Mesajlar 695
  • Beğeniler 93 / 127
  • Ticaret 9, (%100)

nettebugun adlı üyeden alıntı

Kardeşim istersen Kuveyt Türk, Al Baraka Türk gibi katılım bankalarına git, istersen diğerlerinden birine. Emin ol, hepsi de aynı şekilde (teoride farklı olsalar da) paranı kullanacak: Birisi sana karından kırıştıracak, diğeri de ismine faiz diyecek. Merak etme, ikisi de aynı yol...
Eğer "önce kazanç" diyorsan EnPara'dan şaşma. Yok "kolaylık" diyorsan İş Bankası. Kazancının adı faiz değil de başka şey olsun dersen Ziraat Katılım var. En azından ülkeye yatırımları var. Körfez rantiye devletlerinin paranı kullanması yerine Ziraat'e gidebilirsin velin ile. (Ziraat Bankası değil, Ziraat Katılım Bankası)

Teşekkürler hocam peki ziraat katılım bankasına herhangi bir ücret ödemeyeceğim demi ?

nettebugun nettebugun Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 13.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Doktora öğrencisi.
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** O**
  • Mesajlar 798
  • Beğeniler 386 / 218
  • Ticaret 16, (%100)

omerenes adlı üyeden alıntı

Teşekkürler hocam peki ziraat katılım bankasına herhangi bir ücret ödemeyeceğim demi ?

Emin ol her banka bir şekilde bir şeyler talep eder. Durup dururken kesmeyebilir, ama gittiğin vakit sorarsın. İki seçenek var, sana en kaba şekliyle anlatayım:

1) Kasa Görevi
2) Kazanç / Tasarruf Görevi

Şimdi sen ne istiyorsun. Birkaç yıl sonraki eğitimin için masrafların. Şimdi enflasyon var mı? Var. Yani bugün 100 TL'ye 100 ekmek alabilirsin, ama 3 ay sonra 100 TL'ye 99.4 adet ekmek alabilirsin. (Bu enflasyonun en basit şeklidir.)

Şimdi sen eğer paranı vadesiz (katılım bankalarında da ayrı bir ismi vardır bunun) hesaba yatırırsan, o para öylece durur. (100 rakamı kolaydır örneklerde. Onu kullanıyorum gene) 100 TL attın bankaya, 2 yıl sonra o 100 TL aynı kalır. Rakam aynıdır, ama değeri düşer; neden? Çünkü enflasyon var. Buna çözüm ne? Yukarıda dediğim 2. seçenek:

a) Katılım bankaları b) Yatırım bankaları

Katılım bankalarından birini seçeceksen kökeni ülkemiz olan Ziraat Katılımı öneririm. Şimdi kabaca şunu diyelim: Sen 100 TL yatırdın buraya. Bu adamlar da senin paranı alıp kredi isteyen adama veriyorlar. O parayla bir şeyler alıp satıyor, kazanç sağlıyorlar. Sen de kâr ortağı oluyorsun, 100 TL oluyor 102 TL.

Yatırım bankalarından birini seçeceksen EnPara veya İş Bankası idealdir bence. Kullanıyorum ikisini de. Bu adamların da yaptığı şey aynı. İsmi değişik.

---> Şimdi sen bu iki tip bankadan birine bu son örneklerden birine uygun yatırırsan iyidir. Paran kullanılır, vergilendirilir, tasarruf veya kazanç mümkün.

---> Eğer vadesiz olarak yatırırsan paran öylece kalır. Büyük olasılık 12 ayda bir % bilmem kaç kesinti konulabilir. (Bunu bankaya muhakkak sor)

Sen bir Ziraat'e sor, sonra Ziraat Katılım'a sor, sonra İş Bankası'na sor. Emin ol BANKAlar hep para kazanır, helali haramı aynıdır, kasa kazanır. Sen de realist düşün, ekonomik çıkarların doğrultusunda paranın değerini korumaya özen göster.

Aklına takılan bir şey olursa çekinme... ;) Yukarıyı epey epey sade dille, sokak ağzıyla yazdım da, anlaşılır olsun diye bu arada.

Şimdi gelelim kendime: Ben senin yaşındayken, anne-babama verirdim... :) Onlar nasılsa benim için en iyiyi düşünür, zamanı gelince benim için harcar diye düşünürdüm. Yerinde olsam her evin Maliye Bakanı sevgili anneye yatırırım...
Fatma omerenes

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 18.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad Ö** D**
  • Mesajlar 695
  • Beğeniler 93 / 127
  • Ticaret 9, (%100)
Hocam öncelikle bu kadar emek verip uzun uzun açıklama yaptığınız için cok teşekkür ederim.

Ben düşündüm taşındım Maliye Bakanı anneanneme yatırmaya karar verdim 3 ay sonra enpara hesabı açıp oraya yatıracağım.İhtiyacın oldukça harcama yapacağım.Herkesin maliye bakanı aynı değil hocam annede uçar gider o para. :)

Tüm #nettebugun hocama #Fatma hocama #Zuperman hocama tekrardan çok teşekkürlerimi iletiyorum gerekli bilgileri edindim.
nettebugun

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al