lostyazilim
tr.link

Tavsiyeye ihtiyacım var

2 Mesajlar 632 Okunma
acebozum
tr.link

YunusEmreCetin YunusEmreCetin WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.08.2017
  • Yaş/Cinsiyet 21 / E
  • Meslek Blogger
  • Konum Karaman
  • Ad Soyad Y** Ç**
  • Mesajlar 192
  • Beğeniler 25 / 16
  • Ticaret 0, (%0)
Mükemmel bir eğitim sistemine sahip olduğumuz için bazen keşke yurtdışında okusaydım diyorum kendimi yazılım alanında geliştirmeye yoruyorum gerçekten saçma bir müfredat(müfredat o kadar gereksiz bilgiyle dolu ki bize tüm herşeyi ezberletmeye çalışıyorlar) ve sınav sistemine ayrıca okullardaki hoca seviyesi eşitsizliğine(bundan kastım bizimle aynı seviyedeki okulda ki hocaların branşı hakkında bilgi sahibiyken bizde adam branşının ne olduğunu BİLE bilmiyor... fakat biz diğer okullarla aynı imtihana giriyoruz*devamı aşağıda) sahip olduğumuz için tüm motivasyonum yok oldu umarım ileride bu tercihim için pişman olmam üni sınavına kaldı 2 yıl bir tavsiye verin ne yapayım?
*devamı: git internetten çalış diyeceksiniz o zaman günde 10 saat boşunamı okuldayız biz şu pandemi benim için fırsat diyeceksiniz ama motivasyonum kalmadı hele her 1 kişiden 3ü bu ülkede işsiz kaldığı için.
Tavsiyenize ihtiyacım var gözüme uyku girmiyor

webimgo

Kanuni Kanuni WM Aracı E-Mail Onaysız
  • Üyelik 09.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Müh
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 767
  • Beğeniler 242 / 241
  • Ticaret 12, (%100)
her 1 kişiden 3ü bu ülkede işsiz kaldığı için :)

Derslerin ne kadar iyi bilmiyorum. 2 sene uzun bir zaman. Bu sürede sıkı çalışırsan en iyi üniversitelere girebilirsin. Sonra 4-5 sene üniversite okursun. Üniversitede staj yaparsın ve mezun olmaya yakın bir işte çalışmaya başlayabilirsin.

Veya yazılım kursu falan alırsın, lise mezunu yazılım uzmanı olarak iş ararsın.

Eskiden insanlar "yeter ki evime ekmek götüreyim" diye ne iş olsa giriyorlardı. Şimdi masabaşı iş isteyenlerin oranı çok arttı. Rekabet de fazlalaştı. Kontenjan 10 kişi ise ve herkes birbirinin aynısı ise 10 kişi dışındakiler işe giremez veya başka sektörde çalışmak durumunda kalır. İşsizlik sebeplerinde önceliği kişide aramak lazım.
biletshop YunusEmreCetin

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al