Ben bilgisayar mühendisliği için konuşayim. İş hacmi çok büyük, ama her üniversite mezununu almıyorlar. Bir yıldız teknik veya boğaziçi mezunu 4-5 bin tl ile başlıyorsa, benim gibi çukurova üniversitesinden mezun birisi ancak ve ancak 1.5-2bin tl alabilir.

Bilgisayar mühendisliğinde işin bir bilgi birikimi boyutu var ama önemli olan kısmı deneyim kısmı. Yaptığınız yapacağınız stajlar büyük etken. Üstüne erasmus ile yurtdışına gitmek çok işe yarıyor bizim bölümlerde. Master yine çok önemli.

Alan belirlemek zor , bundan kastettiğim bilgisayar mühendisliği çok fazla dallanıp budaklanıyor ileri ki zamanlarda. Benim hedefim görüntü işleme , arkadaşım unity 3d öğreniyor, başka bir arkadaşımız oracle database manager olmak istiyor. Hedefiniz doğrultusunda çalışmanız ve öğrenmenizi tavsiye ediyorum.

Her bilgisayar mühendisi deliler gibi kod yazmak zorunda değil bu arada :) developer olmak zorunda değilsiniz. AR-GE departmanları var , test departmanları var, var da var uçsuz buçaksız bir sektör. Yukarıda elektrik elektronik yazmışsınız, eğer okursanız çift ana dal yapabilirsiniz. Ki bu en iyi ihtimal çift diploma demek dile kolay. İkiside kendince zor bölümler bir arada okuyan daha görmedim.
Ancak yan dal yapmak daha kolay olabilir. Sadece Algoritma dersini alırsınız, ardından yazılım ile ilgili bir derse gidebilirsiniz tekrardan.

DGS ile 4 senelik bölüme geçmek zor diye biliyorum.

Aklıma gelenler bunlar , yanlışım varsa şimdiden kusura bakmayın. Yazanların hepsi kendi araştırmalarım ve sektörde çalışanlarla konuştuktan sonra bölümü yazmamdaki etkenlerdir. :)