-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Girişimci
-
-
Ad Soyad
M** D**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Ben kendimi bildim bileli ailem muhabbet kuşu besliyor. Her hayvanın kendine has özellikleri var. Kimisi yerde gezmeyi ve ayaklarımıza musallat olmayı seviyor, kimisi parmakta durmayı seviyor. Şu anda beslediğimiz muhabbet kuşu 5 yıldır bizimle, normalde odadaki en yüksek yere konup bizi izlerdi ancak son aylarda babamın kulağına musallat oldu. Adamın omzuna konup kulağının içine kafasını sokup sürekli ötüyor, saatlerce ötüyor ve hiç bir şekilde kuşu babamdan uzaklaştıramıyoruz. Hayvan rsmen dertlenip dertlenip ne var ne yok babamın kulağının içine gidip anlatıyor. Saldırgan değildir ama serbest kaldığında babamın kulağına gitmek ilk ve tek hedefi oluyor, aksini yapmasını sağlamaya çalıştığımızda ise saldırganlaşıyor. Bu konuda ne yapabiliriz, şayet adamı sağır edecek artık :D
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Lojistik Uzmanı
-
-
Ad Soyad
U** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bonimax adlı üyeden alıntı
Hocam ben 5 - 6 yaşlarındayken 2 tane beslemişiz bir tanesini güneşte unutmuşuz sıcaktan kuruyup ölmüş bir tanesi de 15 günlük bir yere gitmiştik suyunu biraz az koymuş annem o da susuzluktan ölmüş :D
Bunları öğrendiğimden beri tekrar almaya korkuyorum başına bir şey gelir diye.Uzak bir yere gidersek ne yapmamız lazım ?
Yanınızda götürün ya da güvenebileceğiniz bir komşu arkadaş akraba vs bırakın. Bu hayvanlar yeme içme bi yana ilgisizlikten de ölürler. Birine bırakamayacaksanız da mutlaka güvenebildiğiniz bir pet shop varsa belirli bir ücret karşılığında bırakabilirsiniz. Zamanında ben de yapmıştım.
SkyGhostAir adlı üyeden alıntı
Ben kendimi bildim bileli ailem muhabbet kuşu besliyor. Her hayvanın kendine has özellikleri var. Kimisi yerde gezmeyi ve ayaklarımıza musallat olmayı seviyor, kimisi parmakta durmayı seviyor. Şu anda beslediğimiz muhabbet kuşu 5 yıldır bizimle, normalde odadaki en yüksek yere konup bizi izlerdi ancak son aylarda babamın kulağına musallat oldu. Adamın omzuna konup kulağının içine kafasını sokup sürekli ötüyor, saatlerce ötüyor ve hiç bir şekilde kuşu babamdan uzaklaştıramıyoruz. Hayvan rsmen dertlenip dertlenip ne var ne yok babamın kulağının içine gidip anlatıyor. Saldırgan değildir ama serbest kaldığında babamın kulağına gitmek ilk ve tek hedefi oluyor, aksini yapmasını sağlamaya çalıştığımızda ise saldırganlaşıyor. Bu konuda ne yapabiliriz, şayet adamı sağır edecek artık :D
Birilerine sarmaları muhtemel çünkü muhabbet kuşları genelde tek sahip benimseyen kuşlardır. Evde tek kişiye daha çok ilgi gösterirler , ne derse onu yaparlar , onunla oynarlar vs. Bu durum tek eşlilikten kaynaklanmakta bu hayvanlar tek eşlidir diğer kuşlar gibi. Sadece sürü halinde uçarlar. Yani ev içerisindeki kalabalık sürü , babanız ise eş. Sürüden herhangi biri eşine dokunursa saldırganlık gösteriyor. En kolay çözüm eş alıp yavrularını beslemek :) konuşturmaktan da eğitmekten de daha zevklidir yavru sevmek.
Muhabbetiniz bol olsun
2 kişi bu mesajı beğendi.
Bazen bir fikir binlerce satır koda denktir.
Bonimax
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
C** G**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Hocam sizce ilk olarak kız mı almalıyım yoksa erkek mi?
Bir de skype adresiniz var mı acaba ?