-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Seo Danışmanı
-
-
Ad Soyad
M** S**
-
-
-
Ticaret
28, (%100)
Aranızda hiçbir samimiyet yokken "kardeşim" dediği an korkun derim. Çok net.
1 kişi bu mesajı beğendi.
BegeniApp
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Yok
-
-
Ad Soyad
K** C**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bence seo ya verilecek para ads e verilmeli benim görüşüm
-
-
Yaş/Cinsiyet
53 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Kendilerini seo cu olarak tanıtan bazı kişilerin konularını takip ediyorum sürekli.
Gelen yorumlarda site adresini yazan ve işi verdiğini söyleyen bir siteyi takibe alıyorum mesela. Tarihi not alıyorum. Bir bakıyorum ki bir anda sıçrama var sitede. Tamam diyorum, geçmiş olsun :)
Daha sonra o siteyi kontrol ettiğimde ise sıralamalarda düşüş olduğuna denk geliyorum. Fakat nedense o yorumu bırakan site sahibi (burada tekil yazdım, genelde bir çok site bu durumda) sitenin durumu ile alakalı bir yorum bırakmıyor. Doğal olarak genel durumdan bi haber olan yeni müşteri adayı ''yahu burada çok kişi almış, ben de alayım'' diyerek ödemeyi yapıveriyor.
Kimsenin ticaretini baltalama niyetinde olmadım asla. Ancak genel durum bunlardan ibaret maalesef.
Mesela site daha yeni açılmış, 1 tane bile içerik yok. Yeni 1 içerik ekleniyor siteye. Bir anda o içerik ilk sayfada yer alıyor. Tamam diyor seo cu geçinen vatandaş, bak senin sıralamanı yükselttim :) Halbuki google gibi getir yaparak zaten bu mümkün. Sonrasında ne olacak peki? Böyle kurnaz olanlar var yahu ayıptır.
Maalesef hala seo ''backlinkten ibarettir'' görüşünde olan çok kişi var. Son derece yanlış bir hamledir. Tanıtım yazısı mesela, hangi sektördesin ve hangi sektörden tanıtım yazısı yayınlıyorsun? Sitenin genel durumu nedir, hiti nedir, ne kadar açık kalacak site? Adam paravan blog açıyor, hemen yapıştırıyor senin tanıtım yazını yayınlattım şu kadar para diye. Sonra bir bakmışsın site yok oluvermiş.
Neyse, bu konu çook uzar gider.
İyi forumlar herkese.
4 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Cep Telefon Teknik Servis
-
-
Ad Soyad
S** B**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
bilmem farkındamısınız ama sektör suan durdu niye durdu ?
kıcı kırık lira etmez seo paketini 1000 liraya sattıkları ve müşteriler bir daha tövbe dediği için
50 liralık bir yazılım işine binlerce lira talep edildiği için
her önüne gelen developer uzmanıyım diyip aldığı işi çöp olarak bıraktığı için
artık kimsenin güveni freelance çalısanlara kalmadı bu sebep ile forumda el ele baş başa oturuyoruz çokta oturmaya devam ederiz bu gidişle