lostyazilim
tr.link

Siteye saldırı yapılıyor Savcılığa Dilekçe vereceğim.

6 Mesajlar 1.679 Okunma
lstbozum
tr.link

Hepgel Hepgel bilgisayar elektrik elektronik Kullanıcı
  • Üyelik 07.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Bilgisayar Elektrik Elektronik
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad F** T**
  • Mesajlar 471
  • Beğeniler 80 / 65
  • Ticaret 6, (%100)
Selamlar sayın arkadaşlar

forum siteme yaklaşık 1 ay 'a Yakın aralıklarla sürekli saldırı yapılıyor
saldırı boyutu firmadan gelen bilgilere göre 2gb boyutunda ben frewall aldım aylık ödemek için ama saldırı türü ziyaretçi olduğu söyleniyor yani saldırı şöyle oluyor,

mesela Örnek

Şu An Forumumuzda: 242 (26 Kayıtlı Ve 216 Misafir Üye Bulunmaktadır.)

Diğer örnek İse,:

Online Rekorumuz: 6.464 Üye İle 14 Saat önce

ben online süresini sıfırlamıştım.

14 saat hali bu hiç bile değil 20 bin geçtiği oldu

saldırı yapan kişi sanırım artık saldırımıdır nedir.

forum.php dosyasına yapıyor ben ismini değiştirince mesela
forum.php değiştirdim forum1.php olarak ozaman forum açıldı

daha sonra yine aynı aynı aynı,,,,,

Muhtemelen ddos ile, saldırı yapılıyor

daha sonra ise bu defada işlem yaramadı vbseo iptal etmek zorunda kaldım.
buda nafile kısaca arkadaşlar ben birinden uyuzum.

+ olarak ise Nasipse Pazartesi günü Savcılığa gidicem firmadan ise Log dosyalrını alıcam teslim edicem

şüphe ettiğim kişiyide izah ehdicem

Konuyu Açmamın Sebebi : sizce arkadaşlar bu işleme kalkışırsam sizce bunu yapan yakalanabilirmi bulunurmu Sizlerden yorum ve fikir isterim

tecrubesi olan varsada yine fikirlerini paylaşırsa sevinirim..

Şimdiden çok teşekkür ederim zira bunu yapan'ı Allah 'a havale Ediyorum Ayrıca

Selamlar
wmaraci
reklam

Expert Expert Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 09.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Öğrenci
  • Mesajlar 80
  • Beğeniler 17 / 9
  • Ticaret 0, (%0)
Botnet kullanıyor olabilir cpanel vs ipyi tespit edip saldırı yapılan anda ekran görüntüsü sayaç kanıtı vs kayıtları ile savcılığa başvurun bilişim suçları eskisi gibi değil Türkiye'de
kişisel önerim bundan korunmanın bi çok yolu var cloudflareyi araştırın yada index.html hazırlayın küçük boyutlu forumu başka dizine taşıyın vs küçük bi forum ise eğer kaçış olabilir.

Edit: Normal bi DDoss saldırısı olsa forum.php ye saldıramaz bot net ağı ile saldırıyor olmalı ip adreslerinden 1 tanesi ile ile başvurun bilişim şube uğraşırsa o makinayı zombi olarak kullanan kişiyi bulabilir.

ve anladığım kadarıyla domain host sağlayıcısısınız bunun için ücretli yazılımlar donanımlar mevcut.
Hepgel

kişi bu mesajı beğendi.

ata350 ata350 Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 16.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 112
  • Beğeniler 8 / 14
  • Ticaret 2, (%100)
Hocam daha önce domain almıştım sizden bu sorununuz ne zamandır var iyi bilenlerdenim , en azından denemeniz gerekir çok uzun zamandır bu böyle çünkü :) Çektiğiniz sıkıntılar yeter bence :)

• Üyelik 07.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad F** T**
  • Mesajlar 471
  • Beğeniler 80 / 65
  • Ticaret 6, (%100)

Expert adlı üyeden alıntı

Botnet kullanıyor olabilir cpanel vs ipyi tespit edip saldırı yapılan anda ekran görüntüsü sayaç kanıtı vs kayıtları ile savcılığa başvurun bilişim suçları eskisi gibi değil Türkiye'de
kişisel önerim bundan korunmanın bi çok yolu var cloudflareyi araştırın yada index.html hazırlayın küçük boyutlu forumu başka dizine taşıyın vs küçük bi forum ise eğer kaçış olabilir.
Edit: Normal bi DDoss saldırısı olsa forum.php ye saldıramaz bot net ağı ile saldırıyor olmalı ip adreslerinden 1 tanesi ile ile başvurun bilişim şube uğraşırsa o makinayı zombi olarak kullanan kişiyi bulabilir.

Öncelikle yorumun için çok Teşekkür ederim dostum sağolasın ben cloudflare' yi
biliyorum orda kaydım var ancak birçok firma kabul etmedi etse zahten en azından aylık ödemiyeceğim ve deneme şansımız olacak.

zaten ilk ay yatırdım ama zahten kazancım neki yok çünkü forum sürekli kapalı bu şekildede zorluk çekiyorum ayrıca çok masraf gitti foruma bu aralar işinin sonu ne olcak bilmiyorum

ayrıca firmalardan gelen bilgiler mesela 1000 den fazla farklı ip adresi olduğu için anlayamıyorlar ama loglardada aynı sonuç çıkarsa işimiz zor çünkü ip ler farklı binlerce miş

ben her ihtimale karşı zaten vericem koşturucam bu kesin tekrar teşekkürler bakalım başka fikir varmıdır :)

Ek Olarak: arkadaşlar bakarmsınız ziyarete :)

Şu An Forumumuzda: 10035 (11 Kayıtlı Ve 10024 Misafir Üye Bulunmaktadır.)

şaştım kaldım pes doğrusu

Selamlar
wmaraci
wmaraci

AtakanAtes AtakanAtes 1881 - 193∞, özlemle...
  • Üyelik 05.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Yazılım Tek.
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 2867
  • Beğeniler 54 / 747
  • Ticaret 25, (%100)
eğer imzadaki siteden bahsediyorsanız savcılığa dilekçe vermeniz sizinde aleyhinize dönebilir. [KO,MT2 vb. oyunların pvp serverları yasak çünkü.]

• Üyelik 07.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad F** T**
  • Mesajlar 471
  • Beğeniler 80 / 65
  • Ticaret 6, (%100)

vBasic adlı üyeden alıntı

eğer imzadaki siteden bahsediyorsanız savcılığa dilekçe vermeniz sizinde aleyhinize dönebilir. [KO,MT2 vb. oyunların pvp serverları yasak çünkü.]

yok imzadaki site değil forum sitesi yani bu site

www.servertanitimi.net farkına baktım sorun şöyle saldıran kişi index.php saldırıyordu onu hallettik şimdide ftp anadizininde kurulu olan vbseo.php saldırıyor sanırım çünkü aşırı cpu yiyor kısaca
Server Load 3.75 (8 cpus) şuanda mesela kaldırdım ama ekleyince 20 30 hatta 40 50 leri bulduğu oldu belkide daha fazla

şimdiki amacım vbseo.php aşırı cpu yiyor ve foruma ziyaretçi gönderiliyor az eve yaklaşık 1 saat evel 20 bin misafir yollandı durum böyledir.

Selamlar
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al