-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Error / %&
-
-
Ad Soyad
F** Ö**
-
-
-
Ticaret
119, (%100)
Merhaba arkadaşlar şuanda bir işim var fakat ikinci bir bilezik elde etmek istiyorum bunun için lys ye başvurdum amacım öncelikle iki yıllık okuyup sonra dgs ile bir muhendislige geçmek. Öncelede elektrik elektronik muhendisliği okumak istiyordum ama son zamanlarda bilgisayar ve ya yazılım mühendisliği daha çok çekici gelmeye başladı. Peki bir yazılım muhendisinini iş hayatı nasıldır varmı içinizde yazılım muhendisi veya abi boşver onu sen bak bunu oku dediğiniz bir şey var mı ?
* Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak!
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** Ö**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Hocam bu hiç belli olmuyor. Öncelikle ülkemizde iş alanları çok dar. milyon tane mezun var ama iş olanağı yok. Ben mimarlığı yazdıgımda piyasada maaşlar en düşük 2600 civarındaydı. Şu an nereye iş için başvursam 2000 diyorlar maksimum. Çok düşük değil mi dediğimde verilen cevaplar hep aynı. Bu paraya çalışacak / çalışmak isteyen çok insan var deniliyor ve haklılarda. çünkü en geç 1 hafta içinde işe personel almış oluyorlar o maaşla.
Okşadıkça insanları, içinden çıkıyor Cini...
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Error / %&
-
-
Ad Soyad
F** Ö**
-
-
-
Ticaret
119, (%100)
Mağara_Adamı Haklısın bu ülkemeizde yaptığın işin hakkını alamamkla alakalı şuana bende aynı durumdayım ama bilmiyoum yani sanki bu şekilde bir şey okusam daha fazla kazanacak gibiyim birde en azıdn bak bu işlerin içindeyiz belki daha farklı olur ?
* Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak!
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** Ö**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
sakıncası yoksa Şu çalıştıgınız iş ne ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** Ö**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
İstanbul'da. Yıldız teknik Üniversitesi
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Dijital Pazarlama & SEO Uzmanı
-
-
Ad Soyad
D** U**
-
-
-
Ticaret
24, (%100)
Herşey kendini geliştirmekle alakalı.
Görüyorum ki sadece diploma için bilezik olsun diye okuyacaksınız.
O zaman hiç okumayın pek bişey katmaz.
Fakat ben olabildiğince kendimi vericem hayatım olucak derseniz iş başka.
Her gün kendinizi geliştirmeniz lazım.
26 yaşında birine bu zor gelebilir. Seçimlerinizi iyi yapmalısınız.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Dijital Pazarlama ve SEO Uzmanı: Demircan Uzer - demircanuzer.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Error / %&
-
-
Ad Soyad
F** Ö**
-
-
-
Ticaret
119, (%100)
demircanuzer Tabi ki o konuda haklısınız ama zaman geçiyor aslında siz yazılım muhendisiniz yaz kaç acaba ne kadar dır işin içindesiniz =
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Dijital Pazarlama & SEO Uzmanı
-
-
Ad Soyad
D** U**
-
-
-
Ticaret
24, (%100)
Euphrates Yazılım mühendisliğiyle uzmanlık çok farklıdır. (Akademik olarak ünvanım müh. değil uzm.dır)
Tek alanda uzmanlaşmadım.
Kaç yıldır işin içinde olmak önemli değil şöyle bir örnek sunayım;
Yazılım teknisyeni 2 yıllık mezun akrabam 8 binTL alırken.
Yazılım mühendisi arkadaşım 3 yıldır iş arıyor asgari ücretle çalışıp bıraktığıda oldu.
Yazılım hergün gelişim ve emek isteyen bir sektör.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Dijital Pazarlama ve SEO Uzmanı: Demircan Uzer - demircanuzer.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
K** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Ben bilgisayar mühendisliği için konuşayim. İş hacmi çok büyük, ama her üniversite mezununu almıyorlar. Bir yıldız teknik veya boğaziçi mezunu 4-5 bin tl ile başlıyorsa, benim gibi çukurova üniversitesinden mezun birisi ancak ve ancak 1.5-2bin tl alabilir.
Bilgisayar mühendisliğinde işin bir bilgi birikimi boyutu var ama önemli olan kısmı deneyim kısmı. Yaptığınız yapacağınız stajlar büyük etken. Üstüne erasmus ile yurtdışına gitmek çok işe yarıyor bizim bölümlerde. Master yine çok önemli.
Alan belirlemek zor , bundan kastettiğim bilgisayar mühendisliği çok fazla dallanıp budaklanıyor ileri ki zamanlarda. Benim hedefim görüntü işleme , arkadaşım unity 3d öğreniyor, başka bir arkadaşımız oracle database manager olmak istiyor. Hedefiniz doğrultusunda çalışmanız ve öğrenmenizi tavsiye ediyorum.
Her bilgisayar mühendisi deliler gibi kod yazmak zorunda değil bu arada :) developer olmak zorunda değilsiniz. AR-GE departmanları var , test departmanları var, var da var uçsuz buçaksız bir sektör. Yukarıda elektrik elektronik yazmışsınız, eğer okursanız çift ana dal yapabilirsiniz. Ki bu en iyi ihtimal çift diploma demek dile kolay. İkiside kendince zor bölümler bir arada okuyan daha görmedim.
Ancak yan dal yapmak daha kolay olabilir. Sadece Algoritma dersini alırsınız, ardından yazılım ile ilgili bir derse gidebilirsiniz tekrardan.
DGS ile 4 senelik bölüme geçmek zor diye biliyorum.
Aklıma gelenler bunlar , yanlışım varsa şimdiden kusura bakmayın. Yazanların hepsi kendi araştırmalarım ve sektörde çalışanlarla konuştuktan sonra bölümü yazmamdaki etkenlerdir. :)