lostyazilim

Siz olsanız hangisine yatırım yapardınız? (Ev, arsa?)

11 Mesajlar 1.612 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

EditorumORG EditorumORG Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
    • Üyelik 15.11.2015
    • Yaş/Cinsiyet 27 / E
    • Meslek yok
    • Konum Eskişehir
    • Ad Soyad S** S**
    • Mesajlar 535
    • Beğeniler 740 / 271
    • Ticaret 76, (%87)
    İnsanların bir çoğu şuanda ekonomik krizden dolayı neye yatırım yapacağını kestiremiyor daha doğrusu ev, arsa bu tür şeyler ekonomik krizden etkilenmeyen şeyler ama yine de bu konuda bana yardımcı olmak için ankete katılırmısınız? :)

wmaraci
    reklam

SerkanERGUN SerkanERGUN WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 14.11.2012
    • Yaş/Cinsiyet 38 / E
    • Meslek Ticaret
    • Konum İstanbul Avrupa
    • Ad Soyad S** E**
    • Mesajlar 2894
    • Beğeniler 1339 / 1338
    • Ticaret 249, (%100)
    Bütçe durumuna göre yatırım düşünülür, ama günümüzde en iyi yatırım arsa sonrasında ev araç yatırım sayılmaz çünkü alım ve satımlarda çok fazla bir rakam göstermez.

Arsa yada ev doğru yerde gelişmekte olan yada değerli bir mevkide olan mülkünüz zamanla değerli olacaktır. Yaklaşık 1.5 yıl evvel istanbula yerleştim ve 147.000.00 tl ev aldım 1.5 yıl aradan sonra suan Evimi satmak istersem 260.000.00 tl veriyorlar. 15 yıllık ev ama çok temiz, Şayet 1 2 yıllık evler olsa 400.000.00 ile 1.000.000.00 arasında değişiyor. Önerim bütçeniz varsa ve ileriye dönük birseyler yapmayı düşünüyorsanız değerli semtlerde eski 2 yada 3 katlı bina satın alın araştırmalar yapın sıkıntısı yoksa yıkar temiz 6 daire yaparsanız her birini 600.000.00 den satsaniz 3.600.000.00 yapar alacağınız taş patlasın 1.500.000.00 olsun :)

Slogan belli; Ne altın, ne borsa. Tek yatırım arsa :)
    EditorumORG

kişi bu mesajı beğendi.

Serkan ERGÜN - Her şeyi denerim; ama yapabildiklerimi yaparım.

• Üyelik 15.11.2015
    • Yaş/Cinsiyet 27 / E
    • Meslek yok
    • Konum Eskişehir
    • Ad Soyad S** S**
    • Mesajlar 535
    • Beğeniler 740 / 271
    • Ticaret 76, (%87)
    SerkanALAZ : Şimdi araba zevke giriyor ama olması gereken birşey. Diğer bir yandan ben arsaya pek fazla sıcak bakmıyorum yani ne gibi birşey olabilir ki hem şuanda arsa bulmak cidden imkansız. İstanbul, Bursa veya diğer şehirler. Ev almak iyi gibi gözüküyor en azından bir kaç sene bekletip ileride iyi para kaynağına dönüştürülebilir.
    SerkanERGUN

kişi bu mesajı beğendi.

SerkanERGUN SerkanERGUN WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 14.11.2012
    • Yaş/Cinsiyet 38 / E
    • Meslek Ticaret
    • Konum İstanbul Avrupa
    • Ad Soyad S** E**
    • Mesajlar 2894
    • Beğeniler 1339 / 1338
    • Ticaret 249, (%100)
    Zaten arsa büyük yatırımcılar için geçerli, eğer küçük çaplı bir yatırım derseniz ev ev ev tavsiye ediyorum. Bugün 200 bin tl ile yatırım adımınızı yapabilirsiniz.
    EditorumORG

kişi bu mesajı beğendi.

Serkan ERGÜN - Her şeyi denerim; ama yapabildiklerimi yaparım.
    wmaraci
    wmaraci

• Üyelik 15.11.2015
    • Yaş/Cinsiyet 27 / E
    • Meslek yok
    • Konum Eskişehir
    • Ad Soyad S** S**
    • Mesajlar 535
    • Beğeniler 740 / 271
    • Ticaret 76, (%87)
    SerkanALAZ : 200 bin ₺'lik yatırım yapmak doğru olmayabilir. Daha çok apartlara yönelmek istiyorum yani öğrencilere yönelik bir adım atmak istiyorum. Apartların değeri şuanda 100 ila 150 bin arasında değişiyor, önerileriniz için teşekkür ediyorum :)

MeMo MeMo SEO Candır, MeMo Uzman :) Kullanıcı
    • Üyelik 23.07.2015
    • Yaş/Cinsiyet 29 / E
    • Meslek Webmaster, Editör, SEO Uzmanı
    • Konum Azerbeycan
    • Ad Soyad T** M**
    • Mesajlar 2187
    • Beğeniler 1198 / 578
    • Ticaret 50, (%100)
    yatırım bakımından araba mantıksız geliyor bence, arabanın bakımı filan var, Bence Ev Arsa ikisinden biri daha güzel olur.

birsevda birsevda Maraba Kullanıcı
    • Üyelik 17.12.2013
    • Yaş/Cinsiyet 37 / E
    • Meslek Amele
    • Konum Tekirdağ
    • Ad Soyad T** K**
    • Mesajlar 2211
    • Beğeniler 753 / 753
    • Ticaret 18, (%100)
    neredesın bılmıyorum ama trakya tarafında ısen buralarda arsa cok ve 1 2 senede de degerını katlıyor.

Siteni Ekle WeBDiZiN.Com

burakisci burakisci Wordpress Tema Yapımcısı Kullanıcı
    • Üyelik 16.10.2011
    • Yaş/Cinsiyet 28 / E
    • Meslek Wordpress Tema Yapımcısı
    • Konum İstanbul Anadolu
    • Ad Soyad B** i**
    • Mesajlar 1897
    • Beğeniler 371 / 522
    • Ticaret 23, (%100)
    Kısa vadade araç alım-satım işleri bayağı para kazandırır ama sanırım bunun da senelik belli limiti vardı, sonrasında vergi ödemek gerekiyordu. Daire alım satım işi de bayağı kazandırıyor. İstanbul da oturduğumuz bölgede daireler son 3-4 yıl içinde 2,5-3 kat değer kazandı ama bu kazanç için birkaç yıl beklemeniz gerekiyor. En kazançlı işte arsa işleri ama bazen değerini bulması içi 10 yıl beklemeniz gerekebiliyor...

Ek Olarak: Kısa vadade araç alım-satım işleri bayağı para kazandırır ama sanırım bunun da senelik belli limiti vardı, sonrasında vergi ödemek gerekiyordu. Daire alım satım işi de bayağı kazandırıyor. İstanbul da oturduğumuz bölgede daireler son 3-4 yıl içinde 2,5-3 kat değer kazandı ama bu kazanç için birkaç yıl beklemeniz gerekiyor. En kazançlı işte arsa işleri ama bazen değerini bulması içi 10 yıl beklemeniz gerekebiliyor...

SizinWeb SizinWeb . Kullanıcı
    • Üyelik 04.08.2014
    • Yaş/Cinsiyet 40 / E
    • Meslek Yönetici
    • Konum İstanbul Avrupa
    • Ad Soyad Ş** K**
    • Mesajlar 3626
    • Beğeniler 1459 / 1458
    • Ticaret 135, (%100)
    Ev,Arsa,Araba Derken Gayrimenkulde bence Ticari yada uzun vadede gidipte 300 400 bin tl ye ev satın alınmaz en azından ben almam tabiki bu işin ticari kısmı eğer bu miktarda bir param varsa gider dükkan alırım 400 bin tl karşılığında alacağım kira ortalama aylık 3 bin tl civarıdır ama ev alırsam bu para ile karşılığı 1000 1500tl arası olur ayrıca kiracı maaş almaz ise ödeme sorunları yaşanır oysa iş yeri daha garanti kira açısından uzun vadede ölü denilecek şekilde paranız var ise arsa herzaman daha kazançlıdır ancak var olan paranızı hızlı şekilde geri almak istiyorsanız ev yada arsa almayın dükkan almanızı tavsiye ederim şu an etrafımda 2015 yılı içinde 4 adet ev satın alındı bir kıyaslama yapıyorum şimdi vakti zamanında aynı para ile yakın bir akrabama cadde köşe başında bir dükkan önerdim dükkanın değeri 140bin tl idi kendisi ev aldı o pra ile evi şimdi oldu 200 bin tl civarı bu evin kira değeri 1000 1200tl arasıdır ancak zamanında söylediğim dükkanı alsaydı şimdiki değeri 300 350 arası ve kirasıda 2500 3000tl civarıdır aradaki fark bu bunun gibi birçok örnek var birde yatırım olarak herkesin kendi civarında iş yapan mütahitler vardır bu ara emlak piyasası durgun var olan işler ağır işliyor sıkışan mütahit bulursanız araştırıp değerinden 50 100 milyar aşağı satın alıp bir süre bekledikten sonra güzel bir şekilde satabilirsiniz. Emlakçı yada bu piyasa içinde iş yapan biri değilim kendi görüşlerimdir ancak etrafımda emlak işi yapan ev alıp satanlar var
    EditorumORG

kişi bu mesajı beğendi.

Bugün Bizim Yarın Çocuklarımızın.

rtsa rtsa WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 02.11.2015
    • Yaş/Cinsiyet 29 / E
    • Meslek ELEKTRONİK
    • Konum Kütahya
    • Ad Soyad V** E**
    • Mesajlar 132
    • Beğeniler 38 / 38
    • Ticaret 20, (%100)
    Tabiki ev arsanın değerlenip değerlenmeyeceğini bilemezsin.
    Ama ev alırsın aylık 600 liraya kiraya verirsin (oda sana 35 milyar kazandırır 5yılda) ve aradan 5 yıl geçer bide karlı bir fiyata satarsın yani hiçbir şekilde zarar yok ortada :)

wmaraci
    Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al