lostyazilim
tr.link

Türkiyedeki Memur Algısı

3 Mesajlar 561 Okunma
lstbozum
tr.link

ufukozdemir ufukozdemir Biraz Vicdan Kullanıcı
  • Üyelik 04.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek .
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad U** Ö**
  • Mesajlar 385
  • Beğeniler 72 / 160
  • Ticaret 17, (%100)
Merhaba arkadaşlar sizinde çevrenizde çoktur ve ya ailenizde işte memur ol hayatını kurtar işte saatin belli maaşın belli gibisinden hep söylenir malüm yarında kpss sınavı var . siz bu görüşü nasıl buluyorsunuz sizde katılıyormusunuz bu görüşe yoksa kendi işinizin patronumu olmak istiyorsunuz ? eğer konu yanlış yerdeysede taşınırsa sevinirim.

wmaraci
reklam

krrgh krrgh WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek öğrenci
  • Mesajlar 128
  • Beğeniler 138 / 36
  • Ticaret 3, (%100)
Maalesef o algı günümüz insanlarının bir çoğunda var. Dikkat ederseniz yaşlı olanlarda (anne-baba-dede-hala-teyze vb.) çok daha fazladır bu algı. Çünkü onların gençlik döneminde kısıtlı iş imkanları, esnek çalışma saatleri ve zayıf özlük hakları özel sektörde hüküm sürmekteydi, günümüzde de olduğu gibi... Bu sebeple o dönem için devletin verdiği maaş, uyguladığı çalışma saatleri ve sağladığı sosyal olanaklar insanları cezbedip eğitim sonrası hayatlarının amacı olmasını sağlıyordu. Bu durum da zamanla "devlete kapak at yan gel yat" algısını ortaya çıkardı. Günümüze gelecek olursak; ekonomik ve sosyal açıdan devlet olanakları hala özel sektörden daha iyi. Yani "devlete kapak at yan gel yat" algısı hala geçerli. Fakat bugün bir çok insanın hesaplamadığı bir değişken var; insan kapasitesi! Devlet memuru olmak insanın çalışma azmini, zekasını ve kapasitesini tamamen sömürür. Memur olan kişi ya zamanla söner gider ya da bulunduğu ortama fazla olduğunun farkına varır ve mutsuz olmaya başlar. Çok uzattım farkındayım ama eğer memur olmayı düşünüyorsan önce kendi kapasiteni değerlendir. Kendine karşı dürüst ol. Ömür boyu aynı işi yapmak, emir almak, 8-5 çalışmak sana göre mi? Yoksa sen bir şey üretebilecek, bu dünyaya katkı sağlayabilecek bir kapasiteye sahip misin?

halilibrahim.net - Tez / Ödev / Akademik Makale / Adsense / Wordpress

sorueki sorueki WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Mardin
  • Ad Soyad S** i**
  • Mesajlar 1977
  • Beğeniler 639 / 720
  • Ticaret 3, (%100)
krrgh'ın yazdıklarına kısmen katılıyorum. Ben 2000 yılından önce serbest meslek ile meşguldüm. O yıl sınavlarına girdiğim okula müracaat azdı ve yedeklerden bile alındı. Hatta bende ilk KPSS'ye girip kazanmıştım. Orman Muhafaza Memurluğu ile bir belediyeye girebiliyordum. Fakat, nasibimiz bu imiş. Neyse sadede gelelim. Ben serbest meslekteyken, kendi öğretmenimden çok kazanırdım. 2001 yılında ise devlet memurluğuna olan heves daha da arttı. Belki buna KPSS neden olmuştur bilemem. Devlet memurluğu, eğer severek yaparsan; oldukça güzeldir ve kesinlikle öneririm. Ancak, şimdiki aklımla 2000 yılına geri dönseydim, asla başlamazdım ve ticaret yapardım.

Durgun sular derin akar.
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 4 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 4 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al