Webbiu
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
Üyelik
09.09.2013
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Freelance
-
Konum
İstanbul Avrupa
-
Ad Soyad
M** Y**
-
Mesajlar
643
-
Beğeniler
194 / 98
-
Ticaret
10, (%100)
Bugün osmanlıcaya hayır diyenler önceden Türkçe Ezan Okutulmasına evet diyenlerin torunları.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
Üyelik
22.05.2014
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Bilgisayar Prog. / Webmaster
-
Konum
İstanbul Avrupa
-
Ad Soyad
Ü** G**
-
Mesajlar
843
-
Beğeniler
75 / 205
-
Ticaret
53, (%100)
Bıkmadı bizim insanımız bu insanların yaptığı ayrıştırıcı siyasetle söylemler yapmaya. X ülkesinin amaçlarına ve gündemlerine bakın birde bizim gündeme ve gündemi meşgul eden olaylara, böyle konular gündemi meşgul ederken ve toplumu böylesine fikir ayrılıklarına iterken, rant sahipleri nelerle uğraşıyor bunlara dikkat edilmez. Demez ki bu adamlar, ticarette yada dünya kaynaklarından daha iyi faydalanabileceğimiz diller öğrenelim, yok mezar taşıymış yok eski dilmiş. Yazık ne diyeyim.
Zorunlu olarak derslere eklenemez, tercihim dünya çoğunluğunun kullandığı farklı diller üzerine durulması olur, seçmeli ders olabilir, isteyen öğrenirse ve kullanırsa da ne mutlu ona. Bu fikir ayrılıklarına düşüp saçma yorum atanlara acıyor, şiddetle kınıyorum.
-
Üyelik
01.07.2014
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Pagespeed Optimizator
-
Konum
Samsun
-
Ad Soyad
B** A**
-
Mesajlar
925
-
Beğeniler
127 / 185
-
Ticaret
20, (%100)
Çok güzel olur
pdflawyer.blogspot.com 1 bağlantı reklamına tıkla 28 dolar kaz.....
-
Üyelik
07.11.2013
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
Konum
Bursa
-
Ad Soyad
O** K**
-
Mesajlar
22
-
Beğeniler
4 / 2
-
Ticaret
2, (%100)
Bugün yunanistana bile baktıgında adamlar eski yunanca ögretiyorlar.Peki kendi tarihini bilmiyen bir insan nasıl olurda ben türküm diyor.
Her insanın kendi tercihi aynı zamanda ögrenmek istemezse zaten kimse ögretemez ama SEÇMELİ DERS olarak gelirse gayet güzel olabilir.
Le10
İlk bakışta anlaşılan
Kullanıcı
-
Üyelik
04.12.2014
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Reklam & Pazarlama
-
Konum
İstanbul Avrupa
-
Ad Soyad
O** A**
-
Mesajlar
108
-
Beğeniler
29 / 13
-
Ticaret
0, (%0)
Üzerinde uzun uzun konuşulacak bir konu. Şahsi fikrim, herkesin kendi görüş ve düşüncelerini, fikir özgürlüğü çerçevesinde paylaşması. Siyasetten ziyade politika içeriği olduğundan, forum kurallarına aykırı olmayacağını düşünerekten, başlıyorum :)
Temel olarak görüşüm zorunlu ders olmaması gerektiği yönünde. Ama bu konuyu uzatan, uzamasına neden olacak olan kendi değerlerimiz, sahip çıktıklarımız.
"Osmanlı" başlı başına Türk milleti tarafından korunan bir değer. Toplumun çok büyük bir kesimi tarafından "Atalarımız", "Ecdadımız" olarak görülür. Tarihimiz denildiğinde akla hep "Osmanlı" gelir. Bu da aslında bizim tarihimiz hakkında neler bildiğimizi bize tek kelime ile açıklar. Bu açıdan bakıldığında, tarihi "Osmanlı" olan bir toplum için, Osmanlı'ca öğrenmekte asla bir gücenme, karşı çıkma olamaz.
Peki ya, birey kendi tarihini Osmanlı olarak görmüyorsa?
O zaman da denebilir ki, bu topraklarda yaşıyorsan, kimliğinde Türk Vatandaşı yazıyorsa öğreneceksin. Evet bu topraklarda yaşıyorum ve kimliğim Türk Vatandaşı ve öyle umuyorum ki soyum da Türk Vatandaşı. Öyle umuyorum demek yerine "Öyle!" demek isterdim. Üstüne basa basa, gururlanarak. Ama diyemiyorum. Neden mi;
Çünkü, Cumhuriyet öncesi dönemde, toplumun %90'ı okuma yazma bilmiyordu. Vatandaşların birer soy ismi yoktu. Halkın kim olduğunun, nereli olduğunun bir önemi yoktu. Soy, nüfus kayıdı yoktu. Dolayısıyla halk kendi içinde ancak, Uzun Cafer'in torunu, Şekerci Hasan'ın oğlu diyebiliyordu. Daha ötesi yoktu. Okuma yazma bilmeyen, soy kütüğü bulunmayan, tarihi yada kökeninin hiçbir önemi olmayan halk, kaç göbek geriye gidebilirdi ki? Gidemezdi, gidemedi de. Bu nedenle ben bugün kökenimin Türk olduğunu umuyorum diyebiliyorum sadece. Benim 7 kuşak geçmişimi bana belgeleyecek bir kurum olmadığı için. Soy kütüğümün sadece cumhuriyet döneminden sonra tutulabildiği için.
Biliyorum satırlar sertleşti diye düşünüyorsunuz. Belki de hemen verilecek bir cevabınız bile vardır. Hayır hayır, sert uslup yok, yanlış bilgi yok. O dönemde soy kütüğü yoktu demedim. O dönemde kimse okuma yazma bilmezdi demedim.
Osmanlı ailesinden gelenlerin tamamının soy kütüğü vardı. Ailede olan herkesin kuşak kuşak soyu belliydi. Hepsi okuma yazma bilirdi. Devlet işlerinde görevli olanlar ve aileleri okuma yazma bilirdi. Birçoğunun soyu da bilinirdi.
Ben halkın soy kütüğü yoktu dedim. Halk okuma yazma bilmiyordu dedim.
Bu şartlar altında benim, ecdadım Osmanlı diyebilmem için, soy kütüğümün bulunması gerekmez mi? Bana sormazlar mı ecdadın Devleti Alliye'de neciydi diye? Sorarlar değil mi. O halde ben ecdadım Osmanlı diyemem. Tarihimden emin değilken de kendi tarihimi çok iyi savunamam. Osmanlı'ca konusunda ise, bu durumda şunu diyebilirim ki;
Benim Atalarıma okumayı, yazmayı öğretmeyen, öğrenmesini sakıncalı bulan bir aile devletinin dilini ben neden öğrenmek isteyeyim?
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
Üyelik
18.03.2012
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
webmaster
-
Konum
Sakarya
-
Ad Soyad
Y** S**
-
Mesajlar
613
-
Beğeniler
242 / 78
-
Ticaret
3, (%100)
Güzel bir gelişme. Destekliyorum. Geçmişinden nefret edenlerin karşı çıkmasını da anlıyorum.
-
Üyelik
02.08.2014
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Bilgisayar donanım uzmanı
-
Konum
Diğer
-
Ad Soyad
G** G**
-
Mesajlar
1232
-
Beğeniler
304 / 306
-
Ticaret
7, (%100)
Daha düne kadar kimse kalkıp ya osmanlıca öğrensek keşke osmanlıca dersi olsa, yahut tarihimizin dili olan osmanlı dilini öğreten olsa demiyor da, delinin biri çıkıyor osmanlı " zorunlu " öğrenilecek diyor, o deliyi takip eden herkes osmanlı prof'u, osmanlı tarihcisi oluyor. İşinize bakın kardeşim herkes biliyor ki bu dili öğrenmek öğrenene hiç bir şey katmayacak. Yok mezar taşı okuyamıyormuş yok bilmem ne boşverin. Bu ülke de yapılması gereken daha önemli şeyler var.
Kuva-i Kafsinkaf