lostyazilim

Öğrenci Adam Geleceğe Nasıl Birikim Yapmalı Fikirlerinizi Alalım ?

19 Mesajlar 3.198 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

berkakalinn berkakalinn WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 04.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek -
  • Konum Afyon
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 1723
  • Beğeniler 159 / 334
  • Ticaret 39, (%97)
Merhaba, bir öğrenci olarak geleceğime birikim yapmak istiyorum (yapıyorum da) elime geçen parayı. Bankalarda fon, altın hesapları veya vadeli mevduat hesapları ile değerlendirmek istiyorum.

Ancak hangisini seçeceğim konusunda kararsız kaldım. Herhangi bir riske girmeden aylık harçlığımın bir kısmını ayırıp geleceğe birikim yapabileceğim nasıl bir hesap açmalıyım ?

Fikirleriniz benim için önemli, fikirlerinizi bekliyorum :)

wmaraci
reklam

glofrum glofrum WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Tasarım , Öğrenci
  • Konum Isparta
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 634
  • Beğeniler 160 / 85
  • Ticaret 0, (%0)
Öncelikle bir ekonomi öğrencisi olarak vadeli hesapları kesinlikle tavsiye etmiyorum. Birçok kişi vadeli hesapları çok karlı yatırım zannediyor. Fakat bilmedikleri nokta enflasyondur. Bankalar hiçbir zaman gönüllerinden, ellerinde 1+ yıl tuttu diye para dağıtmazlar. Bankalar verecekleri mevduat faizini her daim enflasyona göre belirlerler. Yani siz bugün bankaya 1 yıl vadeli 10.000 lira para yatırıyorsunuz ve banka size 1 yıl sonra 1.500 lira faiz vereceğiniz söylüyor. Banka enflasyonun hesabını yaptığı için zaten 1 yıl sonra elinize geçen 11.500 lira paranın bugünkü değeri 10.000 lira oluyor ve karınız olmuyor.

Gelelim yatırım konusuna. Kanımca birkaç bin lira yatırım olanağınız varsa hisse senedi olabilir veya kamu kesim tahvili alabilirsiniz. Hiç olmadı altın pek düşüş göstermeyen bir yatırım aracı ve sürekli artmakta.
Kotil

kişi bu mesajı beğendi.

ozgurgezen ozgurgezen WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Bilgisayar Muhendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ö** H**
  • Mesajlar 702
  • Beğeniler 224 / 225
  • Ticaret 16, (%100)
Merhaba,
Herhangi bir riske girmeden paranin en azindan deger kayip etmeden kazanmasi icin doviz ve altin.
donusumlu olarak alip tasarruf edebilirsiniz.
Bankada biriktirirseniz, bankanin gozunde guvenilirliginiz, degeriniz gunden gune artacaktir. bunun ne kadar katma deger kazandiracagi size bagli.

Diger yandan da hayal olarak konusuyorum, yarin obur gun devlet cikip de yahu su bankada parasi olanlardan vergi alalim derse birikimin bir kismini da vergiye odersin, olur mu? bence olur.

guncelleme
Hisse senedi vs gibi yontemlere kesinlikle yaklasmayin elinizdekinden de olursunuz.
Eger islem goren sirketler hakkinda iceriden bilgi alabilecek gucunuz ve durumunuz varsa evet hisse senetleri cok guzeldir, paradan para kazandirir. Su anda islem goren kac sirket aslinda iflas bayragini cekti ve hala hisse senetleri alinip satiliyor. Buyuk oyuncularin yeridir, kucuk oyuncular ya zaman gecirir ya batar, otesi olmaz.
berkakalinn Kotil

kişi bu mesajı beğendi.

EmirTAS EmirTAS Yazarım! Kullanıcı
  • Üyelik 25.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Yazar, çizer, biçer!
  • Konum Tekirdağ
  • Ad Soyad E** T**
  • Mesajlar 661
  • Beğeniler 24 / 189
  • Ticaret 8, (%100)
Bende finans okuyan biri olarak eğer hisse senetler, borsa gibi alanlarda bilgin yoksa kesinlikle FOREX gibi olaylara girmemeni tavsiye ederim. Bir öğrenci için en iyi yatırım ALTIN'dır.
berkakalinn Kotil

kişi bu mesajı beğendi.

Gökten deniz yağsa, aramızdan su sızmamalı.
wmaraci
wmaraci

• Üyelik 04.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek -
  • Konum Afyon
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 1723
  • Beğeniler 159 / 334
  • Ticaret 39, (%97)

EmirTAŞ adlı üyeden alıntı

Bende finans okuyan biri olarak eğer hisse senetler, borsa gibi alanlarda bilgin yoksa kesinlikle FOREX gibi olaylara girmemeni tavsiye ederim. Bir öğrenci için en iyi yatırım ALTIN'dır.

Hocam bankaların vadeli altın hesapları var ona nasıl bakıyorsunuz ?

Inal Inal Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 26.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek SEO Expert | Pazarlama
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad E** İ**
  • Mesajlar 876
  • Beğeniler 480 / 327
  • Ticaret 31, (%97)
Beni dinlersen faize bulaşma kardeşim durduğu yerde çoğalan paradan hayır bekleme haydan gelir huya gider giderken bazen seni de götürür
webmaestro3 Kotil husdey

kişi bu mesajı beğendi.

NK1864 NK1864 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Medya
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad N** K**
  • Mesajlar 1309
  • Beğeniler 101 / 597
  • Ticaret 18, (%100)
Bankaların benim yatırdığım paradan gelir elde ediyor olması fikrini sevmediğim için paramı bankada tutmuyorum. Altın alıp yastık altında bekletiyorum. Zaten bizim yapacağımız yatırıma bankanın yıllık vereceği vadeli / faiz oranları çok ufak rakamlar. Hiç muhattap olmaya değmez.
Tabi bu benim görüşüm. Bankalardan nefret eden biri olarak :)
Kotil

kişi bu mesajı beğendi.

arslanturk0687 arslanturk0687 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 05.10.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Var.
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad T** Ç**
  • Mesajlar 691
  • Beğeniler 1 / 198
  • Ticaret 2, (%100)
Faiz haramdır. Alnının teriyle kazanmadığın para haramdır, günahtır. Eline geçtikçe biriktir. Ben öyle yapıyorum. Sonradan çok kar yaparsın, rahatlarsın. Abur, cubur alma, ihtiyacın olmayanı alma.
sterk Kotil

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 04.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek -
  • Konum Afyon
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 1723
  • Beğeniler 159 / 334
  • Ticaret 39, (%97)

arslanturk0687 adlı üyeden alıntı

Faiz haramdır. Alnının teriyle kazanmadığın para haramdır, günahtır. Eline geçtikçe biriktir. Ben öyle yapıyorum. Sonradan çok kar yaparsın, rahatlarsın. Abur, cubur alma, ihtiyacın olmayanı alma.

Hocam finansal bakımdan sorunum yok. Çok hızlı para biriktiriyorum ancak bu parayı nasıl biriktirmem konusunda kararsızım. Döviz, altın, btc v.b

suskun009 suskun009 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 20.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Şuan işsiz...
  • Konum Denizli
  • Ad Soyad Y** Y**
  • Mesajlar 699
  • Beğeniler 127 / 85
  • Ticaret 17, (%88)
Öğrenci işi varantlarla değerlendirilebilir ama iyi öğrenmek lazım uzmanından.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al